Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!

Русия шпионирала стратегически инфраструктури на Великобритания
26 яну 2018 09:39, Елка Василева
91
Лондон: Москва иска да създаде хаос и паника у нас!
Гавин Уилямсън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън обвини Русия, че шпионира стратегически инфраструктури на страната му за целите на евентуални планове за предизвикване на хаос във Великобритания, предаде Франс прес.

В интервю за британския в. "Дейли телеграф" Уилямсън твърди, че Русия е извършила проучвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Великобритания и Европа. Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере как може да предизвика паника или да атакува страната, смята министърът.

Той твърди, че Русия обмисляла как може да причини възможно най-голяма вреда на Великобритания, разрушавайки нейната икономика, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки елемент, който да провокира тотален хаос в страната.

"Защо те продължават да снимат или да наблюдават електрическите централи? Защо те наблюдават интерконекторите, които докарват ток в нашата страна?, пита Уилямсън. "Те наблюдават тези пунктове, защото мислят, че това са начини, по които да атакуват Великобритания", допълва той.

Лондон на няколко пъти вече разкритикува предполагаемата руска намеса. Британският премиер Тереза Мей спомена през ноември за враждебни действия от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност пък каза, че руската намеса се е изразила миналата година в атаки срещу британски медии, телекомуникациите и сектора на енергетиката.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
5
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Ами не са виждали хората подобна инфраструктура и гледат, снимат, пък може и в Русия нещо да завлекат.
18
4
 
23
 
! Отговори
Психар преди 6 години
До TheCrowВчера приехме Иво Инджев, днес и този може да приемем в клиниката на четвърти километър. Място има.
17
5
 
24
 
! Отговори
верно е преди 6 години
Две мнения няма по въпроса?Поредният джeндър се е събудил накриво, решил че Русия е виновна и започнал да бълва алабализми.
16
3
 
28
 
! Отговори
Психар преди 6 години
Вас ви преследва Путин?Вие изпитвате страх от него?Вие не може да спите?Ние имаме лек срещу това ваше психично разстройство:КЛИНИКА НА ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР ЩЕ ВИ ПРИЕМЕ.
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите нямат нужда от "загрижеността" на малобританците(англичаните),защото от такава "загриженост",българите сме си изпатили много! Ние помним,когато англичани и американци са бомбандирали София и околните села и градове. Помним и това,че англичаните са били против нашето Освобождение и са давала пари и оръжие на турците,за да могат последните да убиват българи. Помним и това,че Запада беше против СанСтефанска България. България,ако пожелае да дружи с Англия-то това е смъртоносна дружба.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези *** от Албиона треперят от Русия, чак пълнят ***. Те не шпионират изобщо, ама хич!!! Кога ли Вовкин ще се изнерВирГа и ще ги превземе, поне да разкара муслитата и черняците, дето съвсем разсипаха острова.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако неразбутат футбола, да праат и 33 хаоса
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия никога не е воювала с Великобритания. Напротив, винаги са били съюзници.Така, че кой влошава отношенията с фалшиви новини? И кой има интерес от това,нещастна Полша или военно-промишления комплекс на световния подпалвач?
11
3
 
27
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 6 години
На бюрото на Путин в Кремъл има клавиатура на компютър и на всяко копче е написано името на някоя държава. Когато Путин иска да се намеси в световната политика, на Путин му е достатъчно само да натисне копчето със съответното име на държавата. Например, Путин натиска копчето на Англия и някой си Гавин (Гавин - само какво име!) Уйлямсън моментално получава стомашно разстройство и пристъп на бяс. Въпроси има ли?
10
2
 
25
 
! Отговори
Георги Победоносец преди 6 години
Тва х ю м н е кво плещи? Вие нямате ли разузнаване? Ми6 какво е? Джендърклуб? Това вече е явен фейкнюз и подклаждане на омраза, махнете това нещо моля!
9
3
 
22
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Тези английски политици са пълни палячовци, също като американските си приятелчета. Повдига ми се при всяко тяхно изказване...
8
4
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Да неси джендер ?
7
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ама не се оплаквате от парите на богатите руснаци в банките ви нещастнициподли
6
5
 
18
 
! Отговори
Тия преди 6 години
пък вече и от сянката си се стряскат!
5
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
от уискито гмо мозьците им са станали на пихтия и вече не приличат начовешки сьщества
4
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е невъзможно, Русия е толкова добра, а товарищ путин е борец за мир и комунизъм.така казаха по руската телевизия, а тя никога не лъже.
3
8
 
22
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ами какво ви пречи и вие да шпионирате стратегически инфраструктури в Русия...
2
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продължавайте да приемате с охота руските олигарси, кинтите им, *** им и прислугата - те идват с ши ба ни те си порядки...ако си мислите, че ще се култивират там, жестоко се лъжете.
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките британски пияници, ми психиятрията работи отивайте. Вече и да наблюдаваш нещо еагресия, скоро дори мисълта ще стане престъпление. Всичко си върви по книгата)