При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"

Причина за експлозията - възпламеняване на експериментален двигател
Обновена: 10 авг 2019 11:12 | 10 авг 2019 08:33, Анисия Иванова
173
При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"
Архив: Ройтерс

Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и трима са били ранени при експлозията на полигона в Архангелска област в Русия, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на отдела за връзки с обществеността на "Росатом".

Още по темата

"В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен двигател на течно гориво загинаха петима служители на държавната корпорация "Росатом". Още трима наши колеги са били тежко ранени и имат изгаряния от различна степен. Към настоящия момент всички ранени са в специализирано медицинско заведение, като им се оказва необходимата медицинска помощ", се казва в изявление на "Росатом".

"От името на огромния колектив на "Росатом" изразяваме дълбоките си съболезнования на роднините и близките на загиналите. На семействата им ще бъде оказана помощ и подкрепа. Светлата памет на нашите другари завинаги ще остане в сърцата ни", казаха още от "Росатом".

Причината за експлозията е възпламеняване на експерименталния двигател, съобщиха от министерството на отбраната.

"По стечение на обстоятелствата в момента на възпламеняването служителите на "Росатом" са извършвали проверка на изотопните източници на захранване, разработени за двигателя с течно гориво", обясниха отттам.

До инцидента на военния полигон близо до Северодвинск в Архангелска област се стигна на 8 август. Руското министерство на отбраната първоначално съобщи за двама загинали при инцидента с двигател с течно гориво, без да дава детайли за каква точно разработка става дума. По-късно регионалните власти заявиха, че шестима души са в болница, а руската държавна корпорация "Росатом" заяви, че петима нейни служители са загинали при инцидента и че трима са в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и ние не сме кой знае каква държава,ама пък в Русия ако ме закарат насила оттам ще избягам! Русия не е направила един свестен автомобил,телевизор,пералня -нищо,нищо за обикновеният човек.Обаче Путин гордо се пъчи с ракета с хибридно гориво-обикновено и ядрено.Можела да лети няколко дни благодарение на ядреният си двигател разработен в Саров.Ето това е гръмнало в Архангелск а за нивата на радиация не им вярвам.Сателитните снимки показват по големи разрушения отколкото при Чернобил!Ужас,ужас!!!
141
0
 
14
 
! Отговори
Гост преди 4 години
"По стечение на обстоятелствата в момента на възпламеняването служителите на "Росатом" са извършвали проверка на изотопните източници на захранване, разработени за двигателя с течно гориво"Що за двигател е това! Всичко друго, но не и реактивен на течно гориво, освен ако не са произвели течно радиоактивно ядрено гориво. Но мали няма теч на радиация и съм напълно спокоен. Много им вервам!
140
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби, що ти е Ленд Ровър? Ти си руски человек, я по-добре си вземи един Лен Дровър. Дървен джип от поречието на река Лена.
139
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След аварията със Лошарик, руснаците хвалеха загиналите че са предотвратили инцидент със глобален мащаб. Какви ли са ги вършили при тази авария?
138
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Може да се намери не, как!Довечера ще си легнеш рано и ще сънуваш упорито.И джипчето ще се появи."Знаеш ли от колко време сънувам Класически Ленд Ровър а от версията дето е за Африка и ги боядисват в Розово(не се шегувам слива се като камуфлаж идеално с част от пустинята)Ама нейсе
137
0
 
10
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Радара на пусковата установка води ракетата до целта. Като доближи на определено разстояние, радара на самата ракета захваща целта. Но има вариант ракетата да се изстреля както руснаците казват "В молоко" без радара на С-300 да е прихванал нещо. Сирийците при едно такова сватбарско стреляне свалиха руския Ил-20.
136
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Това са съвсем различни неща, различен принцип на действие, различен мащаб, различно предназначение."Анонимни ако вярваш в това ПРЕНАПИШИ ФИЗИКАТА и ДОКАЖИ ЧЕ СИ ПРАВ - ЩЕ СТАНЕШ ПО-ИЗВЕСТЕН ОТ АЙНЩАЙН и ХОКИНГВероятно за ден ще станеш и милиардер - Пожелавам ти го от Все сърце!
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та какво казвахме за едно джипче Лада XRay за 2000лв чистак нова или поне седана Веста може ли да се намери?Може да се намери не, как!Довечера ще си легнеш рано и ще сънуваш упорито. И джипчето ще се появи.
134
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименРакетите Амраам-120 и Р-77 летят 80% от маршрута по командите на автопилот управляван от самолета. На 30км се вкл АГСН и се захваща целта(ако стане).Втория метод е Вариант на Пасивна ГСН - радара излъчва а АГСН на ракетата първо работи като ПГСН и след захват като АГСНСтрелба през ракетатаВариант ПГСН - но датчика е в ракетата не на радарарадара с доближаване на целта и на ракетата до целта намалява нарочно мощността си на излъчване но все пак ракетата да следи целтаЯсно защо
133
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пет кучета са твърде малко, да се надяваме, че има и тежко ранени, които няма да доживеят до понеделник.
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За твое сведение първия самолет летял с ядрен реактор на борда е версия на Б-36 PEACEMAKER през педесетте години на миналия век. Така че технология за подобни неща има още от тогава.-Това са съвсем различни неща, различен принцип на действие, различен мащаб, различно предназначение. Много е далече Просия от такива неща, иначе досега да са им из били зъбите.
131
2
 
11
 
! Отговори
1 Рубла = 1.5 Цента преди 4 години
Путин тъкмо се зарадва, че е ударил кьоравото след като случайно откри някакви прашасали папки със стари *** разработки от 1950-1960 и хоп стана белята. Май ще си остане само с анимационните филмчета.
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракетата на С-300 има диаметър 45-50 см, следователно антената на радара им е с диаметър 40-45 см.А ракета въздух-въздух е с диаметър 18 см и вътре може да се сложи три пъти по-малък радар.Така че сравнение не може да има.
129
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Метровият радар не може да даде тази вероятност на откриване, която има сантиметровият, оттам нататък ракетите летят полуслепи, надявайки се случайно да напипат целта, когато се приближат. Но ракетата е много по-малка, следователно в нея има миниатюрен радар, който съответно е мнооого по-слаб"Напълно вярно това което казвашСега потърси в нета "С-300/Пейтриот Стрелба през Ракетата"и второ дори сега ракетите клас Аммрам-120/Р-77 захващат целта чак като се доближат на 30-20км
128
1
 
5
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Както писах още вчера, взривил се е екпериментален Буревестник с ядрен двигател. Американците публикуваха сателитни снимки на които се вижда пусковата установка.
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Боби, това с Буревесниците е пълна измишльотина.Ако имаха такава ракета, НАТО вече щеше да бомбардира Москва.Не ги нападат, защото са безобидни."За твое сведение първия самолет летял с ядрен реактор на борда е версия на Б-36 PEACEMAKER през педесетте години на миналия век. Така че технология за подобни неща има още от тогава. Ех Четете бре хора. Понеже техниката не е била особенно надеждна са се отказали тогава.
126
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Не може бре Бобчо да караш нова Лада. Лада приключи за Европа безславно. За разлика от Русия тук се държи и на екологията."За твое сведение експортните Лади са по Евро 6 стандарт :-) не са глупави руснаците имат си вътрешно и външно производство. С различно качество. Та какво казвахме за едно джипче Лада XRay за 2000лв чистак нова или поне седана Веста може ли да се намери?
125
2
 
10
 
! Отговори
ъ преди 4 години
Не му обръщайте внимания на Боби. Толкова си може , чиляка. Опорните точки са зададени, той само може да ги следва. Ама и пак много прави де за руската пропаганд при тези мизерни 20 лв на ден. Няма как -глада е по-силен даже и от ракетите на Путин:)
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби, това с Буревесниците е пълна измишльотина. Ако имаха такава ракета, НАТО вече щеше да бомбардира Москва. Всичко е пунт и пластика на путинската хубта, да покажат пред народа, че видите ли, ние ги страхуваме и затова не ни нападат. Не ги нападат, защото са безобидни.
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби, аз съм учил радиолокация на ниво университет. Нещата изобщо не са толкова лесни. Метровият радар не може да даде тази вероятност на откриване, която има сантиметровият, оттам нататък ракетите летят полуслепи, надявайки се случайно да напипат целта, когато се приближат. Но ракетата е много по-малка, следователно в нея има миниатюрен радар, който съответно е мнооого по-слаб Тоест, вместо две ракети за сваляне на една цел, отиваме на 4-5.