Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед

Причината - свободата на словото
Обновена: 29 дек 2019 08:10 | 29 дек 2019 08:00, Камелия Цветанова
172
Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед
Снимка: Pixabay

Холандският депутат Герт Вилдерс заяви, че планира нов конкурс за карикатури на пророка Мохамед, предаде Ройтерс.

Преди повече от година Вилдерс отмени подобно събитие поради опасение от възможни нападения.

Късно снощи Вилдерс публикува туит, призоваващ хората да изпращат карикатурите си на Мохамед.

"Свободата на словото трябва да надделее над насилието и ислямските фатви", подчерта лидерът на най-голямата опозиционна партия в холандския парламент.

През август 2018 г. Вилдерс отмени подобен конкурс, след като полицията арестува мъж, заплашващ да го убие заради тези планове, припомня Ройтерс. В същото време плановете за провеждане на конкурса доведоха до големи протести в Пакистан, организирани от ислямистката партия "Техрик е Лабаик", която призова ислямските страни да прекъснат връзките си с Холандия, припомня Ройтерс. Всякакви изображения на пророка Мохамед се смятат за богохулство в исляма.

През 2005 г. датски вестник публикува карикатури на Мохамед, които предизвикаха протести в ислямския свят, както и няколко опита за убийство на главния му редактор. Десет години по-късно ислямистки бойци убиха 12 души при нападение срещу редакцията на френския всекидневник "Шарли ебдо" в Париж, след като изданието също публикува сатирични изображения на пророка Мохамед. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
9
 
! Отговори
Прав е холандецът преди 4 години
В нашия свят има свобода на словото. В техния - не! Като не им харесва на мюсюлманите светската свобода на словото, да си седят в пустинята в техните страни, да ядат пясък и да пият петрол.Ние не се нуждаем от тях, в България 500 години ни унищожаваха, знаем ги какви са и е крайно време не само у нас, а в цяла Европа да се освободим от тях завинаги.
85
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До SsТИ какъв си,драги?..-Радикален ислямист,режещ главите на "неверниците"?..Или фашага,обявил се за "ариец" и напъващ да изтреби всички "неарийци"?Ти май си фърлил атомните бомби над Хирошима и Нагасаки...Защото "диагностициланите" българи не са!..-НЕ ТИ ли подпали Световните войни?..НЕ ТИ ли потопи в кръв цял континет?..НЕ ТИ ли изтреби стотици хиляди в Ирак?..Защото БЪЛГАРИТЕ НЕ СА го направили!!!..Та кой викаш е "диагностициран"?
84
6
 
5
 
! Отговори
El Turko преди 4 години
До Просото. Да бе, на вас така ви се иска, обаче ФАКТИТЕ са други. Не ви е виновен никой, че вие българите си падате по козички, магаренца и мъже. Ако любехте жените си нямаше да изчезвате като племе.
83
12
 
6
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Най- тежката диагноза на този свят е да си българин. Те всички са алчни, завистливи, злобни, комплексирани и мързеливи.
82
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До El Turkoсимпатяго,като козолюбци са известни по цял свят съплеменниците ти-"ел турки".А тия "по витрините" на Европа НЕ са БЪЛГАРКИ,а ТВОИ ГЕНЕТИЧНИ СЕСТРИ,фукащи се с български лични карти!
81
9
 
5
 
! Отговори
El Turko преди 4 години
От българите по- големи козолюбци няма. За това изчезват като племе и затова жените им са по джамовете на Европа. ФАКТ!!!!
80
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
на пръв поглед това е голема глупост..Но като се замисли човек ще разбере,че "някои" се опитват да "подпалят Райхстага"..Помислете:-Кой ще има полза от тая дивотия?-Отговора е:-Тези,които дърпат муслитата за брадите.След тая открита провокация,шантавите и бездруго муслита ще получат импулс да възобновят "свещената си война"..И да обяват християните за "изчадия"..
79
5
 
8
 
! Отговори
християнка преди 4 години
Този ще си го получи,като дърпа дявола за опашката.Заради тази прововокация може да загинат невинни хора.
78
2
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До АнонименОх, пилее...ама ако знаеш колко съм се закахърил за оценките ти на интелекта ми. Много си се надценил нещо. Само ми кажи как даваш оценка на нещо което ти не притежаваш?-------не се обаснявай, а вземи малко сено да нахраниш родата. Коледа е, а и все пак мляко дават.П.П.Беееееееееееееее .......
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаш някакъв интелект несъмнено, забавем си, но все пак си мюслманин..Ох, пилее...ама ако знаеш колко съм се закахърил за оценките ти на интелекта ми. Много си се надценил нещо. Само ми кажи как даваш оценка на нещо което ти не притежаваш?
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като не ме засяга нещо - въобще и не отговарям..Да да...затова като те засегне нещо все кози са ти в устата
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една голяма Книга пише, че хората ще се подчинят на дявола, пардон на мохамед и няма нищо чудно, че ислямът е новата световна религия Но в тази Книга пише и още, че звярът ще бъде хвърлен в огненото езеро за вечни времена.Не се заблуждавайте, Иисус наистина е Божи Син.
74
2
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Едно е жена ти да е "коза" съвсем друго е брат ти да е коза.Разбираш ли къде е разликата?Аз не разбирам, но ще ти повярвам.-----разбираш, разбираш. Ако не разбираше въобще нямаше да се обясняваш. Аз като не ме засяга нещо - въобще и не отговарям. Аре изчезвай, че си ми безинтересен. Имаш някакъв интелект несъмнено, забавем си, но все пак си мюслманин.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е жена ти да е "коза" съвсем друго е брат ти да е коза.Разбираш ли къде е разликата?.Аз не разбирам, но ще ти повярвам. Все пак хората са казали не питай дтарило, питай патило. Ти явно си патиш и от двете. Не знаех, че и брат ти е "коза". Случва се, бъди силен, ще го преодолееш.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та помачета, какви сте точно......някакъФ генетичен ***, или някакво насекомо?
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ау. нацелих нерв нали?Да де, ама при нас това е болес у опеределни индивиди. А при вас - КУЛТУРА. .Жегнах ли те? Истината боли нали? Не и се сърди на козата(жена ти). Хахаха
70
3
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Ти си чул, а светът е видял кои си падат по малки момченца, а това за козите е само израз на злобата и безсилието ти. Разбира се ако под кози имаш в предвид женската си рода..--ау. нацелих нерв нали?Да де, ама при нас това е болес у опеределни индивиди. А при вас - КУЛТУРА. Я кажи защо в Иснабулските кафенета през началото на 20 в(пък и сега ) основни млади мъже работят ?!абе що си пред компа, Коледа е , не трябва ли да си навън с другарите си, да опипвате жени под полите? Или ти имаш козле
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чувал съм , че педофилите и любителите на планински козлета, много си падат по исляма..Какво си чувал ти няма никакво значение. Ти си чул, а светът е видял кои си падат по малки момченца, а това за козите е само израз на злобата и безсилието ти. Разбира се ако под кози имаш в предвид женската си рода, то тогава си прав.
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провокацията е също един вид тероризъм.
67
5
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Ислямът е новата световна религия. Свиквайте.---------така е ! чувал съм , че педофилите и любителите на планински козлета, много си падат по исляма.