Човешкият мозък винаги ще превъзхожда изкуствения интелект

Капацитетът на мозъка ни е недостижим за технологиите
8 апр 2019 21:00, Екип на Bloomberg
73
Човешкият мозък винаги ще превъзхожда изкуствения интелект

 Способността на човек да взема решения на база получената информация е ненадмината от всяка една позната технология до момента. Независимо, че Кати Чау, вицепрезидент развойна дейност на VMware, сама заявява това, компанията, за която работи, ще се стреми към всеки по-високи постижения в тази област. Тя коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Примерът с Boeing 737 MAX е отличен за система на самопоправка, която има нужда от човешка намеса. Нищо не може да надмине човешката преценка за разбиране и обработване на всички структурирани и неструктурирани данни", казва Чау.

В сферите, в които най-често залогът е човешки живот, технологиите винаги ще помагат, но никога не бива сами да вземат решения. По друг начин стоят нещата в бита, където хората имат все по-малко време, за да извършват обичайните си задължения. Области като земеделието и домакинската работа са само част от сферите, които ще се възползват все по-ефективно от изкуствения интелект.

"Във VMware разработихме търсачка, диагностицираща експлоатационното представяне, която взема цялата информация от заявките за поддръжка от регресивните тестове, които провеждаме, както и външни ориентири в реално време от клиенти. Това е система за учене, която се фокусира върху намирането на първопричината в проблемите на експлоатацията. Това ще ни даде данни за изграждането на умна система за самоподдръжка, която няма нужда от наша намеса", обяснява ръководителят на компанията.

Още от интересния разговор с Кати Чау можете да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41 Е бива бива злоба... Затова, ако има такъв план за 100000 парчета, вероятно ще съм там, че мисма на у я от такива, кат теби!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не са мерили капацитета на бг депутат, затова е такова заглавието.
60
0
 
3
 
! Отговори
petarziz преди 5 години
абстрактното мислене го може само човешкият мозък това е много трудно постижимо да кажем невъзможно за изкуственият интелект именно това е огромната разлика между човека и робота
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам българските гласоподаватели, силно се съмнявам в тази теория!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако можем да заменим хирурзите и лекарите с искутвен интелект ще е много добре. В БГ е 50% шанс да загинеш дори при най-елементарната операция. Повечето "специалисти" са просто хора вземащи някакви парички и прикриващи изключително неразвития си мозък равен на мозък на шимпанзе или хиена. Това е няма какво да възхваляваме хората те са си животни и тук таме някакъв проблясък.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкуственият интелект е по-добър в скоростта на изчисленията, но е слаб при съобразителността и точността спрямо променливите. Там няма как да бие човешкия мозък, поне на този етап.
56
1
 
0
 
! Отговори
1921 преди 5 години
А Германия 1921 и как 1939 стана такава. А аз не съм расист мразя ги всичките, защото и до ден днешен теглим теглото на техните боричкания за власт, пари и за територии. Вярвай в каквото си искаш, но за периода 1921 -1939 половината стомана в Германия не е немска, а произведена ин дъ U.S.A. продавана и може да се видят добрите стари хартиени лотове от кой на кой. Future by design ме кефи и не се кефя ни на Русия, ни на Германия още по малкото на Великобритания и на Щатите. Архтипов отказва
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно пък "мозъците" на днес.бг и блоомберг никога няма да превъзхождат изкуствения интелект
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 57 Впрочем благодари се на Русия, че сега твоят любим САЩ и Англия щяха да говорят дойче!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 57 Германия 1939-та година унизена и унижена и затова Хитлер имаше най-силната армия в Европа и беше готов да завладява не само Русия, но целият свят??? Младеж, не знаеш на кой свят си!
52
0
 
3
 
! Отговори
Следвай парите ... преди 5 години
О германците бяха много прецакани след първата световна война, разбира се, появява се умният търговец с максимата където има криза и проблем има пари и почва да продава. Щеше ли да бъде построена немската военна машина само с ресурсите на една унизена и унижена Германия. А ние само продаваме стомана, какво ще правят с нея не ни касае. А ако бяха отказали да продават? Щеше ли да стане Хитлер ... Да филма е за съдбата, криво написан научен феномен ... Лягай си ..
51
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 54 Хитлер е тръгнал да напада Полша, заради корпорации в САЩ? Брачед, субстанциите които взимаш бая ще са силни....продължавай! Ще свършиш като Кърт Кобейн!
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 52 Нищо не си разбрал от филма!Искаше да покаже този филм, че човек не може да промени съдбата си!Тя му е предначертана!
49
0
 
2
 
! Отговори
Лични отношения преди 5 години
Не бъркай корпоративни интереси с политика, ха ха ха ха ... тази война единствената нейна цел беше да се печели от корпорации базирани предимно в САЩ ... и те продаваха и на двете страни като всеки добър търговец. Лягай си ти, аз си имам малко работа, трябва да спра едно интелектче ...
48
0
 
1
 
! Отговори
ПРОСТО И ЕФИКАСНО преди 5 години
До до 42А ТИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ КАК ДВЕ ПРОСТИ БЕЗВРЕДНИ СУБСТАНЦИИ СМЕСЕНИ ДАВАТ "НОВИЧОК"
47
1
 
0
 
! Отговори
Аз съм го гледал ... преди 5 години
Но Холивуд направи Соларис на Станислав Лем в емоционална драматична боза, както и този филм няма нищо общо с реалният ефект на пеперудата. Като например как малка промяна с няколко микроверта повече, заради една радиоактивна вода от една леко земетресирала и цунамирана ядрена електроцентрала в Япония доведе до избеляването на 51 процента от големия бариерен риф и измирането. А сега кажи че тия няколко микроверта отгоре нищожни и малки могат да разрушат огромна екосистема като този риф.Не дразни
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 50 Мда! Хитлер май беше брат на Рузвелт, но нещо са се скарали и затова ..оппп ВСВ!Наистина трябва си лягаш! Не отиваш на добре!
45
2
 
3
 
! Отговори
Ми не ... преди 5 години
Хитлер беше създаден, изграден, финансиран, ресурсиран в голямата си част от САЩ - 40 процента и повече от стоманата на Вермахта е доставяна от едни големи корпорации, който играят винаги двойна игра - за врага 40 процента, за нашите 60 процента, а ние печелим 100 процента от нашите и от чуждите. В тоя ред на мисли в тая игра не се бъркайте, те са я изобретили, те определят правилата, те вече са си и разпределили пазарните дялове, докато некви *** ни манипулират да се караме за глупости. Лека
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 46 Гледай гледай още "Ефекта на пеперудата"....Само един въпрос ще ти задам във връзка с този филм.Какъв е изводът от него? Нали си мозък. Любопитно ще ми е какъв отговор ще ми дадеш! )))
43
1
 
1
 
! Отговори
Естествено, че са .. преди 5 години
Глей сега човек, всяка реколта за която трябва да се отгледа в настоящите условия вече не е достатъчно силни торове и агрономия ... Колко и какви хормони да се бият за да станат по-големи пилетата, какви антибиотици, как с възможно най-малко средства да изкараме много средства - сериозно ли си мислиш, че вече хора го смятат това? Гледай Утопия един отвратителен английски сериал и ще разбереш, че сценаристите му са по-болни от Азимов и за съжаление много прави. А тоя дето ти плаща за манипулации.