Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Британският министър призова светът да осъди станалото
9 юли 2018 22:55, Анисия Иванова
209
Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на британски гражданин от "Новичок", заяви британският министър на отбраната Гавин Уилямсън след смъртта на 44-годишна британка от отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок", предаде Ройтерс.

Уилямсън заяви това в парламента след въпрос за заплахата за хората във Великобритания след смъртта на Доун Стърджис вчера.

"Простата действителност е, че Русия е извършила нападение на британска земя, което е довело до смъртта на британски гражданин. Смятам, че светът ще се обедини с нас в осъждането на станалото", каза министърът.

Според полицията Стърджис е държала предмет, заразен с "Новичок" в южноанглийския град Еймсбъри, на няколко километра от мястото, където руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри, отбелязва Ройтерс.

Руското посолство във Великобритания заяви, че ще третира инцидента с отравянето на Стърджис в Еймсбъри като антируска провокация при липса на достъп до разследването. 

"Без достъп до данните от разследването и до нашите двама граждани (Сергей и Юлия Скрипал) ще смятаме инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри за безотговорна антируска провокация от властите в Лондон", се казва в изявление на посолството. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отравянето с арсен е било запазена марка в Средновековието за редица държави. Все едно тогава да се обвинява една държава, защото там се е произвеждал и пречиствал.Само ги направихте популярни и ги рекламирахте тези вещества и сега кой ли не ще ги синтезира. По характеристиките на оригинално произведените, не би трябвало да има оцелели.
152
20
 
23
 
! Отговори
3anzibar преди 5 години
Boris Джонсън е отровителят.Гей администрацията цялата заразена.Чака я среща с кралицата до седмица!
151
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nie sme bylgari i sme chlenove na ES ne trqbva da ni intersuvat durjavi izvyn ES kolkoto mi puka za Pakistan i Indiq tolkova i za Angliq
150
21
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гавин,Гавиииин,гола вода сте.Я си проверете лабораториите и вижте там какви ги вършат ваш'те подопечни,че станахте вече за смях.
149
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дикенс, Дикенс! Тежки времена:брекзит, оставки, новичок. Че и отборът по футбол е в Русия о, ужас, там някъде крият новичока. И трябва да бият хърватите, иначе още санкции!
148
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
империялисти пияници , ***--иии ,, цял свят ги мрази
147
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните освен, че станаха за смях вече стават и жалки!
146
2
 
18
 
! Отговори
не може да бъде преди 5 години
Информиран източник от Форейн офис,пожелал да остане анонимен,е информирал медиите,които проявяват интерес към случая,че на предстоящата среща на върха в Лондон,г-н Уилямсън ще предложи на европейските лидери да опитат от наличния Новичок ,за да се убедят ,че той е руско производство!?
145
5
 
24
 
! Отговори
хахахахах преди 5 години
скапана ,оглозгана ,превърната в халифат Англия и по точно нейните остатъци ,продължава да мори хората от по света от смях.
144
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкции? Русия ако врътне кранчето на газта, Германия ще зъзне от студ цяла зима.
143
3
 
26
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Да се надяваме че хората по света са много по-умни от британските *** политици и няма да се хванат на техните евтини трикове!Съвсем изтъпяха ингилизите след напускането на ЕС!
142
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
дори английските бизнесмени се извиниха,казвайки,че те нямат нищо общо с политиката и са на различно мнение,да не говорим,че горивото им е с около 30% по-евтино.Бизнеса мисли едно,политиката прави друго.Писаха,че Шрьодер,който е свързан с руската газ е човек на Клинтън.няма да стане,защото много пари се изкарват от Русия и ресурсите са там.Само нашата страна е в девета глуха и сме преевани яко и политиците ни са п Утки,които не се възползват от търговия с Русия и евтината газ.
141
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
Няма да стане или ако стане,западняците губят,защото сделките с Русия са за много милиарди и от това печелят предимно западняците,не толкова Русия.Ако наложат санкции,руснаците сами ще развият пазара си,а западните фирми ще увяхнат,само Германия на последната сделка ще прави 200 завода там,Франция също направи голям търговски удар,американците ще произвеждат боинг там,за сметка на 10 закрити руски завода за самолетостроене и т.н.,дори английските бизнесмени се извиниха,че нямали нищо общо с поли
140
2
 
26
 
! Отговори
Димчо преди 5 години
Ако има неоспорими доказателства - да заведат дело, ама май само обвиняват. Английски имперски приказки - бля, бля, бля...
139
2
 
10
 
! Отговори
Анинимен преди 5 години
В момента 100 детективи (без Р.Аткинсън)работят по случая, като търсят източника на отравяне -"нещо като спринцовка, малък контейнер или шишенце от парфюм", в което е имало новичок. Вие ако видите захвърлена употребявана спринцовка или празно шишенце от парфюм какво ще направите? Правилният отговор е: извиквате полицията и химически войски.
138
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като свърши световното, мокшите пак ще ручат санкциите. Време е шпионската дупка в Лондон наречена за благозвучност "Посолство на РФ" да бъде закрита.
137
6
 
25
 
! Отговори
Всевишният преди 5 години
До РусомразТъпляк, все още ли не разбра, че Русия е самодостатъчна! Че може да пренасочва стоките си за продан, накъдето поиска. Европа ще се олюлее, ако руснаците ожесточат контрамерките си! Русия не търгува само с достойнството и независимостта си! За разлика от други страни, напр. Подмандатна територия България! Божйо отиде в Москва са се сополиви и плаче - "така ни наредиха!" А Путин го гледа с презрение!
136
3
 
16
 
! Отговори
новичочна литература преди 5 години
ох колко охтикава е тая туберкулозирана Ангиния казал Дикенс и добавил че се казва Чарълс
135
33
 
8
 
! Отговори
рубладжиите преди 5 години
винаги отричат ! Както отричат и за руските военни без опознавателни знаци в Украйна /в Крим ,в Донецк , в Луганск/ ! Цял свят ги видя и им направи снимки и видео но които ясно се виждат камионите и танковете без задължителните номера , военните без задължителните опознавателни знаци ! Затова освен санкции към руските диваци ,трябва да се помисли сериозно и за някаква подобна атака на руска територия с подобни на Новичок химични и биологични отровни вещества ! Руския дивак си го заслужава !
134
3
 
23
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Англичане опять обкакались! Взе да става скучно! А починалата, предполагам, си е почнала от свръхдоза, полежала е някой ден в моргата, докато умниците от МI-6 са измислили как да се оssерат. Съжалявам този Гавин, започна кариерата си с фалстарт. Борко навреме се спаси!