Отказът от помощ на Бразилия за Амазонка е махленски

Болсонаро щял да приеме парите, ако Макрон му се извини
28 авг 2019 12:40,
24

20% от кислорода на Земята се произвежда от джунглата на Амазония, известна като "белите дробове на планетата". Сега я грози опасност да бъде напълно унищожена вследствие на големите пожари, бушуващи на територията на Бразилия и в части от Боливия.

Още по темата

Редица известни личности апелираха за това, че светът не бива да остава безразличен към случващото се. Готова ли е обаче Бразилия да получи помощ?

"Нещата се завъртяха много неочаквано. Бразилският президент отказа финансова помощ в размер на 20 млн. долара, предложена от Г-7. На фона на подобно световно бедствие цялата ситуация изглежда доста махленска", коментира журналистът Станислава Айви.

Тази сутрин обаче излезе информация, която гласи, че бразилският президент Жаир Болсонаро щял да приеме парите, ако Макрон му се извини.

"Факт е, че социалните мрежи оказват огромно влияние за информираността на хората по света. Защото колкото по-далеч се намираме от една новина, толкова по-малко внимание ѝ се отделя. В случая обаче става въпрос за пожари с такъв мащаб, рефлектиращи на глобално ниво. Влиза се в един цикъл и се задълбочават проблемите с климатичните промени. Затова не можем да не обърнем внимание", отбеляза Божидар Николов от "Грийнпийс-България" пред Bulgaria ON AIR.

Пожарите в Амазонската екваториална гора отново набират сила. Това показват кадри на района, снимани с дрон. В бразилския регион Алтамира камиони цяла нощ пренасяха паднали дървета далеч от опожарените местности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсотията е съвсем отделна тема. Една соларна инсталация, на която е замърсена само една част от един панел, намалява производството на ток драстично и организацията в неориенталските страни е такава, че не се отстранява малкият замърсител, а се подменя цялата инсталация. И това им излиза по-евтино, защото иначе ще трябва да я разглобяват, пренасят, връщат, сглобяват-5 типа разходи. Резултат-стотици килограми ***. Да, това не е мръсотия тип конски ***, замърсяването е трайно и комплексно
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
22, когато говорих обобщено,защото и проблемът е общ за всички хора , вие упорито го свеждахте до БГ ,като ми вменявахте ту думи неизречени от мен,ту мисли,които според вас съм имала предвид.Сега говорих конкретно за БГ,но вие ме пращате в Алпите. Прав сте,че ПРЕДИ се сечеше за отопление само болни и изсъхнали дървета,но сега не е така. Изнася се дървесина от фирми близки до властта,но и вече няма контрол ,за отопление се сече безогледно. Относно ориенталската мръсотия ,в която тънем -замълчахте
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отоплението на дърва у нас не е пречело на горите, докато не започнаха да ги изсичат с цел продажба на дървесина навън. Хората векове наред са се отоплявали с дърва, като са ползвали само сухи и болни. Като искате глобален поглед - Алпите са били също покрити с гори, тези гори наистина са били изсечени за дърводобив, защото това е бил почти единственият начин за парични приходи на тогава бедното планинско население. Българите не сме толкова глупави. Защо не искате залесяване на Алпите?
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
18,вие упорито искате да измените плоскостта,на която е въпроса, и да го сведете да БГ!Отново повтарям,че такива проблеми са световни и съответно е нужно да се осмислят и вземат мерки за отстраняването им от всички. Няма смисъл каузата ако е само приоритет на 1 или даже на 10 държави. Това е проблем на цялата планета.Щом държите да сведем диспута до БГ .ето ви теми за размисъл- Защо в БГ е мръсно и отпадъците са навсякъде ? Защо се изсичат масово горите, а масово се и отопляваме на дърва?
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че интересите на обществото са над интересите на индивида. Никой човек не се е пръклнал от себе си и не се е развил без външно участие. Никой! Сегашният "модерен" човек още по-малко е в състояние да бъде самостоятелен. И е здравословно постепенно да редуцирате дамгосващи щампи като тоталитарен, пренасяйки ги за само един период и точно при определени държави.Тоталната власт на американските финансови институции не е тоталитарна? Спирам,всички го знаят и имат понастоящем тотален страх
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам ги аз тия, безвъзмездните помощи. И после заради 20 мил. да почнат да го изнудват ли ! "Ама ние му дадохме толкова и толкова, а той не иска да пусне нашите НПО-та в страната си" . Нали така, господа ненаяли се демократи?
17
1
 
0
 
! Отговори
11 do 9 преди 4 години
"Викам ти , дъще, сещай се , снахо!" Българска поговорка."Хората често неглижират проблеми, които не ги касаят пряко" - Май така пишете. Обобщаващо. Но насочено към обучение на ТУК четящата маса. Какво очаквате? Да събираме левчета за спасяване на различните видове мравки, които живеели на едно дърво в амазонската гора? Нашият принос си е тук, ако едрият капитал ни позволи все пак. Вижте столицата ни каква е отврат! Цели улици без зеленина!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата са прости-едрия капитал унищожава заради лакомия. Богатите да стават все по-богати за сметка на хората и природата. Унищожаване на гори, масови производства на стоки,които имат стотици години разпад- пластмаса,дрехи от изкуствени материи, найлон.....От другата страна е консуматорското общество,което ползва тези стоки. В омагьосан кръг се движим
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 15 втория, който впрочем заяви, че много харесва Тръмп и ше му осигури неограничен достъп до природните ресурси на страната, ходи един куп пъти до САЩ и Тръмп му прати лично стратезите си да ку организират кампанията Болсонаро.Които се прочу и с друга реплика.Беше казал на собствения си народ, че или ще имат права и ше стоят гладни или няма да имат права, но ще са с пълни хладилници.Тоест според Болсонаро Тръмп нашия ББ и сие ***, ключа към пълния хладилник е диктатурата.Интересно.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 14 на Болсонаро Тръмп.Той го качи и на власт.Когато бяха изборите в Бразилия фаворит за поста беше Лула да Силва, но Тръмп плати не лично естествено на една медия и на няколко платени тиквеника да го обвинят в съучастие в една криминална афера.Ясно беше, че няма участие в нея, но полицията е длъжна да разгледа жалбата и да разследва и през това време да Силва по техните закони не може да участва в изборите.Така изборите минаха да Силва се оказа невинен, но вече не можеше да участва в тях и би
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 13 интерес над всеки друг например над екологичния но как са схванете като за вас всичко се измерва с материални величини като пари труд и жизнени пространства, под което не разбирате природа а просто ресурси за експлоатиране.Впрочем Болсонаро самият той е фашист и се гордее с това открито признава и че падането на раисъкята дикатура в Бразилия било грешка, е като тоталитаризма е много еко, що гори Бразилия де.Пък тия камиони с дървета знам къде отиват, при задграничния колониален господар на
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега разбрах значи ако върнем диктатурата което е скритата цел на всеки фашистки и комунистически *** и сложим интереса над обществото над правата на личността и създадем една тирания на мнозинството не че вече я няма и ще решим проблема с климатичните промени.Ми добре но тоя проблем доста отдавна се генерира и не виждам съществуването на тоталитаризъм по половината планета да то е намалило.Проблема не в личността нито в обществото а в материализма които поставя не личния а матетиалния
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11, къде точно казвам,че БЪЛГАРИТЕ неглижират проблема и защо измествате фокуса от Амазония към България. Първо се научете да четете точно какво пише,а после да раздавате квалификации на непознати!В поста си не говоря нито за българи,нито за проблеми на територията на България. Аман от хора,които бързат да пишат по собствени тълкувания на чужди думи.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да упреквате българите, че неглижират проблема, си е безочие. Поне в България няма населено място, което да не се е опитало да се противопостави на системното унищожаване на зеленината, било то гори, паркове, дървета по улиците и т. н. НО! НОВАТА ДЕМОКРАТИЧНА ЛИБЕРАЛНА политика постави правото на личността НАД интересите на обществото. И на малко места се постига успех срещу частните пари.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станислава... Айви?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожарите в Сибир и сега в Амазония наистина показват тревожни тенденции. Хората често неглижират проблеми, които не ги касаят пряко.Поведението на бразилския президент е инфантилно,парите биха помогнали в тази ситуация, защото Амазония може и да е на територията на Бразилия,но значението й е важно за цялата планета.Ситуацията обаче става различна ако умишлено се разчистват терени за изпълнение на печеливши бизнеси.Относно Макрон..той Франция унищожава ,но взелда симулира загриженост за Амазония
7
1
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Какво разбира според теб Ди Каприо от кръговрата на кислорода? Абсолютно нищо, той дори не е завършил гимназия. А хора със съмнителни интелектуални възможности като Станислава Айви и Божидар Николов са едни човечете яхнали вълната, ей така за да изкарат пари и да се правят на интересни. Целия проблем е изкуствено създаден, това е една ПР акция на Грийнпийс, за да наберат средства и власт.
6
3
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
След 100 г много взех да се съмнявам дали ще има живот на Планетата- може би ще има -но в него ще липсва човекът- както липсва последният бял мъжки северен носорог роден 1973г и умрял 2018г с името Судан
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе Леонардо ди Каприо и от сорта защо не вземат да залесят земи на територията на Щатите? Какво разчитат на кислород от чужбина, а не си гледат собствената кочинка? САЩ не са подписали международните споразумения за ограничаване на въглеродните емисии? Иже нарицаемите звезди да подхванат под строй феновете си, да им спретнат едно скаутско движение и да си пооправят собствената олисяла природа.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грийнпийс България с какъв бюджет за медийно отразяване на техните секта проповеди разполага?