US сенатор нарече руското ръководство "фашистко"

Посолството на Русия в САЩ реагира веднага остро
Обновена: 2 ное 2017 10:29 | 2 ное 2017 10:29, Елка Василева
105
US сенатор нарече руското ръководство "фашистко"
Снимка: архив, Reuters

Американски сенатор нарече руското ръководство "фашистко" по време на изслушване в Конгреса, предаде ТАСС.

Посолството на Русия в САЩ реагира остро, определяйки коментара на демократа Рон Уайдън като неприемлив. "Адекватността напусна още един народен представител във Вашингтон", се казва в руското официално изявление по повод изказването на американския сенатор от щата Орегон на заседание на комисията по разузнаването в горната камара на Конгреса, на което присъстваха представители на интернет гигантите Facebook, Тwitter и Google.

Посолството на Русия в САЩ предупреди, че "такива откровени провокации нанасят вреда на и без това трудните руско-американски отношения". При това изслушванията "потвърдиха липсата на доказателства за руска държавна намеса в американските президентски избори" миналата година, се подчертава в изявлението.

Американски конгресмени публикуваха вчера реклами във Facebook, показващи руската кибернамеса в живота в САЩ през 2016 г. с цел разстройване на демократичните дебати и всяване на раздори по коренно различни въпроси като имиграцията, контрола върху оръжията и политиката, предаде Асошиейтед прес.

Социалната мрежа е идентифицирала и предала на Конгреса около 3000 материала, свързани с Русия. Рекламите, видени от голям брой хора, са насърчавали, например, улични демонстрации срещу Доналд Тръмп и Хилари Клинтън и както подкрепата за, така и опозицията срещу Бърни Сандърс, мюсюлманите, хомосексуалистите, чернокожите и движението за граждански права.

Няколко десетки от тези материали бяха показани през двата дни на тежки и на моменти язвителни изслушвания на представители на интернет гигантите в Конгреса. Представителите на компаниите трябваше да отговарят на въпроси защо не са направили повече, за да се борят срещу руските действия на техните сайтове, отбелязва Асошиейтед прес.

Много от рекламите са били внимателно насочени към конкретни групи. Част от тях били основани на истински новини, които обаче били представени по манипулативен начин.

Един материал от октомври миналата година, например, бил за истинска престрелка между мъж и полицаи в Бостън. Той обаче използвал случая, за да нападне Хилари Клинтън като "основния хардлайнер срещу ченгетата" и да представи Доналд Тръмп като кандидата, който може да "защити полицията от терористите".

Част от свързаните с Русия реклами впоследствие били споделяни не само от обикновени американци, но и от представители на предизборния щаб, а след това и на администрацията на президента Тръмп.

Специалният съветник Робърт Мълър и комисии на Конгреса разследват дали Русия се е намесила в президентските избори в САЩ през ноември миналата година в подкрепа на Тръмп срещу Клинтън.

Според експерти обаче не всички материали са имали да цел да повлияят на изборите, отбелязва АП. Рекламите по предизвикващи разделение въпроси като расовите отношения и притежанието на огнестрелни оръжия, включително организирането на демонстрации на защитаващи противоположни интереси групи на близко разстояние, са "атакували политическата сплотеност" на американците, за да ги накарат да се обърнат едни срещу други.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
14
 
! Отговори
Анархист преди 6 години
Борбата е за всеки милиметър от вашия мозък. Министерствата на пропагандата на подтисниците САЩ и Русия се борят за контрола над информационния поток. В тази *** игра няма добри и лоши. Има интереси. Не се заблуждавайте, че някой от тези хищници иска да ви помогне. Това са двете лица на една и съща чума- болестната страст за власт. Единственото последно останало оръжие, което все още е отчасти ни принадлежи е Интернет. Ако той падне сега, бъдещите поколения ще са марионетки в ръцете им.
62
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 64Китай има 35 милионаСССР 9 милиона военни 2 мил конц лагери военни16 мил граждани като само в обсадата на Ленинград са 1,5 мил граждански жертвиобщо 27 милНаселение СССР1926 - 147 мил 1959 - 209 мил - това горе долу е периода на Власт на Сталин 1922-1953Значи имаме следните Факти- 2,7 Гулаг за 30 год- 150 000 съд- 27 мил ВСВ- 150 000 Финландия- 50 000 Япония Ханакин Гоу+ Прибалтика 8 мил+ Окупация Полша 10-12 мил+62 милиона прираст на населениетоза грубо 3 поколени
61
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
US сенатор: Руското ръководство "фашистко"Путин : "Няма" доказателства !!!
60
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57За да правиш мръсотии не е нужно да си много напреднал технически. Нужно е да имаш нисък морал и да не разбираш какви злини извършваш по този начин срещу човечеството. Ето тези две "качества" са характерни за Русия.
59
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
62 Напълно си неподготвен по най-нови данни жертвите на Съветския съюз по време на ВСВ са над 35 млн . Като най-много жертви на човек от населението е дала Беларус а най-много в абсолютни цифри Украйна и престани да философстваш дървени философе
58
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е ччовека. Всъщност не е казал нищо ново.
57
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 54Аз неподготвен? Да ти кажа как се смята по най-груб начин раждаемост. Имаш 900 човека 1/3 са "деца", 1/3 "родители" и 1/3 "старци" само родителите се размножават и населението се проверява през 20-25 години(поколение)2 деца - 300 деца + 300 родители(150 жени и 150 мъже) + 300 старци = 9003 деца - 450 деца + 300 + 300 = 10504 деца - 600 + 300 + 300 = 12006 деца - 15008 деца - 1800 удвоява се населениетоРеално тук не се отчита детска смъртност, Война, инциденти и прочие
56
2
 
11
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Друго си беше при Елцин !
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мда
54
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го казва човек от страната която плати повече от трилион долара, за да спаси частни банки от фалит. То направо плачевно нахални са тея малоум.ници.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а ние си мислим, че само нас ни манипулират с фейк новини :)просто т.нар. социални мрежи така работят!и всеки обработва всеки :)
52
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантиците са в голямо затруднение. Хем твърдят, че Русия е много изостанала във всяко отношение, пък САЩ СА СТО ГОДИНИ ПО-НАПРЕД, ХЕМ ПЪК СЕ ОКАЗВА ИЗВЕДНЪЖ, ЧЕ Русия е с високоразвити компютърни технологии и спокойно си бърка из най-секретните сайтове на САЩ. Не стига това, ами дори президента на САЩ го избират от Москва. Много са изостанали тези американци, сами го признават.
51
18
 
12
 
! Отговори
Фактите говорят преди 6 години
Руснаците бягат в САЩ и ЕС, защото им е писнало от прекрасния живот в Матушката :)))Дори се заселват у нас, само за да избягат далеч от Москва!Значи у нас живота е по-добър!А никой не отива да живее в Русия!
50
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ, ОТ ПЪРВИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ СА УБИЙЦИ.КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ИНДИАНЦИТЕ, ЯПОНЦИ, ВИЕТНАМЦИ И ПРОЧИЕ-ИЗБИВАЛИ СА МИЛИОНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ. КОЛКО ДЪРЖАВНИ ПРЕВРАТА СА ОРГАНИЗИРАЛИ, КОЛКО ДЪРЖАВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ СА ИЗБИЛИ - ЧЕТ НЯМАТ.ПОЛОВИНАТА ТЕРИТОРИЯ НА САЩ Е ЗАГРАБЕНА ОТ МЕКСИКО
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
51 Бобчо стига се изказвал неподготвен
48
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
52 кво те бърка теб това , че хората пишат истини за Русия и не обиждай Фондацията защото прави премного за България
47
6
 
19
 
! Отговори
до Русия=фашизъм преди 6 години
Аре стига бе ,налазихте преди време и Замунда да тровите главите на децата с вашите глупости и пишете коментари ,дори под анимация против Русия. Това "Америка против България" сте някакви отвратително огорчени хора от живота.
46
10
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Един българинЕХХХ ЕдинствениСталин е разстрелял 150 000 след СЪД по документи и 2.7милиона са загинали в ГУЛАГ - за това има ДОКУМЕНТИВероятно има хора загинали в тъй наречените Голодомори но просто няма документи които да казват КОЛКО СА ТЕЗИ ХОРА - месните комунисти водещи документацията са ги скривали - умрял от болест, инцидент от естествена смъртСАМО ЧЕ НЕ СА МИЛИОНИ ОПРЕДЕЛЕНО иначе не излиза статистика по раждаемостСССР е загубил 27 милиона в ВСВ - има жертви във всяко семейства
45
17
 
9
 
! Отговори
Русия е фашизма преди 6 години
Голодомор - чрез гладна смърт СССР изтребва 7 000 000 украинци в края на 30-те години на ХХ-ти век!7 милиона убити чрез глад!
44
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сенаторът е прав на 100%