Русия чества 75-ата годишнина от разгрома на нацистите край Сталинград

30 000 души изгледаха днес парада във Волгоград
2 фев 2018 17:00, Елка Василева
286

Снимка: Reuters

Близо 30 000 зрители посетиха военния парад във Волгоград по случай 75-ата годишнина от разгрома на нацистите в Сталинградската битка. Това съобщи пред журналисти Вадим Астафиев, началник на пресслужбата на руския Южен военен окръг, цитиран от РИА Новости.

Победите на съветските войски край Сталинград, в Севастопол, Новорсийск и Керч промениха хода на Великата отечествена война, отбеляза пред събралите се генерал-полковник Александр Дворников, който прие парада.

Още по темата

Сражението край Сталинград - днес Волгоград, бе сред най-големите през Втората световна война и предвестник на победата от 9 май 1945 г., посочва ТАСС.

Франс прес вижда в Сталинградската битка и "символ на възвърнатата гордост и патриотизъм, чието въплъщение се стреми да стане (президентът на Русия) Владимир Путин, повел кампания за четвърти мандат".

Пред зрителите дефилираха над 60 единици бойна и специална техника начело с легендарния танк Т-34 от времето на войната. Над участниците в парада - повече от 1400 войници, курсанти и офицери, прелетяха повече от 40 летателни апарата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
11
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
165 Взеха и архивите които и до днес ги крият и не ни ги дават
147
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дългът не бе признат,защото от България имаше какво да се изнася,понеже не бе толкоз пострадала от ВСВ.Та накрая Братушките за ,,Досвиданя'' взеха и Българското злато от БНБ,След време решиха че са взели малко,и увеличиха с още повече.Така е,който ял мед с мечка,знае за какво говоря.Та бля-довете поискаха да оглавят и приватизацията в България след 10-ти,ама нещо се обърка там,трябва да пущнаха някой в гърба,не помня много добре.Приватизацията е: За всекиго по нещо .За народа един,,Крив''
146
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво слагате минуси на 162 *** , бащите и дядовците ви са ги карали от бикове млеко да дават
145
14
 
14
 
! Отговори
руски мародери преди 6 години
Винаги когато е стъпвал руски ботуш са идвали да ни грабят.Над 85 милиарда долара са откраднати от москва чрезбезплатното ограбване на урана от българските рудници за 45г.Колкострува руската окупация на България от 1878-1879 г.?В български пари сумата е89 640 000 златни лева.В чл. 8, ал. 3 на Санстефанския договор е посочено, черуският окупационен корпус (в състав от 50 000 души), който ще остане вБългария, ще бъде издържан за сметка на занятата земя, т. е от българите.
144
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
160 И наливахме десетилетие храни в Съветския съзю за да изхраним гладниците . За това имаше купонна система до средата на 50-те без България да е била засегната от войната . Тук не са се водили бойни действия по полетатата . Мубкото население не избито , фермите не са разрушени . Но трябва да се плаща на онази мечка на север
143
9
 
13
 
! Отговори
2- февруари преди 6 години
До Путин,26 тона злато, натрупано по време наЦарство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те годинина ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавнияархив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване то. 14години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява вБългария, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тоназлатни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на
142
8
 
18
 
! Отговори
Путин преди 6 години
До 2-и феврариНе е нужно постоянно да припомняш колко си неук. България никога когато е била в съюз с Германия не е била на три морета. Що се отнася до българската икономика, тя е в колапс след договора за снабдяване на немската армия. Нищо не са платили германците, а след като загубиха войната, дългът им към нас не бе признат от победителите защото сме им били съюзник.Така, че първо чети, после пиши! И чети историческите документи, не "Фактор"
141
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В щатите празнуват много неща и винаги тържествата са весели , хората засмяни а тези им дай да дрънкат с оръжие и да ръмжат .
140
13
 
7
 
! Отговори
2-и февруари преди 6 години
До РККАНад 133 милиарда лева, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. До тазиогромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ.Издръжката на съветските окупационни войски е изключителнотежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените наБългария следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войниции офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретнимеждуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещоповече - всички заплати, командировъчни
139
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
154 Не е успял . Умира в бункера . Това е , друго няма
138
19
 
9
 
! Отговори
Валери преди 6 години
Това е втората световна война, каква велика отечествена война ? Добре че бяха останалите съюзници да наливат пари и техника в СССР, че иначе си бяха пътници. Щяха да бъдат източния протекторат на германия сега.
137
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия освен нещо свързано с война празнуват ли?
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам подробности за тази война,но винаги ми е било съмнително дали Хитлер действително се е самоубил сам с жена си или някой който стои зад него не му е видял сметката,за да не говори.Защото тази война не само че разрушава Европа,но тя не е в полза и на Германия.Как много нацисти се спасиха,а точно главния герой Хитлер,който трябва да е знаел много повече,имал е власт,връзки и информация,не е успял да се измъкне.
135
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е баш на 2.2 ли честват бре? Не ми казвайте, че е съвпадение....
134
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
149 Нищо не би и попречило на Япония да нападне СССР ако в Пасифика се развиваха нещата добре , но там не се развиваха добре благодарение на САЩ и за това съветските дивизиии които стояха в бойна готовност на Изток се прехвърлят на Сталинградския фронт и така правят обкръжението . Това са доказани безспорни факти.
133
5
 
7
 
! Отговори
Ян Хус преди 6 години
През 1938/--39г. В България е имало (28 000 000) МИЛИОНА овце,чухте ли ? Само овцете са били 28млн.Без крави,волове,биволи и кози,само овцете са били толкова.Дори по времето на ,,Развитият Соц." само са си мечтали за такова животновъдство.Това ни е спасило от мобилизация срещу СССР,работили сме за да има храна и кожа и вълна.България е била като ценен диамант,понеже от тук на Север,храната и животните стават много ,,Кът''.
132
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
147 Не е могло нищо да се случи защото са били разпределени сферите на влияние
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXЯпония не нападна тогава СССР защото беше прекалено силно ангажирана във войната със САЩ в ПасификаЯпония първо подписва Пакт за ненападение със Сталин /1039г/ и чак тогава започва войната в Пацифика. Ианче другото е вярно.
130
6
 
8
 
! Отговори
предзборен театър преди 6 години
Русия-глад +паради
129
7
 
10
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До 2-и феврари ОООО я стига пуска фишеци за три морета,че винаги след трите морета е следвала национална катастрофа ,а че след ВСВ не ни обяздиха за трети път да благодариш на другаря Димитров че беше те така със Сталин ,да ти не припомням как и сърби и гърци се точеха да лапат българска баница...имаме днес един национален празник извоюван с кръвта на тез де оплюваш и псуваш...