Кремъл: САЩ не се отказват от еднополюсния свят!

US стратегията за национална сигурност е с имперски характер!
19 дек 2017 16:15, Елка Василева
71
Кремъл: САЩ не се отказват от еднополюсния свят!
Снимка: архив, Reuters

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ има имперски характер и издава упорито нежелание за отказ от еднополюсния свят. Това заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Той подчерта пред журналисти, че Русия не може да се съгласи с изразеното в документа отношение към нея като към заплаха за сигурността на Съединените щати.

Същевременно стратегията съдържа и "скромни позитивни моменти, по-специално готовност към сътрудничество с Русия в областите, отговарящи на американския интерес", отбеляза говорителят на Кремъл.

Още по темата

"Това абсолютно кореспондира с нашия подход, огласен от президента (Владимир Путин), защото Москва също търси сътрудничество със САЩ там, където е изгодно за нас, и дотолкова, доколкото са готови да стигнат нашите американски колеги", заяви Песков.

Като "идеален пример за подобно сътрудничество" той припомни скорошната размяна на информация между тайните служби, благодарение на която бяха предотвратени атентати в Санкт Петербург.

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ е обширен документ с "доста впечатляващи формулировки", изискващ обстойно проучване, и "това естествено ще бъде направено във всички съответни ведомства, за да бъде осмислен", обобщи говорителят на Кремъл.

Представяйки документа, президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи противоречиви сигнали - той заяви, че Русия и Китай са "съпернически сили", които "се стремят да оспорят американските ценности", но същевременно изрази желание да изгради "успешно партньорство" с тези страни, отбелязва Франс прес.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поехали, марш бросок на Берлин-Къде бре?Я си вижте демографията, вие нямате жива сила, бе!
25
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците си живеят добре, пък нека са победени... дреме им. А големите победители руснаци нагъват бояришник и си проклинат живота. Всички русофили сте зациклили някъде в 1945! В търсене на новия Сталин! Вовка Офшорката ви вкара в невиждана от савецко време изолация и криза. И докато се дървите на Запада, китаеца лукаво точи лиги и колонизира Манчурия.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ - империята на злото!
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че защо да се отказват? Без полюс ли да остане светът?
22
4
 
7
 
! Отговори
Безплатен руски трол преди 6 години
До антикомунистПоехали, марш бросок на Берлин.За месец до Брюксел и Дюнкерк. И без мрънкане, те полковниците от института РАНД са го изчислили т.е. вашите хора.
21
1
 
5
 
! Отговори
Евро Пси преди 6 години
-)полU$(+
20
1
 
18
 
! Отговори
Зубър преди 6 години
Deutschland....някъде от 1945 е победена и послушна. С окупационни войски в Рамщайн и Бьохул. Меркел слушка конгресаНямате си ядрено оръжие , няма и да имате , макар че сте умни и способни за година да си направите С 95 танка нема блицкриг.
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PutinПрекалено неграмотен си,за да даваш коментари.
18
20
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Специално заради Русия светът е триполюсен... - в първите два за нея няма място...
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама много сте прости бе, другари селяни ...спрете чалгата и ракията, и вземете малко да се образовате ... иначе в съвременния свят хора като вас са загубени !
16
14
 
8
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Вашите възражения са също с имперски характер- вие целите същото,затова политиката на САЩ ви дразни. Защо протести като вашите не виждаме от Уганда или Сомалия например? Ами ясно е защо!
15
7
 
2
 
! Отговори
антикомунис преди 6 години
УБРЕЕЕ УДРИИИ ТЕПАЙЙЙ МАЧКАЙ УУУУУ
14
3
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Тук още се обиждат на комунисти,преименувани и пребоядисани.Обаче там другарите китайски,разстрелват за кражбите балкански.
13
20
 
9
 
! Отговори
Теди Чопрев преди 6 години
Понеже ми е ясна картинката у Европа и у Русия и затова съм кандидат за зелена карта за Америка и сега чекам да ме одобрат и да заминем там да правим бизнес.
12
17
 
12
 
! Отговори
Deutschland преди 6 години
Хаха, докато Русия се оплаква от САЩ, на юг една страна огромная набира сила и мощ - тихо, елегантно и без излишна медийна демагогия! Същото важи и за оранжевото плашило в САЩ! Там където отстъпват САЩ или Русия, на тяхно място идва Китай!Германия е велика, еврото - стабилно!Добре дошли в РЕАЛНОСТТА, таваришчи!
11
16
 
5
 
! Отговори
Бориславофф преди 6 години
ЕЙ ТРЪМП, СЪВЕТВАМ ТЕ ДА НЕ ТЪРСИШ СЪТРУДНИЧЕСТВО С КРЕМЪЛ. ПОСЛУШАЙ СЪВЕТА МИ И НЯМА ДА СБЪРКАШ.
10
14
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Тук САЩ не са прави, светът винаги е бил двуполюсен и дуалистичен и затова има развити държави и държави от третия свят, има държави с равита демокрация и такива с еднолични лидери и бащици, има държави с развита могоотраслова икономика и такива които залагат само на природните си ресурси и бенциноколонките си, има държави в които търсят спасение репресирани хора от цял свят и такива в които ходят от немай къде, субекти като Сноудън и тези дето искат да ският данъците но и те остават не за дълго
9
4
 
25
 
! Отговори
не САЩ, а преди 6 години
Евреите не дават и не искат други, освен тях, на върха!
8
20
 
6
 
! Отговори
Теди Чопрев преди 6 години
Абе тоа Кремъл знае ли за какво става въпрос бе. Тука и на децата от Костинброт им е ясно а само на Кремъл не му е ясно. Ай сиктер бе
7
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света винаги се е делял на нормален и ненормален, а руснацоте винаги са били в групата на не нормалните