Георги Димов: Операцията в Сирия е чиста война

Едва пет държави са подкрепили Турция
Обновена: 14 окт 2019 23:10 | 14 окт 2019 22:40, Нели Христова
96

"Операцията в Сирия няма да доведе до нищо добро. Това си е чиста война. А действията на Турция ще доведат до голяма дестабилизация и уронване на престижа на югоизточната ни съседка", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR бившият ни консул в Одрин Георги Димов.

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре заседание на Съвета по сигурността във връзка с изострянето на ситуацията в Сирия. Междувременно министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе категоричен, че в момента няма движение на мигранти към българската граница, както и че са изградени всички съоръжения по българо-турската граница, включително са поставени сензори и видеонаблюдение.

По думите на Георги Димов, към момента само 5 държави са поркрепили Турция.

"Това е третата военна операция на турската армия. Намесата на Ердоган е една недопустима чиста интервенция - офанзива, както твърди Европейския съюз", допълни Димов.

Той отбеляза, че към момента пред Сирия на дневен ред стоят четири основни въпроса - за запазване териториалната цялост на страната, какво ще бъде политическото бъдеще на сегашния лидер Башар Асад, докъде ще се разпростре чуждестранното военно присъствие на територията ѝ и какво ще се случи с кюрдите.

"Ердоган няма да настани бежанци по буферните зони за сигурност. Това е пропаганда. Отношенията между суперсилите са доста сложни", каза още бившият ни консул в Одрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
5
 
! Отговори
Българин сумист преди 4 години
Едо има топки на цар лъв
8
7
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Давай Турция, мачкай ги. Не слушай хора които допреди 100 години режеха ръце в Конго, и убиваха Индианци за спорта. С вас сме братя..
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според статистиката има около 10 000 бойци на ИДИЛ които са свободни в момента. Ако приемем че се заловят, къде ще се съдят тези хора? Според какви закони.?В Сирия или в някоя независима държава? Къде ще се затворят, в какви затвори, кой ще плати, кой ще ги пази? Кой ще свърши тази мр.ъсна работа? Европееца си е добре там, на хиляди километри от Сирия е, ама умеят да дават съвети.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ами турците като са унищожавали цели градове и райони и са избивали всички до последният човек какво е?Нещо хубаво ли е?Какво толкова е станало през тоя възродителен процес всеки който се чувства турчин е бил поканен да си ходи в Турция.Жилищата им са били изкупени на цени по-високи от средната цена за къща в някое умряло село по онова време.И тва е било.Излишно се драматизира как армията гърмяла и убивала наред милицията разстрелвала на място.Нещо за едни атентати да си спомняш?
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом толкова много "демократи и защитници " като Америка, ЕС, и други "демокрации" ***, значи Турция прави нещо добро. Когато американци, руснаци и разни други влизаха в северна Сирия и изравняваха градовете с земята всеки мълчеше. За западните лицемери има добри терористи и лоши терористи. Единсвената цел на Турция 36 километрова буферна зона в която ПКК, въоражавана досега от САЩ, в момента се опитва да създава държава. А САЩ има сумати бази там. С кое право?
4
6
 
6
 
! Отговори
Harun преди 4 години
Този ДС агент ял години наред турски хляб за съжаление напразно е живял толкова време в Турция. Абсолютно невежество и никаква представа. Нямало да настанява бежанци. Ами настанете ги вие. За едно семейство оревахте орталъка тука. Защо давате трибуна да този изкукал дядо. Поканете мен, човек познаваш Турция, турския народ и пр., а не този хейтър. Няма смисъл!
3
2
 
7
 
! Отговори
дядомраз преди 4 години
Турция е лошото ченге,а Русия доброто. Кюрдите няма да имат държава,САЩ се спазариха с Турция за алъш-вериш за Пейтриът или Ф35 и шоуто за публиката е готов.Европа пак е на бабинта си.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А този Димов, какъв го дава. Официален говорител на Външно?
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ,нека си правят врагове.