Митинги във Венецуела: Бяло за Гуайдо, червено за Мадуро

Ден след прекъсването на тока двамата президенти излязоха пред народа
10 мар 2019 08:50,
67
Митинги във Венецуела: Бяло за Гуайдо, червено за Мадуро
Снимкa: Reuters

Венецуелският президент Николас Мадуро и неговият съперник от опозицията Хуан Гуайдо призоваха своите поддръжници на митинг днес, ден след гигантска повреда в електроснабдяването, за която се обвиняват взаимно, предаде Франс прес.

Демонстрацията в подкрепа на Гуайдо беше оцветена в бяло, а митингът на Мадуро - в червено.

Още по темата

В ранния следобед около 10 000 демонстранти от опозицията се стекоха към мястото на митинга с Гуайдо на булевард "Виктория" (Победа) в центъра на венецуелската столица въпреки голямата мобилизация на силите на реда.

Броят им продължаваше да нараства, докато множество военни от Боливарската национална гвардия бяха заели позиция по градските магистрали и блокираха изходите към булевард "Виктория". Сред тях имаше и най-малко двайсет бронирани коли.

Според ТАСС на митинга на Гуайдо са се събрали около 20 000 души, сред които опозиционни депутати от Националното събрание.

Венецуелската опозиция скоро ще се изправи пред силно противодействие от страна на правителството на президента Николас Мадуро, заяви на митинга в Каракас опозиционният лидер Хуан Гуайдо, признат за временен президент на Венецуела от около 50 страни. ТАСС цитира думите му, поместени в страницата в Twitter на журналиста Габриел Бастидас.

Гуайдо посочи, че ще замине на обиколка в цяла Венецуела и че венецуелската опозиция няма да прекрати уличните протести докато не постигне желаните резултати.

Едновременно с това хиляди поддръжници на режима чакаха в друг квартал в центъра на Каракас на митинг, оцветен в червено, президента Николас Мадуро, който обвини опозицията и Съединените щати в саботаж, довел до спирането на тока, информира АФП. Тази сутрин Мадуро обяви в Twitter, за пореден път, че американският империализъм е подценил решимостта на венецуелския народ.

По данни на ТАСС поддръжниците на Мадуро са били около 5000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
2
 
! Отговори
САЩ са Зло преди 5 години
САЩ са империя на Злото!!!
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, тея още не могат да решат кой е Пижо и кой е Пенда!
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНТЕРЕСНО Е, КОЙ ЩЕ Е НОВИЯТ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ НАЛИ СТАРИЯТ ЩЯЛ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА?В СИЛИСТРА ВЕЧЕ МУ ПИШЕЛИ РЕШЕНИЕТО.
49
5
 
5
 
! Отговори
Борко преди 5 години
Новият президент на Венецуела ще е Милко Калайджиев. Там президенти без мустак нямат шанс.
48
4
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
44 САЩ СИ ИМАТ НЕФТ ...НАЛИ СИ ИМАТ...-ИЛИ СИ НЯМАТ ТА РАЗЧИТАТ НА ВЕНЕЦУЕЛА ...ИМАТ ЛИ СИ НЕФТ ...ИЛИ СИ НЯМАТ ...ИЛИ ЩЕ СИ КУПЯТ НЕФТ С 8-ТЕ ГЕПЕНИ МИЛИАРДА НА ВЕНЕЦУЕЛА !?!?!?
47
5
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ ФИНАЛ НА "НЕЩО СИ" МЕЖДУ РЕАЛ-В БЯЛО И ЛИВЪРПУЛ В ЧЕРВЕНО... И ТО НА 60 000 -ДЕН СТАДИОН !!!! А ГЛЕДАХ /СЛЕД ЦРУ ТОКОВИЯ "УДАР" / РЕКЛАМИРАН ОТ ЖУРНАГЪЗЦИ ПРОТЕСТ НА 20 ЖЕНИ И 6 МЪЖЕ НАПАДАЩИ КОРДОН ОТ ПОЛИЦАИ ...ОБРЪЩАЩИ ЛИЦА КЪМ КАМЕРИТЕ И КРЕЩЕЙКИ НАПЕЧАТАНИ ВЪРХУ ДОЛАРО-БОЛИВАРИ ЛОЗУНГИ !!!!!!!!!!
46
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЯБВА ДА ЕМИГРИРАМЕ БЪЛГАРИТУК Е ПЪЛНО С КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ
45
5
 
8
 
! Отговори
Carcass преди 5 години
Колкото и да искаш да станеш президент, не хубаво да се нареждаш пред Мъдуро, щото ...
44
17
 
3
 
! Отговори
Долу преди 5 години
МАДУРО
43
16
 
4
 
! Отговори
Анкета преди 5 години
Въпрос: Колко комуниста стигат за да се завие една крушка ?Отговор: Въпроса е подвеждащ - първия винаги краде крушката за "общото" благо
42
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИСНА МИ ОТ ДЪРТИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ
41
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На венецуелците искат да им вземат нефта, а бедните венецуелци пак ще си останат бедни, че и по-гладни---АБЕ "КАПАЦИТЕТ" 1. НЕФТА НЕ Е ТЯХЕН, ЩОТО НЕ ТЕ СА ГО ПРОИЗВЕЛИ2. НЕФТА ВЕЧЕ ИМ Е ВЗЕТ ОТ МЕСТНИЯ ДРЕБЕН КРАДЕЦ МАДУРО И ЕДНА РУСКА КОМПАНИЯ КОЯТО ВСИЧКИ Я ЗНАЕМ3. НЕФТА ИМ ГО КУПУВА САЩ, И САМО СИ ПРЕДСТАВИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ТОВА СПРЕ; ЩЕ СИ РЪФАТ ПОДМЕТКИТЕ ОТ ГЛАД
40
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че на Мадуро много ще му отива да виси като Саддам
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДртПрчЩом BBC са го казали е 100% истина ;д ама аз повече вярвам на CNN xD
38
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ МЕ ОКРАДОХА
37
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бедните там получават помощи в натура - храна, бензин, безпалетен ток и газ и почти не им трябват пари---ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ
36
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ХУАНА ГУАЙДА Е НЕЗАКОННА ДЪЩЕРА НА ДОНЯ МАДУРА !! НЕ СЛУЧАЙНО ДОНЯ МАДУРА Я НАЗНАЧАВА НА РАБОТА!НО ХУАНА ГУАЙДА СТАВА АЛЧНА И СЕГА ЩЕ ИЗЗЕМЕ ВЛАСТТА ОТ МАЙКА СИ ДОНЯ МАДУРА!
35
7
 
9
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
дърт пръч, като цензур на евроатлантическите *** (ценности) защо не си на гей-прайда с розовите си кюлотки в ползу "демокрацията" на пидалити? ще те санкционират от ек! :-))))
34
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инфлацията във Венецуела касае заможните и богатите - бедните там получават помощи в натура - храна, бензин, безпалетен ток и газ и почти не им трябват пари
33
22
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Ами не знам колко са били на всеки от двата митинга, но ВВС пишат, че инфлацията във Венецуела за миналата година е била 800 000%. Нашата по Жан Виденово време беше астрономическите 3000%, но във Венецуела комунистите са явно още по-некадърни от нашите.