Митничарите във Венецуела пишат с химикалки, няма ток

Автоматизираните системи, скенерите не са работели
11 мар 2019 08:45, Елка Василева
46
Митничарите във Венецуела пишат с химикалки, няма ток
Снимка: Reuters

Големият недостиг на електроенергия, който парализира Венецуела от четвъртък, е принудил митничарите на летището в Каракас да записват ръчно пристигащите и заминаващите, а контролът е по-гъвкав, предаде Франс прес.

Имената и номерата на паспортите се записват с химикалки на хартия, защото автоматизираните системи не работят, съобщава пътник, пристигнал рано снощи на летище "Майкетия" в Каракас. Към този момент скенерите на митницата не са работели. Пристигнал по-късно пътник съобщава, че скенерите работят и лентите за багаж се движат.

Подаването на електроенергия във венецуелската столица постепенно се възстановява, предаде ТАСС, цитирана от БТА. "Работата за постепенно възстановяване на електрозахранването се води едновременно в 22 -та района на града", заяви Ерика Фариас, кмет на западните райони на Каракас.

Още по темата

Тя увери, че целта е пълно възстановяване на доставките на електричество, макар че работата тече постепенно и може да има прекъсвания. Служителите на венецуелската енергийна мрежа се стараят да върнат живота в цялата страна в нормалното му русло, подчерта Фариас.

Тя добави, че всички болници в Каракас разполагат с необходимото гориво за електрогенераторите си до пълното възстановяване на електроподаването.

По-рано правителството заяви, че в болниците не са умирали от 15 до 17 пациенти, както съобщи опозицията, припомня АФП. Пациентите просто са били преместени.

Над 50 души са били задържани в Каракас за грабеж на супермаркет, докато електроподаването в града беше прекъснато, съобщава в. "Насионал", цитиран от ТАСС.

Венецуелската армия е поела охраната на стратегическите енергийни обекти на страната, а линиите, по които се извършва подаване на електричество, се наблюдават от въздуха, заяви пред националната телевизия министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино Лопес, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Щом не плюнчат химически молив, значи всичко е наред! Стига ляхте сълзи пред чужди гробища. Въпреки, че брутният им годишен продукт е паднал 3 пъти за 20 години, все още е с 60% по- висок от нашият брутен продукт. Който не вярва, да влезе в чичко гугъл.
32
5
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОСЕГНА НА ТАЗИ ВЕЦ В ПЕРИОДА НА ГОЛЯМАТА СУША ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ И ДО СЕГА ЩЯХА ДА СЪВ "ШАХ" ГОРКИТЕ ВЕНЕЦУЕЛЦИ - ГЕРОИ СРЕЩУ САЩ !!! СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА НА ЦРУ Е ДА СВАЛЯТ ВЕНЕЦУЕЛСКИ СПЪТНИК !!!!!!!!!!!
31
6
 
5
 
! Отговори
Препатил преди 5 години
Налазил ги е "развитият цоциализъм"!ХА ХА ХА ХА
30
8
 
4
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
Икономиката на тази държава се контролира от упорито рекламирания у нас:- "Евро-азиатски съюз"! Разбирай Китай и Русия!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми с кво да пишат - с тебешир ли?
28
5
 
9
 
! Отговори
Българче преди 5 години
И аз пиша с химикалка. Що не пускате новини за мен?
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възстановяване на електрозахранването във Венецуела ще продължи месеци и години. От претоварване на мрежата има самовзривили се няколко подстанции. Най-големият им източник на елетричество ВЕЦ Гуру който дава 75% от тока е в плачевно състояние, работят само 11 генератора от 30. Липсват инженери и специалисти, на тяхно място Мадуро поставя военни. На местата на инженерите офицери а на местата на главните инженери генерали. Това е основната причина за енергийната катастрофа във Венецуела.
26
3
 
7
 
! Отговори
Е, и преди 5 години
Какво лошо има да пишем с химикалки?Хиляди американци отиват в провинциите, създават собствена независима ел. система за няколко крушки, дърва печката и отказ от мобилни,източници на вода, радиостанции, отказали са и телевизия и нет.имат лекари в тези общности, сами произвеждат храната си, а най-интересното е: че създателите са бивши военни на САЩ.Хората са преценили, че нещо не е наред.Всички знаем какво, преставаме да храним кър$лежите ток, вода, парно, данъци и т.н.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новина от ТАСС=ЛЪЖА
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 50 души са били задържани в Каракас за грабеж на супермаркет---ТО МАЙ НЕ Е БИЛ САМО ЕДИН...И МАЙ НЕ СА САМО 50 ДУШИ...
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дугаре НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ЕНЕРГИЙНИ СИСТЕМИ И ВЕЦ-ОВЕАМЕРИКАНСКИ САБОТАЖ НЯМАИМА САМО КОМУНИСТИ НЕКАДЪРНИЦИИ ДРУГАРЯ МАДУРО Е ВИНОВЕН ЗА 15 СМЪРТНИ СЛУЧАЯА ВЕЦ-ВЕТЕ ГИ ПРАВИМ БЕЗ ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ ДА ВИ СВЕТНА..АЙДЕ ДРУГАРЕ - МАРШ ДА УЧИТЕ , МАРШ НА ЛЕКЦИИ И СЛЕД ТОВААКО НАМЕРИТЕ НЯКОЙ КОЙТО ОБИЧА НЕКЪДЪРНИ КОМУНИСТИ ДА РАБОТЯТ ЕЛАТЕ МИ СЕ ОБАДЕТЕ; ДИПЛОМИ НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ - НЯМА КОЙ ДА ВИ ГИ ДАДЕ
22
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 50 души са били задържани в Каракас за грабеж на супермаркет---И Мадуро менти че няма гладни....
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-рано правителството заяви, че в болниците не са умирали от 15 до 17 пациенти,----КАК ЛЪЖАТ ТИЯ КОМУНИСТИ
20
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма американски саботаж тук.Има само некадърни комунисти и другаря Мадуро ги води
19
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПишат с химикалки !!! Тцъ тцъ тцъ тцъ...все едно никога не е било...при цоциалистите винаги е така. Крадливи, злобни и прости.
18
8
 
22
 
! Отговори
това е преди 5 години
Нацисткия САЩ стоят зад тези прекъсвания и народа страда заради целта на САЩ да ограбят и тази страна.
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ, сащ, и евреите са доказано зло.
16
16
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Червената социалистическа чума в пълната си красота !
15
8
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Диверсия на краварите е случката с тока !
14
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Гледайте и се учете да пишете с химикалки! Ако секне тока или интернета, да можете да се справяте! А, младите с телефончетата, дето не ги пускат от ръката и не виждат нищо около себе си, не знам как ще "оцелеят"! Това трябва да е посланието, а не САЩ и Русия съсипват държави!