Доклад: Чернокожите – системно дискриминирани в ЕС

Те са в скромни жилища, с ограничен достъп до работни места
29 ное 2018 09:10, Елка Василева
102
Доклад: Чернокожите – системно дискриминирани в ЕС

Чернокожите хора се натъкват на системна дискриминация в целия Европейски съюз, се казва в доклад на Агенцията на ЕС за основните права, цитиран от ДПА.

Хората от африкански произход в Европа живеят в по-скромни жилища и имат по-ограничен достъп до работни места.

А на улицата много от тях са обект на расов тормоз и на придирчиви полицейски проверки, констатират авторите на доклада, публикуван във Виена.

Чернокожите младежи са особено уязвими за дискриминация на работното място и на трудовия пазар. В някои страни от ЕС до 76 процента от тях нито работят, нито учат, нито се обучават за някаква професия, в сравнение с 8 процента от населението като цяло.

Около 45 на сто от чернокожите живеят в пренаселени жилища, срещу 17 процента за населението като цяло. Само 15 на сто от тях са собственици на домове, срещу 70 на сто за населението като цяло, пише БТА.

Изнасяйки тези данни, агенцията призовава всички страни членки на ЕС да разработят практически наръчници за полицейските служби, за да могат те да избягват практиката на незаконен профайлинг на чернокожите, която в много случаи говори за расизъм.

Докладът се базира на данни от 12 страни от ЕС, като при проучването е била събрана информация от над 25 500 души от имигрантски или етнически малцинствен произход, включително 6000 чернокожи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
3
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
Я, обратно на клона, като ти е тясно и скромно жилището и ти било дискриминирано.Тук е Европа,коренните жители са европейци, християни и от бялата раса.Айде, холан ! Писна ми от *** ***,които на луди ни направиха. Не стига,че с некадърната си диктатура и геноцид ни докараха мизерия и обедняване,ами ни карат да се чувстваме виновни,че сме бели и някакви престъпни навлеци, които насила ни разселиха,не били достатъчно обгрижвани и обичани от нас,докато ни изнасилват и ни мразят.
83
1
 
2
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Ами като ви дискриминират какъв го дирите тука ? Лапате наготово, имате покрив над празните си глави, храна, достъп до образование, медицина на световно ниво, социал, чиято месечна сума надвишава годишният им доход по родните кочини.Нито работят, нито учат, а по цял ден обикалят, изнасилват, разпространяват наркотици, занимават се с трафик на хора, проституция и все такива престъпни дейности, че и дебелооки, все реват и се оплакват.Сякаш аз ако ида в Африка някой ще се погрижи за мен. Ай сиктир!
82
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми що идват тогава. Що не си седат в Либерия. Това е страната на черната свобода. Там като някоя не е черен му слагат гума от кола на врата и я палят за да се опуши и да почернее.Някой да знае хубава подредена страна с черни управници???
81
1
 
1
 
! Отговори
? преди 5 години
До "Световнен ред"А Северна Америка ?)за кои е и какво правят там ........ ?)
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, коренното население на ЕС е бяло.
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смях...Тези хора почти навсякъде са с повече права...Това ,че не са образовани е друг въпрос
78
2
 
16
 
! Отговори
Световен ред преди 5 години
Европа е континент на белите.Африка е за черните.Азия за жълтите.Всяка жаба да си знае гьола или да върви по дяволите!
77
1
 
19
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
А че като не им харесва, да се връщат в Нe*рия !!! Не учат, не работят, ама били "дискриминирани", все едно всичко което имат не са го получили даром от "лошите бели" !!!
76
1
 
17
 
! Отговори
Мони преди 5 години
Ами и белокожите ги дискриминират много в Африка или направо ги ядат. Ама щом черните не искат да си ходят в Африка значи в Европа им е повече от добре.
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи нито учат, нито работят, а само ги дискриминират?! Аз, ако отида в Африка, дали и мен ще ме дискриминират така, да ми изплащат социални помощи, за да мога нито да уча, нито да работя и да се оплаквам, че не притежавам жилище? Дали ще ми предоставят възможност безплатно да уча език, да си повишавам квалификацията, да пътувам за обучение?
74
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една година- по това време някъде имаше репортерка в ро..ката махала и един римлянин каза: През новата година си пожелавам да живееме по- добре, да има работа. Тя- със съчувствено изражение:" Търсили ли сте?" Той-" Не"
73
0
 
18
 
! Отговори
гост& преди 5 години
До АнонименЗначи, до трима ги докарахте? Може би има, още един-двама които работят, всичко друго на социал. Това с наръчника за полицията, как да бъде по-толерантна с чернокожите е направо Гинес, по-идиотско от това здраве му кажи.
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бразилците в германия слушкат и папкат. няма значение дали са чернокожи или червенокожи, или белокожи :) я обаче се разходете към марсилия или лондонистан да видите тамошните зулуси в кой век живеят и как :)
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това кафяво и мазно нещо, което се появява от шитхол (по Доналд Тръмп)? Най-доброто приложение на такива съществс е в земята за компостиране на по-песъчливи почви. Какъв е извода? Трябва да измрат в Сахара, за да облагодарят почвата до пропорция 25:1 въглерод към азот.
70
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Про-руските тролчета, не забравяйте, че има и друго статии в сайта в момента, разпишете се и там по веднъж!
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според мен, на всеки пристигнал в европа африканец или азиатец, родната му държава в замяна трябва или да плаща помощите му в европейски размери, или направо срещу същите пари да предоставя земя на приемащата европейска държава. и точно за 1 година държави като швеция или германия ще се окажат законни притежатели на 1/4 от африка.
68
1
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Черните тепърва имат много кютек да ядат. Европа ще се изчисти от тази ***.
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо не виреят тези африкански номера у нас, в украйна, русия, гърция? те смятат, че всички бели са им длъжни заради робството. само че *** им кратуни не осъзнават, че доста европейски държави не са окупирали африка, напротив, оттам са идвали африкански главорези ислямисти, особено към балканите. и после като пристигнат тук, следва голяма изненада - нежелани, неканени и наритани.
66
1
 
11
 
! Отговори
ма Агенция тадрънка преди 5 години
Дедко Сорос и аверите финансират некви НПО- Агенции на ЕС- нищо общо с ЕС, а с парите на Сорос- и да бълват некви " техни си манипулирани НПО проучвания и статистики,да финансират с милиарди $ платени протестъри и терористите от "белите каски" на ИДИЛ и фашистите като " Десен Сектор" на Майдана,що не инвестират некой долар в нещо дето се произвежда- да назначават имигрантите на работа, като не искат да работят нормална за ЕС работа като милиони други емигранти- турци, българи, румънци и т.н.
65
1
 
17
 
! Отговори
това обяснява всичко преди 5 години
В някои страни от ЕС до 76 процента от тях нито работят, нито учат, нито се обучават за някаква професия, в сравнение с 8 процента от населението като цяло.