Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия

Туск: Единодушни сме за продължаването им!
Обновена: 15 дек 2017 07:07 | 14 дек 2017 22:42, Анисия Иванова
162
Евросъюзът реши: Още шест месеца санкции срещу Русия
Архив: Reuters

Лидерите на ЕС дадоха днес зелена светлина за удължаване с шест месеца на тежките икономически санкции срещу Русия, наложени заради намесата й в конфликта в Украйна, съобщи днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Франс прес.

"ЕС е единодушен за продължаването на икономическите санкции срещу Русия", написа Туск в Туитър.
Решението, взето на срещата на върха в Брюксел, ще бъде официално прието от 28-те страни членки на ЕС през следващите седмици.

Украинският президент Петро Порошенко приветства в страницата си във "Фейсбук" това "важно политическо решение", взето заради нарушаването на териториалната цялост на Украйна и нежеланието на Русия да спре хибридната агресия срещу Украйна.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
9
 
7
 
! Отговори
Русия е велика преди 6 години
Крим е руски, свикнахте ли, западни лицемери и слугите им в България?
114
12
 
8
 
! Отговори
плос преди 6 години
Голяма глупост е решил ЕС.
113
7
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Че защо още 6, да не би след 6 месеца товарищ путин да вземе да изтегли зелените си човечета от Крим ... ?!
112
1
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До Анонимен
111
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се наложат санкции и върху руските пропагандатори българофоби притежаващи български паспорти!
110
7
 
15
 
! Отговори
114 преди 6 години
От 160 милиона руснаци само три милиона посетили Турция,Да на това му се вика гладен и беден народ,защото другите 157 милиона мизерстват
109
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите са срещу престъпната дейност на бандитите от Кремъл,нека руския народ се осъзнае и свали от власт тази мафиотска шайка кагебейци.
108
10
 
13
 
! Отговори
КРУМ преди 6 години
На Путин са му необходими още 3 години да направи армията такава,че изобщо да не се притеснява от гладните за ресурси !?Русия-газ,нефт,най-големият производител на зърно за 2017 година,върхови постижения в космоа и армейско въоръжение,най-богатат на питейна вода държава в света,цялата менделеева таблица в недрата..............Е няма такива санкции да откажат руснаците от независимост!БРАВО!
107
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като възстановиха отношенията си Русия и Турция след инцидента с руския самолет само за лятото на 2017г 3,4 милиона руснаци са посетили турските курорти .те на това викам аз (бедни и мизерстващи) санкционирани руснаци
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властите в немския град Щралзунд-провинция Макленбург Предна Померания разрешиха строителството на газопровода Северен поток 2.в континенталния шелф на Федералната република /Това съобщиха немските средства за масова информация??В същото време Турски поток бързо напредва и вече подводната част на проекта в Черно море е почти завършена./От тези новини се разбира,че така наречените санкции срещу РФ са т*шак работа
105
5
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 109: Ако можеше само тези, които мислят като теб да консумират отровите от добива на шистов газ, и аз съм съгласен. Но да си отровим земята само и само за да не използваме газ от Русия - това не.
104
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБСОЛЮТНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ ЕС СЕ УПРАВЛЯВА ОТ РЕПТИЛИ НАПИШЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА-*ЗАБРАНЕНИЯ ЗАПИС * И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОИ УПРАВЛЯВАТ ФАКТИЧЕСКИ ЕС .ХАКЕРИ СА ВЛЕЗЛИ В КОМПЮТРИТЕ НА ЮНКЕР И МАРТИН ШУЛЦ И ВАДЯТ НА БЯЛ СВЯТ ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ СА ТЕЗИ ДВАМА ЛИДЕРИ В ЕС
103
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
санкциите са наложени на олигарси и бизнесмени в тесния кръг на путин, не на руссия, не на ванката с танка, или серьога - с водката!
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за настоящата 2017 г преките чуждестранни инвсветиции в Русия са достигнали 228 милиарда долара. -Санкции А?!
101
4
 
9
 
! Отговори
Рософил преди 6 години
А приятеля на Путин, Бойко защо си е мълчал? Защо не е тропнал по масата и да каже "НЕ!". Или е русофил и против санкциите само за пред русофилския електорат?. Защо мълчат Радев и Нинова, Къде се скри Сидеров? Къде е Шаренкова, гоце, Р. петков и другите приятели на Русия? Или са единствено рубладжии а не русофили?
100
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОДОБРЯВАМ НАПЪЛНО УПОТРЕБАТА НА ШИСТОВ ГАЗ!!ПРИОРИТЕТ НА ЕС ТРЯБВА ДА Е РАЗВИВАНЕТО НА ГАЗОВИТЕ НАХОДИЩА !!!КОЛКОТО ПО-МАЛКО ГАЗ СЕ КУПУВА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!!
99
3
 
9
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До до оня със РОССТАТ==========Аре ве рапоне, чакам ти статистиките. Дай нещо.===Съдейки по езика, който употребяваш, каквото и да ти се даде, няма да ти е от полза. Лек и спокоен ден!
98
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЛКОВА ЛИ НЯМА НЯКОЕ ГАЗОВО ГОЛЯМО НАХОДИЩЕ В НОРВЕГИЯ, ШВЕЦИЯ ФИНЛАНДИЯ!!АМАН ОТ ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ И СКЪПИЯ И ГАЗ!!!
97
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно, 1917 година германците заразиха Русия с комунизъм. Но после научиха руския перфектно и оше не могат да го забраят ;)))
96
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само си представям, как европа спира вноса на газ опт Русия. Италия има резерви за 2 седмици. Германия ако си ограничи употребата и спре производството на торове и бои има за 4 месеца. Франция при строги рестрикции има за около 2. Останалите са по - зле. А ако е зима и е студено, всичките имат за около седмица ;)))---А ако извършат същата процедура и с нефта, можете да ги пишете умрели от глад за 2 месеца - няма да има как и хляб да си пекат ;)))--