Москва затрупана от сняг, невиждан от 100 г. насам

Един човек загина, пострадаха още петима
5 фев 2018 11:53, Елка Василева
62
Москва затрупана от сняг, невиждан от 100 г. насам
Снимка: БТА

За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1 200 000 куб. м сняг. Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът Пьотър Бирюков след силния снеговалеж, връхлетял през уикенда руската столица, предаде ТАСС.

"Толкова сняг пада за пръв път от 100 години насам", подчерта представителят на градските власти. Улиците вече са разчистени и работата продължава, уточни той.

В нормални условия за прибиране на подобно количество сняг са необходими 9 дни, но градската управа ще вземе мерки Москва да бъде разчистена много по-рано, макар че в близките три денонощия се очаква да навали още 6 до 8 см сняг, допълни служителят.

От съботната сутрин до 21.00 ч. снощи в Москва натрупа 38 см сняг - повече от месечната норма за февруари, посочи по-рано Бирюков.

Заради виелиците в 18 общини на Московска област имаше прекъсвания на електроснабдяването. При скъсване на електропровод от паднало дърво в Москва загина един човек и пострадаха още петима.

В столичния регион и днес остава в сила предупреждение за буря поради силен снеговалеж и вятър. Заместник-кметът призова московчани да използват обществен транспорт, за да може да минава по улиците специалната техника. Освен улиците ще се почистват тротоарите, дворовете и покривите, добави той.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Москвасняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
27
 
13
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Бог наказва убийците,експлоататорите на поробени народи под руско иго, и окупаторите на чужди земи.
32
18
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 16,"Нали се сещате, че това у нас е само мираж или мечта!"Нали се сещате, че Агромная рАссся с друго (някакво научно постижение), не може да се похвали. Само какви оръжия направили да УБИВАТ ХОРА!
31
20
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Уважаеми марзилками,Я хачу сказать, что у Канаде есть более снег.Ама на Монреал главата улица се ЗАТОПЛЯ и с много по-малко машини се върши същата работа. Там не парадират с това, защото е нещо нормално. А я кажете Уважаеми марзилками извън Москва какво е пАлАжението? Защото балшая разница вашая Масква и прАвинция. В Япония имат машини които почистват 4-5 метра сняг-в тубата има клипове за това . Панимаете марзилками?
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МaйМyнaтaПонеже под "Москва" се разбира "Русия" нали и цялата държава е в една зона... *** глупаците ви аз
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друзя,а водка има ли запас по тераси,хладилници и мазета?
28
20
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Да ги затрупа съвсем , та да се не видят !!
27
12
 
9
 
! Отговори
Геврек с мак преди 6 години
и къде спали, та не го почистили преди да натрупа?Путин ОСТВАКА веднага да подава!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, абривиатура. Сгрешил е 2,6, но му давам отличен за чувството за хумор.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Това няма нищо общо с английска... това е абривиатура.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фелдмаршал ПаулсТи беше фелдмаршал като свободен човек точно 24 часа. На 30.01.1943 г. Шекелгрубер те произведе от генерел-полковник, а на 31.01.1943 г. беше взет в плен в мазата на универмага в Сталинград. Произведе те не за друго, а за да можеш с чиста арийска съвест да се гръмнеш в главата, но ти и това не можа.
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които са живяли през 60-те 70-те и 80-те години сигурно помнят снега който се изсипваше над София. Багерите товареха самосвалите ЗИЛ със сняг а те ги изсипваха в перловската река. Снега достигаше до 50 см а навяванията минаваха 1.50 м. За младите родени в края на 80-те и началото на 2 000 години това ще им се стори като фантастичен филм но за нас които сме живяли в онова време хич не ни беше до фантазии. Правехме си партини с дървени лопати за да отидеме на работа а децата на училище.
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че не е в България. Тук и 1/10 от това количество щеше да ни затрупа, като се има предвид как работят общинските фирми за снегопочистване.
21
5
 
12
 
! Отговори
фелдмаршал Паулс преди 6 години
Когато ходих там да се правя на мъж пак имаше толкова сняг. Беше ни много студено, но Сталин ни сгря с катюшите.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно!Браво!
19
6
 
7
 
! Отговори
София преди 6 години
Докарайте малко и към България да виждат децата що е то сняг.
18
3
 
2
 
! Отговори
ZABOBOL преди 6 години
...tovarish Putin/a toi upravlqva i klimata v cql svqt/ lekichko poobarkal "ZAPAD-IZTOK"-mojikat nadul buzi sreshtu Washington,no bil naveden s glava mejdu kracholite...
17
2
 
18
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Съмнява ме 38см. да е сто годишен рекорд, и то в Росия
16
8
 
32
 
! Отговори
Обърнете внимание преди 6 години
В Москва са извозени 1 200 000 куб. м сняг. Извозени. Нали се сещате, че това у нас е само мираж или мечта!
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми се мисли какво ни чака, ако у нас се случи такова нещо. В различните медии посочват, че в почистването са участвали между 13000 до 15000 машини специализирана техника. Представяте ли си го ние няма толкова лопати добре, че май все още Господ е българин.
14
5
 
30
 
! Отговори
no name преди 6 години
В Русия снега се изрива от улиците, товари се на камиони и се извозва, а не се трупа на купчини като у нас. Тук ако навали за едно денонощие 38 см.сняг ние ще сме в бедствено положение до пролетта. Тук при 5 см.сняг и става олелия. Хората по света се справят с доста тежки менеорологични условия. В Русия особено зимите са доста свирепи. Ние не осъзнаваме колко сме късметлии откъм климат.