Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия

Москва призова виновниците да бъдат наказани
Обновена: 30 окт 2017 15:52 | 30 окт 2017 15:33, Елка Василева
505
Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия
Снимка: архив, Булфото

Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу паметника на Съветската армия и призова българските власти да открият и накажат виновниците, предаде ТАСС.

"Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо паметника на Съветската армия, разположен в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта боя фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи", заявява руското МВнР.

По този повод посолството на Русия в София е изразило категорично осъждане на деянието пред българското външно министерство.

"Разчитаме, че официалните власти на страната ще предприемат действени мерки за откриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, за да не се допуска и занапред поругаване на паметта на съветските воини, загинали за освобождението на България и Европа от нацизма", заявяват от руското министерство на външните работи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
3
 
7
 
! Отговори
Пацu преди 6 години
До ей ви историяПонеже сърпът и чукът са ти дълбоко зaбити да не казвам къде, не можеш да направиш разлика между Царска Русия, СССР и Русия на лилиПутин...
373
15
 
5
 
! Отговори
ей ви история - чете преди 6 години
Всички български будители са работили и живяли в Русия:- Ботев е живял и работил в Русия, връщал се е многократно- Вазов, който е активен русофил, заминава през Цариград за Одеса,Там той пише романа Под игото- Петко войвода заминава за Русия, където се среща с руския имепратор- Каравелов оказват обществените идеи сред бурната студентска младост като част от руската интелигенция. Тук живее и работи заедно с българите Константин Миладинов, Райко Жинзифов, Васил Попович, Нешо Бончев и др. О
372
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бутайте го направо тоя паметник.
371
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и през турско - предприемчиви българи са трупали богатства...хаджи Ненчо Палавеев е притежавал акции от Суецкия канал....Идват болшевиките - и ограбват всичко , което могат! Ставаме крепостни на най-долната съветЦка прослойка....така и до днес!
370
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България никога не е имало нито фашизъм, нито нацизъм. Следователно това което става на девети септември 44-та не е никакво освобождение а жива ОКУПАЦИЯ! Аман от болни червени мозъци!!!
369
7
 
16
 
! Отговори
до Учителя преди 6 години
Освободили са ни от златните ни резерви....тонове ценни руди...ориенталски тютюн...храни...но най-лошото е, че са ни "освободили" от това да сме горд народ!
368
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактите са, че Царство България е било съюзник на Третия райх, така че съветските другари не се явяват освободители, а окупатори. Другото е, че между 1941-44 година България е била в санстефанските си граници и СССР именно от тях ни освобождава. С помощта на мало умните антибългари -русофилите. Този паметник няма място не само в София, но изобщо на българска територия.
367
4
 
11
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
И досега не е ясно от какво са ни освободили тия алкохолици?
366
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си вземат каманака и да си го влачат в сибирската империя.
365
2
 
10
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
до 405 да ви напомня, че паметника на Шипка е в чест на Българските опълченци...благодарение на които Русия спечели войната с Турция...
364
2
 
12
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Паметник на СА в София е = паметник на Хитлер в Берлин .
363
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вандалски акт е самото съществуване на М.О.ЧА. А на 391 ще кажа, че единствените загинали червеноармейци са тези, които са се натровили с метилов алкохол в Бургас и двама пияни , убили се мотор в София
362
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че па... пардон паметника на съветската армия им го подарявам на дрОгарите, обаче веднага да го махат от там. После да си правят с него каквото си искат, пък ако щат да си го монтират и в "задния двор" само да не е пред очите на нормалните граждани.
361
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдее.... русофилската гм еж напълзя форума...размириса се на немити крака и джибри!Безродна сг ан!
360
12
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До u4enА кога под мнозинството на Герб ще се вземе решение и за премахване на паметника на Шипка? Или Панорамата в Плевен? Како сте почнали-давайте! Пък може и паметник на Буш или Обама да направите на техните места?
359
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махнете руските паметници!Те са на поробители!Да си ги вземат в Крим!
358
9
 
5
 
! Отговори
Обръщение преди 6 години
Дрогари и Дрогарки, АМтролове , винтове и гайки! В Евротолерастия, содомия и ***.дерастия до шия сте загазили, спрете така не бива. Процентите ви са малки, мненията ви са жалки!
357
5
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Фандъкова...какво чакаш..има решение на СОС за премахване на паметника - изпълни го ! Има предложения ул. Граф Игнатиев да се прекръсти на Р.Рейгън !!!...пак мълчание. Заради теб ГЕРБ загуби абсол. мнозинство в СОС !
356
5
 
8
 
! Отговори
до сапа преди 6 години
Къф та шак си ти бе сап?Най-много - на теслата дръжката!Русофилско ле ке нце...по-леко, че чистачките не смогват
355
10
 
8
 
! Отговори
Ташун Ко Сапа преди 6 години
Много готино да наблюдавам безсилната злоба на американските по.длоги! Освен да изВършват вандалски прояви за друго не ги бива! Ако бяха мъже(ама те не са) по скоро са третополови щяха да излязат на площада да ги видим една шепа гейове и лесбоси! Освен простотия от тях нищо друго не излиза ! На такива пожелавам синовете им за мъже да се оженят! Дъщерите им за жени да омъжат, а жените им Да станат ме.треси на афганците!