Добра новина: Пакетът "Макрон" не влиза в пленарна зала на ЕП

Безпрецедентна ситуация се създаде след гласуването в комисия
Обновена: 27 мар 2019 06:08 | 10 яну 2019 13:37, Елка Василева
73
Добра новина: Пакетът "Макрон" не влиза в пленарна зала на ЕП
Снимка: БТА

Министърът на транспорта Росен Желязков зарадва българските и румънските превозвачи с новината, че нито един от 3-те доклада по пакета "Мобилност" няма да влезе в пленарна зала.

Това означава, че лошата вест, която преди това смрази протестиращите, се отлага.

„Заедно с вашата категорична подкрепа и справедливи искания два от докладите по пакета "Макрон" за командироването на шофьорите и за почивките в кабината не са приети,а третият доклад - за връщането на камиона на всеки 4 седмици, беше утвърден от транспортната комисия. Но решението й противоречи на съвета на министрите. Към момента заради създалата се ситуация, която е безпрецедентна, трите доклада няма да влязат в пленарна зала“, обясни министърът.

Според евродепутата Петър Курумбашев положението с Европейския съюз е "Сит на гладен не вярва".

"Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати", заяви и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от "24 часа".

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков приветства множеството с думите: "Вие извоювахте тази победа, вие ни помогнахте".

По-рано днес беше съобщено, че комисията по транспорт в Европейския парламент не е приела важните за България искания, свързани с международните превози, тя отхвърлила поискания от България компромисен вариант по пакета "Мобилност".

Гласуването стана на фона на протест на българските превозвачи в Брюксел срещу плана "Макрон". Според бранша приемането им въвежда двойни стандарти, които застрашават транспортния бизнес у нас. Стотици протестиращи се събраха в центъра на белгийската столица, за да изкажат недоволството си. В протеста се включиха и колеги на българските превозвачи  от Румъния и Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
20
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Това е "победа" за далаверата, измамата и експлоатацията. Загуба за работника и достойнството му. Българското скотско отношение на властимащите към народа го привнасяме в Европа. Явно това е нашият принос към европейската култура и бизнес.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тираджиите много скоро ще разберат за какво става дума и ще потърсят синдикатите! За момента всеки тираджия си е отворил фирмичка и бачка като вол и му харесва!
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Написаното е вярно отчасти! Или, на всеки четири седмици ТИРА се връща у дома най малко за 60 часа! Спането в кабините се замразява,така както и заплащането и социала, според страната до която пътува ТИРА! Но следва заседание на Комисията по транспорта и там може да бъде различно! За сега е "Пирова победа" и първо разберете а после пишете!
19
7
 
3
 
! Отговори
Кубар до ТАНГРА преди 5 години
Тангра,ти защо не си учиш уроците бе мушморок,ами си седнал съчинения по заповед да изпълняваш.Мама и тате не дават ли по някой лев ,че си си продал д...то за дребни стотинки.Учи ,ще спечелиш повече ,отколкото да слугувашна,,неверни господари",които май вече са те зомбирали.Като пораснеш ще разбереш че си се прекарал.
18
4
 
5
 
! Отговори
магистър пешеходец преди 5 години
До Анонимен каков паркинги, който има пАри е по бензиностанции и лочи колички и маа бургери, който няма пАри, само се оплаква, че е мАрзелив!
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на магистралите на Бойко даже няма паркинги за почивка.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Макрон макарона може да му го усуче само баба Бриджит.
15
3
 
42
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Само не разбрах на кого е победата.Пак ще работят по 30 дена в месеца нашите тираджйи ,и накрая ще вземат заплата като на германските колеги,НО ТЕ КАРАТ 20 ДЕНА.......ХЕХЕХ МАЙ СПЕЧЕЛИХА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ С ГОЛЕМИТЕ ЛИМУЗИНИ И ДЖИПОВЕ
14
5
 
37
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Ще ни изтощат, още два пъти фалшиви заседания, и накрая няма да има кой да протестира, като в България. ГЕРБ, са майстори на това да "уморат" един протест. *** ми дойди ми 2, 3 пъти и после тихомълком ШААТ. Хем ток, хем газ, хем вода. Протестираме за бензина, а през това време ток, газ, вода и данъци нагоре. Накрая обаче като превърнеш един народ в зомбита, зомбитата идват и те намират и ....
13
5
 
31
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Отлагат, чакат да се успокоят страстите. Борисов трябва да играе твърдо - или ни оставяте бизнеса или ви блокираме за брекзит, за руските санкции. Но той не може. Само тук на село се прави на батка.
12
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква победа! "Почивката" в кабините остава. Но ще трябва да си носят по една мотика да се поостъргват преди да влязат в европейско населено място. Да не смърдят много дзверски.
11
3
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
"Няма да приемем и да допуснем огромни сектори от българската икономика да бъдат откъснати", заяви и лидерът на ПЕС Сергей СтанишевХахахахаха, на оплютият от всички герберки-домакини Станишев, (те които искаха Бойко,за да не бъдел Станишев), сега мъжете им се молят да ги спаси;)))) Да се смееш ли, да плачеш ли!;))) Неслучайно Бойко каза, че Станишев е велик, е, не колкото Доган, но все пак;))) И му предложи гражданската квота на ГЕРБ... Слабо Бойко, скръндзо такава,зам.мин.пред.на ГЕРБ е поста!
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите защо стресират бюрократите с тези жулти жилетки ?
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакат да си тръгнат протестиращите. В момента ги е страх.
8
0
 
38
 
! Отговори
добре де преди 5 години
Кое е вярно, като чета и това:Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли поискания от България компромисен вариант по пакета "Мобилност", съобщи БНР."Приет е най-лошият за нас вариант, практически се получи връщане назад", заявиха български евродепутати, предава Канал 3.
7
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хеъАбе, *** ако не бяха ГЕРБ нямаше кой да ни защити в Евповейския парламент.
6
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрона е персона нон грата във Франция с одобрение под 20%. Защо ЕС лансира пакетът му?
5
15
 
28
 
! Отговори
хеъ преди 5 години
Браво на нашите момчета.Върнете се сега в България и да изметем герб е реката върхушка заедно.
4
10
 
40
 
! Отговори
ИСТИНА преди 5 години
Ако не се приеме пакета на Макрон то,, РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ ОСТАВА ТРАЙНО В БЪЛГАРИЯ. Европа трябва да изгони българските превозвачи заради : ДЪМПИНГА ,,КАБОТАЖИТЕ и отвратителното отношение към шофьори те !!!!!
3
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че са жълтите жилетки на Макарон сега не му е до пакети и тираджии, че краката му се клатят като на крадлив и алчен капиталист и либерал.