US сенатор нарече руското ръководство "фашистко"

Посолството на Русия в САЩ реагира веднага остро
Обновена: 2 ное 2017 10:29 | 2 ное 2017 10:29, Елка Василева
105
US сенатор нарече руското ръководство "фашистко"
Снимка: архив, Reuters

Американски сенатор нарече руското ръководство "фашистко" по време на изслушване в Конгреса, предаде ТАСС.

Посолството на Русия в САЩ реагира остро, определяйки коментара на демократа Рон Уайдън като неприемлив. "Адекватността напусна още един народен представител във Вашингтон", се казва в руското официално изявление по повод изказването на американския сенатор от щата Орегон на заседание на комисията по разузнаването в горната камара на Конгреса, на което присъстваха представители на интернет гигантите Facebook, Тwitter и Google.

Посолството на Русия в САЩ предупреди, че "такива откровени провокации нанасят вреда на и без това трудните руско-американски отношения". При това изслушванията "потвърдиха липсата на доказателства за руска държавна намеса в американските президентски избори" миналата година, се подчертава в изявлението.

Американски конгресмени публикуваха вчера реклами във Facebook, показващи руската кибернамеса в живота в САЩ през 2016 г. с цел разстройване на демократичните дебати и всяване на раздори по коренно различни въпроси като имиграцията, контрола върху оръжията и политиката, предаде Асошиейтед прес.

Социалната мрежа е идентифицирала и предала на Конгреса около 3000 материала, свързани с Русия. Рекламите, видени от голям брой хора, са насърчавали, например, улични демонстрации срещу Доналд Тръмп и Хилари Клинтън и както подкрепата за, така и опозицията срещу Бърни Сандърс, мюсюлманите, хомосексуалистите, чернокожите и движението за граждански права.

Няколко десетки от тези материали бяха показани през двата дни на тежки и на моменти язвителни изслушвания на представители на интернет гигантите в Конгреса. Представителите на компаниите трябваше да отговарят на въпроси защо не са направили повече, за да се борят срещу руските действия на техните сайтове, отбелязва Асошиейтед прес.

Много от рекламите са били внимателно насочени към конкретни групи. Част от тях били основани на истински новини, които обаче били представени по манипулативен начин.

Един материал от октомври миналата година, например, бил за истинска престрелка между мъж и полицаи в Бостън. Той обаче използвал случая, за да нападне Хилари Клинтън като "основния хардлайнер срещу ченгетата" и да представи Доналд Тръмп като кандидата, който може да "защити полицията от терористите".

Част от свързаните с Русия реклами впоследствие били споделяни не само от обикновени американци, но и от представители на предизборния щаб, а след това и на администрацията на президента Тръмп.

Специалният съветник Робърт Мълър и комисии на Конгреса разследват дали Русия се е намесила в президентските избори в САЩ през ноември миналата година в подкрепа на Тръмп срещу Клинтън.

Според експерти обаче не всички материали са имали да цел да повлияят на изборите, отбелязва АП. Рекламите по предизвикващи разделение въпроси като расовите отношения и притежанието на огнестрелни оръжия, включително организирането на демонстрации на защитаващи противоположни интереси групи на близко разстояние, са "атакували политическата сплотеност" на американците, за да ги накарат да се обърнат едни срещу други.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички руснаци знаят къде са САЩ, защото искат да избягат от Русия и да живеят в Америка!
22
20
 
11
 
! Отговори
Русия = Фашизъм преди 6 години
Русия е фашистка от мнооого години!Забравихте ли че тя първа създаде концентрационните лагери - в Сибир?!Че Сталин и Хитлер бяха приятели?СС частите са обучавани от НКВД в Русия!Хитлер и Сталин нападнаха и оплячкосаха Полша заедно!Милиони граждани са избити в Русия, много повече отколкото през ВСВ!
21
7
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
краварите са освирепяли от ярост ахахахахах лаят ли лаят като малки деца само !
20
9
 
27
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Кой е изтребил коренното население на континент и вкарал оцелелите в гета наречени "резервати"?Кой е използвал атомни бомби срещу цивилно население?Кой нападна и окупира Ирак за нефт, като при тази операция ликвидира един милион гражданско население?Този глупав човек дори не знае къде на картата се намира Русия.Да не говорим за страни като България, която масово американците бъркат за Боливия.
19
5
 
12
 
! Отговори
Грешка преди 6 години
Не фашистко , а капиталистко. Също като у нас. Имаш ли пари вървежен си, ако не стоиш кротко настрана и се надяваш силните на деня да не те настъпят.
18
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия си е просто един *** с фашиско мислене
17
8
 
21
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Сенатор от страната измислила саморазправата - съдът на Линч, линчуването - като основна форма на раздаване на справедливост към по слабите и поробените, се прави на "демократ", че чак и "обвинява". Щеше да е смешно ако не беше жалко.
16
21
 
12
 
! Отговори
ДО 9 преди 6 години
До Яяяяя,Ами, не знае какво са оставили след себе си САЩ и Запада, но...където са се намесили и са упражнили влиянието си, държавата просперира- Ю.Корея, Япония (след ВСВ), дори и Виетнам, в днешни дни...Да видим и къде се е намесила Русия - С.Корея, Куба...Украйня (докато беше под нейния ботуш), също и България...чрез Пеевски и платените партии.
15
19
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
До ХХХДа бе! Това да не са меките европейци.Американците не се извиняват на мафиотизирани кагебисти.
14
18
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
До Калеко АлекоНа Русия се гледа като на фашистка държава, далеч преди навлизането в Крим.
13
9
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Почерпил се е човека ....като отрезнее ще се извини !
12
7
 
33
 
! Отговори
@ преди 6 години
Този същият дали знае че той и колегите му са виновни за смъртта на над един милион иракски граждани?И това е по техни данни. Това е тотална касапница. Да не споменавам Либия, Сирия и Афганистан.Русия и Путин са ангелчета в сравнение тези във Вашингтон. Факт.
11
9
 
28
 
! Отговори
Петров преди 6 години
За американците ще кажа - веднъж робовладелци - винаги робовладелци. Шом някой им се опъне че не иска да им е роб (т.е обратното на бойковците у нас), те изпадат в ярост.
10
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва да чуе думите на сенатора.
9
11
 
34
 
! Отговори
Яяяяя, преди 6 години
Кой го казва.Ти да видиш.Представител на най- агресивната и войнолюбива държава в света. Дето минаха,пустиня оставиха.Дано се затрие това световно зло!!!!!!!
8
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безсилието ще докара краварите до лудост.
7
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя рептил сенатора съвсем е изперкал
6
30
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Със сигурност този US сенатор, не е открил колелото и топлата вода, не случайно съвременната история приравни съвеЦкия комунизъм, към хитлеровия фашизъм, а товарищ путин е възпитаник точно на това КГБ, което беше заченато по времето на товариш Сталин, и даде своя ценен принос на раССия да се гледа, като на фашистка държава, особено след авантюрата в Крим ... !!!
5
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите фашисти са ченгетата от ФАЩ.
4
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При това изслушванията "потвърдиха липсата на доказателства за руска държавна намеса в американските президентски избори" миналата година, се подчертава в изявлението.....Руска държавна не, но частна?