Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има

Той отговори в Twitter на севернокорейския външен министър
24 сеп 2017 12:12, Анисия Иванова
166
Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "Малкия Човек Ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета". 

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс. На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До посетител ВЛЕЗ ТАМ ОТКЪДЕТО СИ ИЗСКОЧИЛ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ!
133
0
 
1
 
! Отговори
ник преди 6 години
До Kuncho KranqИ, какво, като искаш?
132
1
 
5
 
! Отговори
посетител преди 6 години
влезнах тук да проверя КНДР дали още съществува...
131
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧУХТЕ ЛИ ГО ЖЪЛТУРА ВООН, ЩЯЛ ДА ПРАВИ ЯДРЕН ПАРИТЕТ НА САЩ! ХАХАА, *** ТИЯ ВЕРНО СА ИЗКУДКУДЯКАЛИ! МИ ЗА ТВА ТР. ПАРИ БЕ, СКЪСЛЯЦИ! ЩЕ ВИ ФАЛИРА ТРЪМП КАТО СССР И ЩЕ ВИ ГЛЕДАМЕ СЕИРА!
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МайтапчияМного са хитри да. Толкова хитри че мустакатия като ги затвореше в банята те излитаха през комина.
129
3
 
7
 
! Отговори
SDI преди 6 години
Няма никакво съмнение, че светът върви към трета световна война. Това което САЩ цели е да провокира Северна Корея, така че да си издейства повод да я удари и унищожи. Това и ще стане. Русия и Китай няма да направят нищо, няма да се намесят, а само ще си направят изводите относно това доколко тяхното въоръжение е конкурентно на това на САЩ. След това обаче САЩ ще станат още по- нагли, ще атакуват директно Русия и следва апокалипсис за планетата, но може би това заслужаваме всички.
128
3
 
1
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Краваря да си сменява по-често памперсите ! Ясно е на всички , че нито една ракета на С.К. няма да стигне и 100 километра ! Но в крайна сметка и Ц400 се продават свободно ...
127
5
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
Те и двамата се тролят, толкова ли си т*п, та не го схващаш?-------------Знаеш ли каква е разликата между това кой кого ***?????Тръпеца е Президент на най-мощната държава света в икономическо и воено отношение, а Кроасанчето лидер на държава изгой чийто главен съюзник в лицето на Китай гласува за санкциите срещу Кроасанчето в съвета за безопастнос на ООН!Можеш ли да отриеш 10-те разлики в пъзела?????Можеш ли да схванеш разликата, глу---пчо????
126
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Ким скоро му свършват ракетите но няма страшно- неговите хора знаят с лъкове,прашки и винкели да се бият,но ще стигнат до крайната победа на нацизма!
125
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До упс...Те и двамата се тролят, толкова ли си т*п, та не го схващаш?
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 111 от славянинкак ще реагират съседите на Северна Корея - Китай и Русия ако задокеанските *** я ударят с ядрено оръжие!-------------Първо, не е казано, че ще удрят с ядрено оръжие.Второ, има малки тактически заряди, които само пробиват бункери и не хвърлят много радиация.
123
1
 
2
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има-------Абе, Тръмп толкова ли е т---п, за да не разбире, че северокорейското Кроасанче го *** много яко?????И ако наистина е такъв "Трапец", няма кой от обкръжението му да му го обясни или цялата му администрация е с IQ-0,1 ???)))))))))))))
122
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голям про стак от Путин със сортирите НЕМА.
121
7
 
3
 
! Отговори
до 121 "до защ преди 6 години
Това не отговаря на въпроса. Ако все пак изстрелят нещо СК , Тръмп ще им карт- бланш да ги изтрие тотално. Ами ако утре и други почнат да правят тези корейски номера, представяш ли си какво ще остане от Земята? Така че според мен трябва да се приключи с жълтура веднъж завинаги и да се разоръжат останалите ядрени държави без Русия и САЩ, за да не стане същото и там.
120
3
 
2
 
! Отговори
КИМ ЧИ преди 6 години
не би имал тази безумна смелост за "сам воин' от соцлагер, АКО зад него не стои не стои ОБИГРАН държавник, който да насочва научна, техническа, тактическа помощ, да го подпомага с с постигнатото от държавата му .И не на последно място- да го ПРИЮТИ, когато "му дойде времето".Но се знае, че Русия и Китай НЕ ИСКАТ СК да не съществува.Иначе ще граничат с ЩЖНА корея, което на тях не харесва.За тях СК е "буфер' и от гледна точка, че милиони гладни севернокорейци ще преминат в Китай, Русия.
119
4
 
2
 
! Отговори
Kuncho Kranq преди 6 години
Are waaa kvo se pla6at y twiteri i fucebukove, iskam ek6an
118
1
 
4
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
До АнонименВ Библията се употребяват едни доста неясни мерни единици(лакти,стъпки,хвърлей на стрела и прочее),дето трудно се вкарват в метричната система.Впрочем Голиат със сигурност не е бил 240см,а по-скоро до 200,което си е било все пак много за онова време.Да кажем,че и Саул е бил горе-долу толкова,но сух и жилав.А и да не забравяме,че Давид е евр.еин,а тия са много,ама много хитри!
117
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До130...значи си доста *** щом задаваш този въпрос....ще ги минат като малка гара но трябва да се съобразяват с Русия и Китай...
116
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давид срещу Голиат...какъв е шанса....нулев...същата работа котка срещу мишка....мишката може да я одраска но краят е ясен...
115
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До КикоНаистина Китай и Русия искат да издърпат ушите на Ким,ама те да го направят,а не САЩ!Хиперактивният дебеланко може ужасно да им обърка дългосрочните планове за справяне с Америка и те ще се постараят да го усмирят.Което разбира се, не е сигурно.Иначе войната е от полза само за САЩ,така те ще осребрят военното си превъзходство,докато все още го имат.