Стотици зад Навални срещу Путин в битката за Кремъл

Дали обаче ще успее да се регистрира като кандидат за президент?
226
Стотици зад Навални срещу Путин в битката за Кремъл
Снимка: Reuters, архив

Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални подкрепиха днес кандидатурата му като независим кандидат за президент и са готови да внесат номинацията му в ЦИК, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата

Това стана на събрание в Москва в присъствието на представители на градската избирателна комисия.

"Всичките 742-ама участници в събранието гласуваха "за", против бяха нула, въздържали се нула", каза Иван Жданов, юрист на основаната от Навални Фондация за борба с корупцията. По думите му Навални и упълномощени от него лица ще внесат още днес в ЦИК документите за издигането му за кандидат.

Самият опозиционер бе казал, че днес ще се състоят събрания на избиратели в 20 руски града, на които ще бъде подкрепена неговата кандидатура, съобщи ТАСС.

Алексей Навални е най-опасният противник на президента Владимир Путин, но няма право да се кандидатира в избори заради влязла в сила присъда по криминално дело, смятано за политически мотивирано, допълва АП.

Той би могъл да стане съперник на Путин на изборите през март догодина, ако за него бъде направено изключение или присъдата бъде отменена.

Кампанията на Навални въодушеви хората в най-отдалечените кътчета на Русия, но почти сигурният победител на изборите е Путин, който има 80 процента одобрение на национално равнище, отбелязва АП.

Според руското изборно законодателство, за да бъде регистриран един независим кандидат (какъвто е Навални), той трябва да събере поне 300 хиляди подписа на избиратели. Срокът за внасяне в ЦИК на списъците с подписите е от 27 декември до 31 януари.

Навални каза днес, че е убеден, че ще спечели, ако участва в изборите, и прикани привържениците си да бойкотират вота, ако властите откажат да ги регистрират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
8
 
! Отговори
мен преди 6 години
Новият президент на Руската Федерация ще се казва Владимир Владимирович Путин !Готов съм да се обзаложа ;)
169
3
 
4
 
! Отговори
Bayazit преди 6 години
Този ако събере три процента.аз ставам българи..на мразената раса в Европа
168
2
 
4
 
! Отговори
А преди 6 години
Кампанията на Навални въодушеви хората в най-отдалечените кътчета на Русия, но почти сигурният победител на изборите е Путин, който има 80 процента одобрение на национално равнище, отбелязва АП.Стотици в Москва и хората в най-отдаелечните кътчета, мей би - чукчите...:)))И...80% одобрение за Путин....
167
2
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 6 години
До Анонимен"Навалния е жив само защото все още не си е изчерпал кредита от ЦРУ."Какво ти ЦРУ? Навални е също така японски, датски и новозеландски шпионин. На времето с такива като него Ежов и Вишински се разправяха по бързата процедура. Бой и изтръгване на ноктите, докато си признае, а след това - разстрел.Хайде де, що се церемонят изобщо с този изменник?
166
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Какво ни го натрапвате този Навални като някаква алтернатива. Той е никой и ме съмнява да получи повече от 2 процента.
165
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навални ще последва съдбата на Немцов, за съжаление. Кремълските сатрапи не си играят на демокрация. Практикуват обиккновенна диктатура
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лаврентий ПавловичНавалния е жив само защото все още не си е изчерпал кредита от ЦРУ. Като изцоца всичките парички и не представи никакви резултати пред шефовете си, ще му светят маслото за да го предпишат на Путин в медиите, колкото да не са капо.
163
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Навални е съден и осъждан неведнъж от клевета през подстрекаване към незаконни събирания и митинги до въпросната криминална осъдителна присъда която го изважда от надпреваратаЕто ви един от последните примери свързани с неговия филм "ДЕМОН" - Съдиха го за клевета и го осъдиха и освен това съда постанови въпросните пасажи(не целия филм) да бъдат премахнати-"Няма да изпълня решението на съда"-това самото действие си е подсъдно на всякъде по света Ще се изкефя да го опандизят ден преди изборите
162
2
 
9
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Стотици хиляди долари зад Навални срещу Путин в битката за Кремъл
161
4
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 6 години
Навални определено няма никакъв шанс, щом още е жив.Какви ти избори в Русия?Там тези работи с кръв стават.
160
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стотици , стотици , колко да са стотици , 742 на фона на 100 милиона е капка в морето
159
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митьо Пищова имаше повече потдръжници от Навални...
158
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици... това си е сериозна бройка.Но по груби сметки не му стигат няколко десетки милиона.
157
0
 
0
 
! Отговори
кем преди 6 години
До _|_Пожелавам ти скоро в Белене, кви прасета, кви пет лева.
156
3
 
11
 
! Отговори
Хахахахах преди 6 години
Много бре! Като станат 1000 Путин ще си го премести в другия крачол.
155
2
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Стотици - много бе.............
154
3
 
15
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Този нещастен со ро соид нама никакъв ланс срещу Путин. Там само балъците са с такива отпадъци.
153
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руско-българските *** са кoпелета от руска курвa, избягала от руския рай и български сeлянин, който нормална жена никога не би погледнала. Научно доказано от учени на Франко е, че руснаците и мелезите им имат по-малко умствени възможности от останалите хора по света. Неслучайно Хитлер ги е избивал и изтребвал като пилци - нисша раса :) SS са изтребили толкова руски курвu колкото не са правили и прадедите ви монголци Тъпирu и пияници, жертва на угро-монголо-тюркски инцест.
152
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Президентът на Русия ще се казва Владимир Владимирович !!!!Колко пъти да ви го казвам?Но евроатлантиците схващате бавно, нали?
151
4
 
19
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Стига с тоя Алексей Навални вече!Не разбрахте ли, че той е купен агент на западните служби, предател и един от "петата колона" (вътрешен враг на Русия)?Добро утро, селяни прости!