Сорая заплаши Стоичков със съд, той: Oгорчен съм от нея!

Камата скочи срещу биенето на мирни хора в Каталуния
105
Сорая заплаши Стоичков със съд, той: Oгорчен съм от нея!
Снимка: Булфото

Най-успешният български футболист в историята Христо Стоичков направи обширен коментар за испанския вицепремиер Сорая Сантамария, която пък го заплаши със съд.

"Мисля, че не е дошъл моментът, когато вицепрезидентът на Испания да излезе да каже, че Испания като държава си е свършила работата. Въпросът ми към въпросния вицепрезидент Сорая е кое е накарало да се малтретират хората в Каталуния. Кое я накара лично като управляващ да направи изявление, че испанското правителство си е свършило работата - да бият хората, да малтретират хората, които отиват да гласуват за референдум, които самите хора пожелаха. Не може да малтретираш мирните хора, които отиват да пуснат една бюлетина. Ако мислим, че това е правилният път, ние сме готови да минем по другия път, можем го. Но като човек, който 27 години е свързан с Барселона, естествено, че съм нагрубен, обиден и възмутен", коментира Камата пред БНТ.

Още по темата
"Тя на мен не ми е никаква, но отношението ѝ ме огорчи. И виждам, че това, което казах за нея, е че намесих сина ѝ, който е непълнолетен, за което се извиних. Детето няма никаква свързаност с тези събития, затова поднесох извиненията си. Но тя като личност показа, че не става. Не може да има бити хора, ранени хора, да има кръв. Ние сме свидетели какво става след такива случки. Друг е въпросът дали ще приемат референдума, дали ще е невалиден, или не. Нека хората да си дадат мнението. В крайна сметка вицепрезидентът ще ми забрани да говоря каквото си искам? Аз мога да си дам мнението си където си искам. Но като вицепрезидент е дадена заповед хората да бъдат малтретирани и затова става въпрос".

"Нямам нищо общо с нейната държава и не може да ме съди, защото мога да говоря каквото си искам. Да дойде в Америка или в България да ме съди. Свободен съм да говоря каквото си искам, но на мен ми се обръща внимание. През 2017 година да видиш баби и дядовци как са малтретирани - хора, които съвсем спокойно си вървят по улицата, без да правят разбории, скандирания и посягания спрямо полицията... Кой посегна? Видя се какво стана. Светът го видя. Това не е допустимо! Не ме интересува Испания, интересуват ме хората в Каталуния. Никой не иска кръв и побоища. Не намериха диалог през годините да се разберат и да седнат на една маса. Винаги са ги малтретирали тези хора, минал съм по този път и знам какво е отношението на Мадрид спрямо Барселона. Тя ако не знае, аз знам. Знам отношението на хората спрямо спорта. Не може олимпийски, световни и европейски шампиони да бъдат малтретирани така. Не може хората там да бъдат малтретирани така. Това е нещото, което ме нагруби", допълни още Камата.

"Имам пострадали приятели. Не мога да си представя как си вървя по улицата и ми посягат. Това показва манталитета спрямо тези мирни хора в Каталуния, които са малтретирани. Не може тя да казва, че си е свършила работата. Хората ще я съдят, видяха я коя е. Какво ме интересува Реал Мадрид? Уважавам Пике като момче, което израстна пред мен. Уважавам го, че защитава интересите си. Семейството му живее в Каталуния, както и много други спортисти, които дадоха толкова на Испания. Когато вземат медали, те са за Испания".

"Хората, които управляват Каталуния, са преценили, че е дошъл моментът да се разделят. В този живот всичко може да стане, само да няма насилие. Щом така ръководството на Каталуния и хората, които са дали своя вот, са преценили така, ще ги подкрепя. Това е естествено, 27 години живея там. Знам какво са ми дали и и аз какво съм им дал. Има си ръководство - решават и най-логичното е след тези случки да се иска независимост. Какви са инструментите на властите - не мога да кажа. Има си точки и договори. Предполагам, че ръководството на Каталуния си има мерки. Но това не може да продължава така. Онзи ден, когато Бойко Борисов покани четирима лидери, попита как може за Косово, а не за Каталуния? Не е приятно това", смята Стоичков.

Още новини за звезди от спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
14
 
! Отговори
пор преди 6 години
30 години в Каталуния, а говори на супер строшен испански. Поне да беше научил диалекта , тоз бунак смешен.
29
0
 
10
 
! Отговори
Сула преди 6 години
До АнонименОстави Кърджали на мира бе олигобанан такъв каде си тръгнал да намесваш Каталуния с Кърджали. Ромеите идат до 5-10 години такова Кърджали ще ти дадат че свят ще ти се завие!
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашистите от ЕС искат всички да ги хвалят, но нищо лошо да не се казва по техен адрес Вече не можете дори да изразите възмущението си, емигрирайте в Русия, докато не сте осъмнали в някой европейски концлагер или ГУЛАГ.
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ицата всички нормални хора са длъжни да осъдят терора над мирното население, голям футболист и голям човек. Мисля, че испанското правителство трябва да подаде оставка и там да дойдат хора, които могат да решат проблемите по мирен начин. Рахуй и Сорая в затвора властта е хубаво нещо, но дали не са си превишили правата, нека Съда по правата на човека да отсъди. БГ - Каталуния - Крим вечна дружба
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям футболист и изключително проста личност!
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям футболист, но малък човек!
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЦЕТО И ТУК И У НАС ГО ЗНАЯТ , ЧЕ Е ГОЛЯМ ФУТБОЛИСТ И ГОЛЯМ ПРОСТА К!!ТЪЙ, ЧЕ АКО ИЦЕТО Е ЛИЦЕТО НА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА КАТАЛУНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ТО МНОГО СТЕ ГО ЗАКЪСАЛИ!!!-----------ИСКАШ СВОБОДА ОТВОЮВАШ СИ Я ТАКА СЕ ПРАВИ!!!! И НИЕ СМЕ СЕ БИЛИ ЯКО С ОСМАНЦИТЕ С ПОМОЩТА НА РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ОСВОБОДИМ!!!
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЕ ЕДНО ТУК В КЪРДЖАЛИ ДА СИ ПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ НЕ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ А ЗА ОТЦЕПВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА И ТОВА ДА СТАНЕ БЕЗ ВОЙНА С ЕДИН ПИКЛИФ РЕФЕРЕНДУМ!!БЕЗ ВОЙНА НЕСТАА :D
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТАЛУНЦИТЕ ПОЛУЧАВАТ ОТ ИСПАНИЯ ДА СА НЕЗАВИСИМА ЗОНА ОЩЕ ПРЕЗ 1932 НО ДА СА В СЪСТАВА НА ИСПАНИЯ!!!ОТДЕЛЯНЕ ОТ ИСПАНИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ С РЕФЕРЕНДУМ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА КАТАЛУНИЯ КЪМ ИСПАНИЯ Е БИЛО С ВОЙНА!!!КАТО ИСКАТ НЕЗАВИСИМОСТ ТЕ ОБЯВЯВАТ ВОЙНА НА ИСПАНИЯ ТАКА СЕ ПРАВИ!!! С ПИКЛИВ РЕФЕРЕНДУМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЯВИ НЕЗАВИСИМОСТ КОГАТО ТЕРИТОРИЯТА Е БИЛА ЗАВЛАДЯНА С ВОЙНА!!!
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ГО ВКАРАТ ВЪВ ЗАТВОРА!!!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли на коя точно бензиностанция се е разиграла трагедията. От коя верига е и къде се намира. Защото не можах да разбера много много от статията.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАМАТА Е ПЪЛЕН ***!!! ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ!!!!!
18
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
От Кадя на кадя,едните ще бият другите,въй въй.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно на герберастите не им се вижда особено политкоректно изказването на Стоичков.Но това е истината - Каталуня не е Испания и никога не е била. Въпреки 50-те години диктат и геноцид каталунците са запазили бита си, езика си и традициите си.А относно тежковъоръжените испански изверги, които биеха деца и бременни жени - всички го видяхме. От камерите не остава нищо скрито.
16
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христо Стоичков много ми се издигна в очите с тази си смела позиция.От тук нататък за мен той ще бъде освен блястящ футболист и един достоен човек.Малко са такива.
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** означава народна обувка от кожа!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Ице - ГОЛЯМ СИ.Мачкай зорошоидите и клеветите им за Каталуня.Отвори очите на заблудените българи, че Каталуня не е Испания.За НЕЗАВИСИМА КАТАЛУНЯ !
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде на къде , този *** се меси в спора между Испания и Каталуния? Като е ритал В Барса, не го прави каталунец! За кой се смята, да да раздава правосъдие, кой -крив, кой-прав! Заслужава министърката да га осъди за огромна сума.
12
4
 
13
 
! Отговори
маке преди 6 години
все едно един в семейството да взима примерно 2000лв другия да взима 460лв и този с 2000-ите да иска развод щот друия нема в бившето СССР еле се отделия ся сите сакат помощ от големия брат та и каталуния ползите от отделянето ке са нищо в сравнение с вредите
11
7
 
29
 
! Отговори
Томето Русев 2 преди 6 години
... Тази Дама , че няма да го съди - няма да го съди ! То е ясно ... Обаче къде един Български гражданин си вре носа в работа между Испания и Каталуния ?!?! От позиция на какъв ? Кой е той ? ... Айде ... примерно Пике е КАТАЛУНЕЦ и се изказва ... Но Стоичков ?!?! Да му имам титлата "ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА" ха ха ха ха ха ..... ДОКТОР - ПО КАКВО ?!?! ... ПО ПСУВНИ ЛИ ? ИЛИ ПО РЪСЕНЕ НА ТЪПОТИИ ?!?! ..........