Стратегията на Тръмп: Америка на първо място!

US президентът поставя като приоритет американските граждани
Обновена: 18 дек 2017 23:07 | 18 дек 2017 22:53,
39
Стратегията на Тръмп: Америка на първо място!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп казва, че новата му стратегия за национална сигурност поставя "Америка на първо място", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Във встъпителни думи към стратегията Тръмп заявява, че САЩ са изправени пред един "извънредно опасен свят". Той казва, че поставя като приоритет американските граждани и че "Америка отново води на световната сцена".

Тръмп заявява, че когато е встъпил в длъжност, заплахите са включвали "проблемни режими", "радикални ислямистки терористични групировки" и "терористи" в Близкия изток.

Още по темата

Според него "пропускливите граници и неприлагането на имиграционните закони" са оставили американците уязвими у дома, а търговските практики са отслабили икономиката.

При представянето на стратегията за национална сигурност Доналд Тръмп заяви, че Русия и Китай са "съпернически сили", които "се стремят да оспорят американските ценности", предаде ДПА.

Тръмп каза, че САЩ се намират в "нова ера на съревнование", и изтъкна проблемни режими, терористични групировки и транснационални престъпни организации като едни от предизвикателствата, пред които е изправена Америка.

В стратегията правителството на Тръмп определи Китай и Русия като "ревизионистични сили", които "използват технологии, пропаганда и принуда, за да оформят свят, противоположен на нашите интереси и ценности".

Тръмп отбеляза, че САЩ ще работят заедно с Русия и Китай, когато това служи на американските интереси, и изтъкна как САЩ са предоставили разузнавателни данни на Русия, благодарение на които е бил предотвратен терористичен акт през уикенда.

"Ние се опитваме да установим успешно партньорство с други страни, така че да защитаваме нашите национални интереси. Като пример мога да посоча телефонния разговор с президента на Русия Владимир Путин, по време на който той благодари на нашата страна за разузнавателните сведения, които ЦРУ предостави за предотвратяване на мащабна терористична атака, планирана в Санкт Петербург", заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

Тръмп настоя и че САЩ трябва да се справят с предизвикателството, което представляват оръжейните програми на Северна Корея, предаде Ройтерс.

Той заяви, че САЩ и съюзниците им ще предприемат всички необходими мерки за денуклеаризацията на Корейския полуостров, посочва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
15
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Китай ни изпревари икономически!
8
4
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
neka da e taka gospodin Tramp ma ne s cenata na voini i s ne6tastieto na drugi narodi
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе вие, трoлoвете на демократите, да не би да работите на смени?
6
4
 
14
 
! Отговори
Доналд Тръмп: преди 6 години
Русия на първо място и веднага след това Америка!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Хи-хи-хи.....със всеки изминал ден все повече се убеждавам, че Баба Ванга ще излезе права!!! И за войната в Сирия и за това, че черния президент ще се окаже последниня президент на краварията! Както виждаме, тръмп-чо действително не е никакъв президент, защото конгреса му оряза (НЕКОНСТУЦИОННО) правата и той сега е чисто и просто кукла на конци!!!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдддаааааа........на цялата тази бъркотия вече му си вика "стратегия"!!!! Ще го знаем!!!
3
7
 
3
 
! Отговори
FAsht преди 6 години
US президентът поставя като приоритет американските граждани-- ostanaha li indianci ta gi postavq kato prioritet toq KLOUN s 4erveniq nOS ta toi dori ne e AMERIKANEC bashta mu e shvaba- NACIST- RUSNACITE koito giveqt v chukotka na granicata s ALASKA sa poveche amerikanci ot toq PALQ4o naznachen ot evresiskuite masonski LOGI i protegetata im
2
6
 
2
 
! Отговори
it stink from everyw преди 6 години
smyrdi na gnili shefa na CIA taka narechenoto CEREU e vinagi ot italianski proizhod- ZASHTO Li???? prosto e nevazmogno ako nqmash ITALIANSKi koreni da si nqkva VAgna klechka(KINGPIN0 v CIA -- tazi nai gnusna i teroristi4na grupirovka ili organizaciq v FASHT
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление колоса се оказа с глинени колене и отдавна сам да си е паднал, но май няма кой да го смени.