Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор

Това е най-голямото нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г.
Обновена: 1 ное 2017 08:46 | 1 ное 2017 08:45, Елка Василева
190
Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор
Снимка: Twitter

Заподозреният в извършването на терористичен акт в Ню Йорк Сейфуло Саипов е работел като шофьор в Uber, съобщи тв каналът CBS News, като се позова на говорител на компанията.

От Uber потвърдиха, че Саипов е преминал проверка на биографичните данни.

Съобщава се, че той е блокиран в приложението. В момента компанията сътрудничи на ФБР и на другите правоохранителни органи, за да помогне в разследването на терористичния акт.

Осем души са загинали, а над десет души са били ранени, след като в Манхатън в близост до мемориала на Кулите близнаци управляваният от Саипов пикап навлязъл в лента за велосипедисти, където е връхлетял както върху велосипедисти, така и върху пешеходци. След това мъжът се е блъснал в училищен автобус, напуснал автомобила и размахал две оръжия.  Нападателят е задържан от полицията. Той е бил ранен от служителите на реда и в момента е в болница, като се очаква да се възстанови.

Още по темата

По-късно полицията съобщи, че нападателят е държал един пневматичен пистолет и един за пейнтбол. Вече е известно, че мъжът е бил взел под наем автомобила, с който извършил нападението.

По данни на телевизия NBC Саипов бил пристигнал в САЩ от Узбекистан през 2010 г., а в Ню Йорк пристигнал от Тампа, щата Флорида.

На пресконференция журналисти попитаха шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил истина ли е, че нападателя е крещял „Аллах акбар!“. О'Нил отговори, че думите, които нападателят произнесъл, слизайки от пикапа, и общите обстоятелства около инцидента позволяват той да бъде квалифициран като терористичен акт.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че съдейки по всичко, нападателят е действал сам. „Няма основания да се смята, че е имало по-голям заговор или план. Това са били действия на един човек, като целта им е била причиняване на болка, увреждания и по възможност смърт“, заяви Куомо.

Няколко часа след атентата президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ не трябва да позволяват на "Ислямска държава" да се завърне или да влезе в страната, предаде Франс прес. "Ние не трябва да позволим на ИД да се върне или да попадне на територията на САЩ, след като я разгромим в Близкия изток и другаде. Достатъчно!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп нареди да се засили граничният контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това", писа още в Туитър той.

Това е най-голямото по брой жертви нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г., когато при терористичен акт бяха разрушени кулите на Световния търговски център и загинаха близо 3000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е. все едно само ние сме на далвера, а руснаците не са на далавера?Ами и руснаците са на далавера.Влез в някой руски сайт и виж какво мислят руснаците за България и защо купуват тук като луди апартаменти на морето.1. Езикът е близък и почти се разбира.2. Няма всеки ден самовзривяващи се терористи като в Турция.3. Като излезеш на улицата и не те е страх, като в Турция.4. Евтина и сравнително качествена храна и алкохол.5. Добронамерени хора (българите).6. Евтини жилища (все още).И т. н.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм швед а се опитвам без цензура да ти обесня какво е Дасикане швед тоест ''дас'' което всъщност е християнизиран ром , в История на България умишлено не пише за да няма Ромски бунтове в България тоест да се надигнат и да стане война
62
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не сринем русия из основи тези терористи няма да спрат. русия е голямото Зло и ще ги смажем когато света спре да се нуждае от нефт и газ. Тогава азиатските индианци сами ще се завърнат в 13-век и няма да са заплаха за никоя цивилизована страна.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошите хора отново се опитват да разрушат живота на добрите
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи за такива маймyни като тоя границата има е отворена, но за болшинстовто българи не е? Нищо, че сме в ЕС от 10 години..
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кузата е вилика с Византийско-османски руга е да знаиш
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пил "Боярищник", пил "Боярищник" и накрая изкукуригал. Абе и да си живял в РФ не е лесно.
57
2
 
7
 
! Отговори
до червените тролеи преди 6 години
Как пък всички от ИД са обучени в РФ и са граждани на РФ.И разбира се това е винаги "случайно".Някой от червените тролеи да отговори.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за твоята братска Русия се изисква виза, не само за САЩ, не се прави на умен.
55
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най големия спонсор на тероризма. Не е ли странно, че терористите и руската *** имат една и съща цел да громят запада. Кимчо и Мадуро и те громят запада, а наш *** Балканя им се кефи. Направо ще се разплача.
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За двуличните власти не е важно това, че им трепят населението, а това какво крещят докато го правят. Например хахото което безмълвно и хладнокръвно застреля на концерта 60 човека и рани 600 не е терорист, а тази руска тарамбука крещяла алахакбар и прегазила 8 човека е терорист. Докато това двуличие е на лице ще продължават да ги стрелят, колят и газят.
53
1
 
12
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 6 години
Като го гледам ми изглежда на клет бежанец мил и безобиден ....трябва да му се даде възможност ! Мисля че Меркел и цяла Германия биха го приели с удоволствие ! Той просто е заспал на волана или нещо е изгубил управлението ......милото дете !
52
1
 
27
 
! Отговори
jddn преди 6 години
Най-интересното е, че такива муджахидини като тоя биват допускани в САЩ, а аз и други като мен, с Висше образование и английски, които пускат от години кандидатури за Зелена карта ядем дедовия..
51
2
 
1
 
! Отговори
стига вече преди 6 години
До FhЩО за глупости плещите,детска градина а не зрели хора сте...
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил той ислямист , а че още през 3-5 век е имало християнизиране , даже Док. филм по немската ZDF има
49
8
 
6
 
! Отговори
факт преди 6 години
На фона на избитите от САЩ милиони хора при техните агресии,преврати,революции и пр.това е нищо,САЩ са държава терорист .
48
6
 
12
 
! Отговори
Fh преди 6 години
Този узбекистанец е от евразийската зона около Русия, и някои другари искат да присъединят БГ при тези диваци.
47
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
терорист при терорист отива краставите кучета се надушват отдалече хаиде сегатиквите на главата и празнуваите хелуин
46
0
 
9
 
! Отговори
Australopithecus преди 6 години
Този е същински представител на бозайници , семейство "хоминиди". Тоест напреднали в еволюцията човеко-подобни.
45
7
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Религията е в дъното на всички убийства!Кладите в средновековието - избиването на индианците - кръстоносните походи ....и още и още и още ......... Религиозните буна*ци ще затрият човечеството.