Меркел: Оставам канцлер още 4 години!

"Алтернатива за Германия" ще бъде изолирана, увери тя
25 сеп 2017 15:52, Елка Василева
31
Меркел: Оставам канцлер още 4 години!
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че планира да остане на поста още един пълен четиригодишен мандат, предаде Ройтерс.

Влязох в предизборната кампания без илюзии, че моят евентуален четвърти мандат може да бъде лесен, подчерта Меркел. Тя отбеляза, че избирателите са произнесли своята присъда, и призова партиите да приемат резултатите, като се опитат да съставят правителство и да избегнат нови избори.

"Ние имаме ясен мандат да формираме кабинет", подчерта Меркел, цитирана от ДПА.

Агенцията отбелязва, че християндемократическият блок на канцлера е останал най-голямата политическа сила в Германия със солидна преднина на произведените вчера в страната парламентарни избори, но е загубил електорална подкрепа.

Още по темата

Меркел обяви днес, че ще води преговори за съставяне на управляваща коалиция с три партии - социалдемократите, Зелените и либералите, предаде ДПА.

Християндемократите на Меркел спечелиха най-много гласове на произведените вчера парламентарни избори в Германия, но сами нямат мнозинство. Преговорите за съставяне на правителство се очертават сложни поради разпределението на местата в Бундестага, но и заради позициите на политическите сили, които ще бъдат представени в новия състав на долната камара на германския парламент.

Социалдемократите, които досега управляваха в "голяма коалиция" като по-малък партньор на християндемократите на Меркел, обявиха, че ще преминат в опозиция.

"Чух изявлението на Германската социалдемократическа партия. Ще останем обаче в контакт и с нея", каза Меркел, цитирана от ТАСС.

След отказа на социалдемократите най-вероятен остава сценарият за т. нар. коалиция "Ямайка", която да включва Християндемократическия съюз на канцлера и нейната сестринска баварска партия Християнсоциален съюз плюс либералите и Зелените. Последните две формации вече дадоха да се разбере, че са готови да управляват заедно с християндемократическия блок.

Канцлерът, който ще остане на поста за рекорден, четвърти мандат, отбеляза, че християндемократите са загубили един милион избиратели в полза на националистическата антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия", предаде ДПА.

Ще се опитам да ги спечеля обратно "с добра политика", обеща Меркел.

Тя увери, че "Алтернатива за Германия" няма да има влияние в германската политика след изборите, тъй като ще бъде изолирана, предаде Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: германияангела меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Чудна работа, преди 6 години
Германците или имат много облаги при управлението на Меркел,или фашизмът им е вроден,или напълно са деградирали за да я изберат отново.Явно и Америка ги държи на синджир и добре си върши работата в русофобска Европа. Да им е честита на германците новата вълна джихадисти и следващите терористични атаки!
24
0
 
9
 
! Отговори
Циник до 23 преди 6 години
Всичко друго е вярно - но тази Меркелска лъжа с "неонацистка партия" разваля иначе хубавия ти коментар!Партията е дясна Folksnah....и изразява оправданите страхове на цял 1 народ!Гнусните "етикети" с които и ти си служиш - само покязват, че хал хабер си нямаш от програмата им !Прочети я първо - и тогава пиши!
23
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Каква ирония! Ф-ю-р-е-р-к-а-т-а начело на Християндемократическата партия, а иска да затрие християните , като напълни Европа с мюсюлмани! АНАТЕМА!
22
3
 
7
 
! Отговори
мания да командва преди 6 години
Баба Ангела забърка такава каша с пристрастеността си към властта и с манията си да командва, че Германия стана неуправляема. Даже и инвеститорите се въздържат да инвестират в Германия, поради политическата нестабилност там. Всяка партия, която е коалирала с нейната CDU, трайно е загубила. Така стана и с SPD, и с FDP, и с CSU и с т.н. "Зелени". Баба Ангела трябва да си ходи. Т.н. "коалиция Ямайка" е възможна само без нея. Баба Ангела не можа да вдене, че немците гласуваха срещу нея лично. Загубите на нейните коалиционери и възхода на неонацистката партия АзГ са нейна заслуга.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците спечелиха изборите в Германия! Пак бабата ще управлява в техен интерес!
20
2
 
11
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
Да припомня ли сентенцията, че всеки народ си заслужава управниците ? Жалко за германците ! Май само унгарци и поляци останаха читави ...
19
2
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
ДААА ТОЧНО ИЗЧИСЛЕНО. ТАКИВА СА И ПРОРОКУВАНИЯТА НА СЛАВА СЕВРЮКОВА ЗА ПЕРИОДА 2020-2025 ГОДИНА ОТ ЕВРОПА ПОМЕН НЯМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ДА СПОМЕНАВА КАКВА ЩЕ БЪДЕ ПРИЧИНАТА. ФАКТА, ЧЕ ЗА ДА ВИДИШ КАЗВА ТЯ ЧОВЕК ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗМИНЕШ КИЛОМЕТРИ. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕВРОПА. И СИГУРНО ТАЯ И ОЩЕ НЯКОЛКО УБАВЦИ ОТ ЕС ЩЕ СА ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ. ИСЛЯМА ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА. ВТОРА СИРИЯ И ПО ЗЛЕ ЩОТО И АМЕРИКА ИСКАТ ЕВРОПА ДА Я НЕМА. ГОЛЯМ ЕКШЪН ЩЕ БЪДЕ.
18
1
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Още тази година мириони НЕМСКИ граждани с турски...арабски...кюрдски , и африкански произход - дадоха своя глас на майчето!Бионемците (59% негласували) вече сдадоха държавата си !
17
0
 
11
 
! Отговори
x преди 6 години
ДОПЪЛНЕТЕ ЗАГЛАВИЕТО С"...АКО Е РЕКЪЛ ГОСПОД..."
16
31
 
1
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
Меркел е най-добрата, заслужава още няколко мандата. Синковците в Бремен също са гласували за нея! Честито, Ангела!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние имаме ясен мандат за формиране на кабинет................",но нямаме ясен мандат каква политика ще я въртим!!!Карайте я така още един-два мандата,ама после да няма учудени,че Алтернативата влязла в Бундестага с 51% гласове!!Или тогава ще караме военна техника в Берлин,както я придвижват в Испания към едни райони,а другият вариант ще е насъскване на песовете на социални помощи и под социален патронаж за сваляне на Алтернативата!!Ще я има една скоро и ще я видим!!Съседа Макрон го подкараха!!
14
0
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Смятайте колко прости са германците щом щом гласуват за партия която се подкрепя от всичкото *** у джърмани и се казва Християн демократи, името не отговаря на елвктората и целите, по скоро ислям халифати
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата за власт е жестока.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом премиерът се информира от СНН (тези, които бъркат Австрия с Австралия) за "международното положение", бем ти държавата, бем ти премиера, бем ти и народа дето го избира ...
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква християндемократична партия ?Та Меркел е враг на християните трябва да я нарекат мюсюлмандемократичрска и тогава да се яви на избори.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малее кой ще чисти мюсюлманските "културни" продукти след тази нема да му е лесно
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктаторка!ООН и международната общност трябва да се сезират и да вземат мерки да свалят от власт самозабравилата се диктаторка и фашистки сатрап - Меркел!Санкции за Германия!Ако не помогнат санкциите - бомби!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИСИ ОТ ДЯДО БОЖЕ
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тези немци са по-зле и от българите
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците показаха за пореден път, че освен, че са в състояние да разбият своята държава за 3-ти път, опитват да разбият и Европа още веднъж. Тази жена вкара 2 милиона ислямиста, и ще вкара още 5, като дойдат фамилиите им. След 4 години ще е пак канцлер, защото всички тези нови европейце ще гласуват за нея и ще ни се смеят, че работим за тях.