Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор

Това е най-голямото нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г.
Обновена: 1 ное 2017 08:46 | 1 ное 2017 08:45, Елка Василева
190
Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор
Снимка: Twitter

Заподозреният в извършването на терористичен акт в Ню Йорк Сейфуло Саипов е работел като шофьор в Uber, съобщи тв каналът CBS News, като се позова на говорител на компанията.

От Uber потвърдиха, че Саипов е преминал проверка на биографичните данни.

Съобщава се, че той е блокиран в приложението. В момента компанията сътрудничи на ФБР и на другите правоохранителни органи, за да помогне в разследването на терористичния акт.

Осем души са загинали, а над десет души са били ранени, след като в Манхатън в близост до мемориала на Кулите близнаци управляваният от Саипов пикап навлязъл в лента за велосипедисти, където е връхлетял както върху велосипедисти, така и върху пешеходци. След това мъжът се е блъснал в училищен автобус, напуснал автомобила и размахал две оръжия.  Нападателят е задържан от полицията. Той е бил ранен от служителите на реда и в момента е в болница, като се очаква да се възстанови.

Още по темата

По-късно полицията съобщи, че нападателят е държал един пневматичен пистолет и един за пейнтбол. Вече е известно, че мъжът е бил взел под наем автомобила, с който извършил нападението.

По данни на телевизия NBC Саипов бил пристигнал в САЩ от Узбекистан през 2010 г., а в Ню Йорк пристигнал от Тампа, щата Флорида.

На пресконференция журналисти попитаха шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил истина ли е, че нападателя е крещял „Аллах акбар!“. О'Нил отговори, че думите, които нападателят произнесъл, слизайки от пикапа, и общите обстоятелства около инцидента позволяват той да бъде квалифициран като терористичен акт.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че съдейки по всичко, нападателят е действал сам. „Няма основания да се смята, че е имало по-голям заговор или план. Това са били действия на един човек, като целта им е била причиняване на болка, увреждания и по възможност смърт“, заяви Куомо.

Няколко часа след атентата президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ не трябва да позволяват на "Ислямска държава" да се завърне или да влезе в страната, предаде Франс прес. "Ние не трябва да позволим на ИД да се върне или да попадне на територията на САЩ, след като я разгромим в Близкия изток и другаде. Достатъчно!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп нареди да се засили граничният контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това", писа още в Туитър той.

Това е най-голямото по брой жертви нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г., когато при терористичен акт бяха разрушени кулите на Световния търговски център и загинаха близо 3000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
20
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
аз знам, че властта се укрепва, когато държиш народа си в страх! Това са прийоми на задкулисието, което властва в САЩ и се натрапва като модел в останалия свят! Те си отгледаха ИДИЛ, те експлоатират тероризма за да поддържат статуквото и да заробват цялото човечество на планетата
103
1
 
11
 
! Отговори
Еврей преди 6 години
С тези няма да има мир религията им го забранява не го ли проумяхте вече пък и не разбирам какво да се проумява вземете и прочете малко исламска литература и всичко ще ви стане ясно и проблемът нее във американци евреи или християни за тях всички не исповедващи ислам са врагове н всякъде където има мюсулмани има проблеми няма значение християнска държава ли е будистка ли е въпросът е един или те или ние
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да проумееш, че делът им е паднал в бюджета защото цената на петрола е паднала 4 пъти, докато другите приходи като данъци са си останали същите или са били увеличени. Ама ти си вярвай де.....Няма как да проумееш, че доходите от износ на нефт и газ на Русия са се увеличили за послените 2 години като абсолютна стойност , но делът им в бюджета е намалял от 50% на 30% защото Русия успя да се възползва от ситуацията и разви икономиката си в други области, ни ти си вярвай де...
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
119 Този ще бъде изпечен , така че черничък ще ходи при девиците
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 105Напротив! Този "мъченик за вярата" може да е спокоен!ИД и Саудитска Арабия - ще отпуснат пари за цялата му рода!
99
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това нараства подозрението,че руските служби имат тайна връзка с Ислямска държава .Изобщо не е тайна връзката. Вторият официален език в ИД след арабският е руският. Една трета от бойците са рускоговорящи.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
112 смрад
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
114 smrad
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но като дял са намаляли от 50 на 30% е бюджета...Няма как да проумееш, че делът им е паднал в бюджета защото цената на петрола е паднала 4 пъти, докато другите приходи като данъци са си останали същите или са били увеличени. Ама ти си вярвай де...
95
7
 
2
 
! Отговори
българина преди 6 години
сащ никой не може да ги спаси, този е светец в сравнение с местното производство, лас вегас 50 курбан и 100 за по късно.. пожелавам повече местно производсто, произведено в америка
94
5
 
18
 
! Отговори
българина преди 6 години
добре интегриран американец питомник на сорос и бхк
93
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атентаторът в Бостън 2013,е от Чечня-Русия,а тази маймунаот бивша съветска страна.С това нараства подозрението,че руските служби имат тайна връзка с Ислямска държава и организират атентатите в западните страни,като част от войната на Путин със запада.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У,род някакъв.
91
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А българи татари пускат ли?
90
6
 
9
 
! Отговори
ТОШООО преди 6 години
Ееххх, по Тошово време мюсюлманите си знаеха мястото! И мотокари произвеждахме, шкембе се ядеше. Сега ислямистите ще ни изпогазят с тия същите мотокари, дето ги изнасяхме!
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как са го оставили този амуджа, с такава брада без контрол? Фирма създал, работил от 2010, защо не са го изритали американците? С муслимите много строго, безмилостно. Сега цялото му семейство и тези които са гарантирали за него, по един шут в гъ/а, обратно при камилите. Не може да не са знаели в тесен кръг, че мразят Християнството, че е готов да избива съвсем невинни хора. Масово знаят но мълчат, дори и тайно се гордеят с тези "смели войни на исляма". Депортация на всички около него!!!!
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 102Ъхъ...черни...латиноси...всякакъв скрап - дето го мързи - та 2 не вижда!Баш като нашите роми!
87
14
 
8
 
! Отговори
The river why преди 6 години
Не е понесъл как изглежда (прилича на 99% от българските мъже междудругото) и е решил да сложи край.
86
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 милиона получават купони за храна в богата америка. КУПОНИ!!! Юбер са пълни *** защо са го уволнили. И това момче вероятно от мизерия и отчаяние се е радикализирал.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 98Ти беше ли там? При кофите?Ровят - та пушек се вдига....Ама още не са се научили - да ядат празни туби антифриз!