Няма оцелели от падналия самолет на етиопските авиолинии

Боинг 737 се разби 8 минути след излитането си от Адис Абеба
10 мар 2019 14:04,
28
Няма оцелели от падналия самолет на етиопските авиолинии
Снимкa: Reuters

Няма оцелели в катастрофата на самолета на етиопската авиокомпания Етиопиън еърлайнс, предадоха световните агенции, като се позоваха на етиопската държавна телевизия, цитирана от БТА.

Машината се разби по-рано тази сутрин малко след излитането от летището в Адис Абеба на път за Найроби. В нея имаше 157 души. Те са били от 33 страни, уточнява държавната телевизия, като се позовава на неназован източник от авиокомпанията.

Още по темата

Българското министерство на външните работи заяви, че няма информация за националността на пътниците на борда на катастрофиралия самолет. Посолството ни в Адис Абеба се опитва да придобие списък с пътниците на борда.

Самолетът, Боинг 737-8 МАХ, е бил нов и е бил доставен на Етиопиън еърлайнс в средата на ноември, допълва Асошиейтед прес, като се позовава на данните от базата данни за гражданската авиация Planespotters.net.

Причините за катастрофата засега остават неизвестни, предава БТА.

Според шведския сайт за проследяване на полетите в реално време Flightradar24 самолетът е имал "необичайна нестабилна вертикална скорост" след излитането, допълва Ройтерс. Машината се разби осем минути след излитането.

Разбилият се самолет е от същия тип като този на индонезийската компания Лайън еър, който падна в морето миналия октомври 13 минути след излитането от Джакарта. Тогава загинаха 189 души, припомня Франс прес.

Последният сериозен инцидент със самолет на Етиопиън еърлайнс беше със самолет Боинг 737-800, който се взриви след излитането от Ливан през 2010 г. Тогава загинаха 83 пътници и 7 членове екипаж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 5 години
И научи получше болгарский - мустакът ти се отлепва постоянно===Ти ли бе, ще оценяваш моя български? Мен може да ме оценява само комисия с председател Владко Мурдаров. Зная поне 99% от фонда на литературния ни език и твърде добре се справям с торлашкия диалект. Има думи, които никой няма да чуе от мен - дискурс, парадигма, хаштаг. Ненавиждам формула, предизвикателство, проект в разни модерни приложения. А ти спомена нещо за жопите. Пази си добре жопата, не я върти така предизвикателно!
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Компания "Иркут" способна производить до 70 самолетов МС-21 в год, но есть возможность нарастить выпуск и до 100 единиц,Това означава, че с много усилия могат да произведат 70 бройки на година. А 100 бройки - ако си съдерат жопите от бачкане и не се прибират вкъщи да спят.За най-добрата аеродинамична школа по-добре си замълчи, а в двигателостроенето са си 10-15 години назад от света.И научи получше болгарский - мустакът ти се отлепва постоянно.
22
4
 
2
 
! Отговори
До №20 преди 5 години
...аэродинамику самолета, что приводить к уменьшению расхода топлива на 12-15% по сравнению с зарубежными аналогами.А колкото до руските авационни двигатели, можеш да сравниш данните на ПД-18 с тези на P&W и R-R! Има ги в Нета.Време е да се отървеш от глUпавите предубеждения към всичко руско! Те имат най-добрата аеродинамична школа в света. Правят страховити двигатели, lече правят всичко, като се убедиха на примера на Суперджет, че западняците са подли и не трябва да им се вярва!Слава России!
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Когато си тъъъп и не си чел достатъчно, по-добре запази мълчание!---Компания "Иркут" способна производить до 70 самолетов МС-21 в год, но есть возможность нарастить выпуск и до 100 единиц, заявил вице-премьер РФ Юрий Борисов.МС-21 - более экологичен, чем Airbus и Boeing, показатели выбросов углекислоты и азота у российского лайнера ниже. Но главным достоинством нового самолета является экономичность. Сверхпрочное композитное крыло позволяет значительно улучшить аэродинамик
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски самолет в серийно производство?Руснаците имат мощности за 15-20 самолета на година. Боинг, Ербъс и Ембраер правят по 200 бройки ВСЯКА. Боинг има на 4000 поръчки точчно за този модел. Руският МС-21 е на 60% с детайли и системи от западни фирми, а по принцип самолет с руски двигатели може да си купи само болен в главата човек.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте National Geo - специалната рубрика за авиационни катастрофи! Ще видите какви неща стават по света и с какви самолети! Има много сайтове за самолетни инциденти.Тогава си правете изводи!
18
5
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 5 години
До просия ни докараха гербаджиите!А ако ти си искал да кажеш нещо обидно за Русия (пише се с ГЛАВНА БУКВА!), то съвсем скоро ще влезе в серийно производство средномагистралният МС-21 с новите двигатели ПД-18, които превъзхождат по редица показатели аналозите им, производство на Pratt & Whitney и Rollce-Rois! А после - големият руско-китайски CR-929. И сега летят с Ту-212, Ил-96 и др.Качеството на американските самолети рязко падна в последните години. Купете си F-16! Стара каруца, скърцаща!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На борда са били 18 канадци1 8 - Италия, 8- Китай, 8 - САЩ, 7 - Атглия, 7 - Франция, 5 - Холандия, 4 - Словакия, 3 - Австрия, 3 - Швеция, 2 - Испания, 2 - Израел, 2 - Порша, 1 - Белгия, 1 Норвегия, 1 - Сърбия.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американско качество! Напоследък деградацията на тази държава се проявява даже във високите технологии! А нашите ще си сцепят дзаднитсите да купят непременно F-16!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези боинги напоследък падат като гнили круши.
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една хубава новина. Скоро целия свят ще потъне в кръв. Време е.Африка, Средния Изток и част от Азия трябва да намалеят доста. Просто регресия на популациите. И без това имат развитието на насекоми и земноводни и е време за тяхното намаляване като бройка.
13
4
 
8
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
щом е имал проблеми с вертикалната скорост значи кататрофата е поради същата причина като на Лайн Еър преди 5-6 месеца когато отново една нова система MCAS направи грешка и свали носа на самолета надолу ....пилотите не са успели да реагират защото са били много ниско ....сега вероятно е станало същото ! интересно е как този самолет все още лети след като е ясно че има някакъв сериозен проблем с тази система която е напълно нова за самолетитe на Боинг ....
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жертвите ги подмина по диагунала да видиш първо от де е фърчилотоНяма нужда да се чете по диагонал, защото фърчилото може да е само от Запад - Европа, САЩ, Канада, Бразилия. Просия не произвежда и не експлоатира собствени пътнически самолети.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски пътнически самолет няма как да падне, защото такова животно нема. Преди две седмици и последните ентусиасти се отказаха от Сухой Суперджет.
10
3
 
9
 
! Отговори
до8 преди 5 години
бреййй гледай ти, логика, Боинг и Еарбъс може спокойно да си падат щото са много, но виж ако беше руускии, охааа що помия имаш подготвена, гарнирана със злоба и ехидност....е жалко не е руски макар че като прочете заглавието ти се искаше, жертвите ги подмина по диагунала да видиш първо от де е фърчилото.
9
2
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Добре казано, сякаш получих прозрение защо е паднал самолетО. Тези живеят е каменната ера все още...
8
3
 
12
 
! Отговори
EGSMBNSPTR преди 5 години
В който и чужд новинарски сайт да цъкнеш в нетя, ти дават списък на пътниците по националност, а нашто министерство още нямало информация, хахахах, смехурковци, ама в крайна сметка неделя е, викенд, паднал самальот голяма работа...
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък само американски самолети падат бе кога последно прочетохте, че е паднал руски? Не помните нали? Американцит енищо не могат да направят като хората.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да падне 8 мин след излитане е имал много сериозен технически проблем... механиците сигурно няма ги намерят скоро :)
5
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕТО: ЕТИОПИЯ И НАТИСНЕТЕ ИЗОБРАЖЕНИЯДА ВИДИТЕ КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛ ПРАИСТОРИЧЕСКИЯ ЧОВЕК!