Москва подкрепи Николас Мадуро

След Китай и Русия застана зад президента на Венецуела
24
Москва подкрепи Николас Мадуро
Снимка: Reuters

Руският вицепремиер Юрий Борисов изрази вчера в Каракас подкрепата на Москва за венецуелския президент Николас Мадуро, предаде Ройтерс.

Москва се превърна в последен пристан за социалистическото правителство на Венецуела, като руското правителство и руският петролен гигант Роснефт му предоставиха най-малко 17 милиарда долара заеми след 2006 г.

На фона на това, че десетки западни и латиноамерикански страни разглеждат Мадуро като нелегитимен президент на Венецуела, подкрепата на Русия и Китай се оказва изключително важна за него.

На среща между руските и венецуелските правителствени служители в Каракас с участието на Борисов венецуелският вицепрезидент Тарек Ел Аисами благодари на Москва за улесняването на доставките на петрол въпреки американските санкции.

"Руско-венецуелските отношения са в най-добрия си момент и ние показахме, че насред трудности можем заедно да вървим напред с ефективна политическа и дипломатическа координация между двете правителства", заяви Ел Аисами.

Борисов подчерта подкрепата на Москва за Мадуро. Нарастващият обем на двустранната търговия е признак за легитимността на правителството на президента Николас Мадуро, изтъкна руският вицепремиер.

Венецуелският лидер Николас Мадуро и руският президент Владимир Путин обсъдиха накратко дълговете на Каракас към Русия по време на посещението на Мадуро в Москва миналия месец, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И наш *** подкрепи Мадуро, защо не славословите неговата безценна подкрепа?И родните *** искат машинно гласуване, при което бе избран Мадуркото; рекоха, че само с машинно гласуване ще си изберем ***!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам на кого не му вървят работите, но китайците са наляли в Мадуро 18 млрд. истински долара, а а Путин е продал оръжия и сигурност за 9 млрд. Кажете вие, как да оставят Мадуро в нечии други ръце?
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им вървят работите на краваритеВъв Венецуела им го намадуриха, в Сирия им го нач,укаха, Ким Чен - ун им показва среден пръст, иранците им се плезят.Накъде върви светът, вече никой не се плаши от краварите.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Гуайдо му го намадуриха, ха-ха-ха.
14
2
 
3
 
! Отговори
Ганиоо преди 4 години
Дреме ми на мадурати, местим...
13
6
 
13
 
! Отговори
Тенчо преди 4 години
До Анонимен 8 : Много лекичко го казваш ,затриха ! Направо се казва ,че международните убийци , САЩ , убиха много ръководители на Държави ,които не им цепят басма ,а заедно с тях и милиони невинни хора ! Някакъв международен съд да има за тях -няма !
12
2
 
6
 
! Отговори
Попа преди 4 години
На мен Мадуро ми го подкрепят Надя и Виолета.
11
20
 
14
 
! Отговори
До българин преди 4 години
На който са помогнали руснаците не е прокопсал.Историята го доказа и доказва! Залповете на,, Аврора" все още гърмят в главите на такива като теб. Какви ,,свежи ресурси" бе те С.Корея,Куба и Венецуела се чудят как да оцелеят.След Чавес и Мадуро тази богата държава едвам оцелява.Над 4 милиона са напуснали страната,поради липса на храни и лекарства и продължават да напускат .Очаква се до следващата година да станат над 8 милиона.При 30 милиона население ,това е една трета
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венецуела освен ,че е собственик на 3 големи рафинерии в САЩ има и 5500 бензиностанции в щатите!Играта е голяма,,Роснефт" е кредитор на ,,Петролеос де Венесуела",и е ясно ,че ,,Роснефт" иска да придобие активите й в САЩ!САЩ с тези санкции ,май играят за ,,Роснефт"!
9
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предшественика на Мадуро ,Уго Чавес нали се бореше против заробването с неблагоприятни заеми от западни банки,дори златото върна във Венецуела!А,то кво стана,17милярда дълг към Русия!Масква се надява ,дълга да се погасява с рафинериите в САЩ собственост на Венецуела!Хитри са руснаците,ама може, да не ги огрее !Защото американския съд ще блокира прехвърляне на собственост към открито вражеска държава!А
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Мъдуро, ако провисне, требе да се подкрепи. В тоя случай Путин върши винаги работа.
7
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо Мадуро да е диктатор? Защото САЩ и техните *** така са решили. Мадуро е законният президент на Венецуела и това, че е неудобен на САЩ не го прави диктатор. Така затриха и Садам и Кадафи и Милошевич защото защитаваха страните си от агресията на САЩ и Запада
6
13
 
35
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Спрете да лъжете медии продажни. Вижда се, че народа на Венецуела не иска поредната революция. Мадуро е законния президент. Това че САЩ наредиха на васалите си да повтарят като папагали тяхното желание да се докопат до ресурсите на Венецуела, не означава, че другите държави го искат. Просто американската икономика ще издъхне без свежи евтини ресурси.
5
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все на такива пропаднали диктатори са приятели путиняците. Колкото по-близък с ***, толкова по-беден.
4
6
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
естественно че ще застанат зад него нали ако дойде друг на негово място няма да им изплати заемитеосвен това нали заставането зад него е противоположното на западните желания та още една причина да правят на пук на каубоите и западняците
3
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво са обсъждали, но руският президент Владимир Путин и венецуелският президент Николас Мадуро неотдавна се срещнаха в Москва. Важен е резултатът. Венецуелците благодарят за улесняването на доставките на петрол въпреки американските санкции. Значи Путин е помогнал на Мадуро да покаже на Пиндостан среден пpъcт.
2
26
 
16
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Е как няма да ги подкрепят като Мадуро изпрати самолета с откраднатото злато в Масква.
1
16
 
36
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Москва и Китай спасиха Венецуела от касапницата и разграбване от САЩ.