Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед

Причината - свободата на словото
Обновена: 29 дек 2019 08:10 | 29 дек 2019 08:00, Камелия Цветанова
172
Депутат планира конкурс за карикатури на пророка Мохамед
Снимка: Pixabay

Холандският депутат Герт Вилдерс заяви, че планира нов конкурс за карикатури на пророка Мохамед, предаде Ройтерс.

Преди повече от година Вилдерс отмени подобно събитие поради опасение от възможни нападения.

Късно снощи Вилдерс публикува туит, призоваващ хората да изпращат карикатурите си на Мохамед.

"Свободата на словото трябва да надделее над насилието и ислямските фатви", подчерта лидерът на най-голямата опозиционна партия в холандския парламент.

През август 2018 г. Вилдерс отмени подобен конкурс, след като полицията арестува мъж, заплашващ да го убие заради тези планове, припомня Ройтерс. В същото време плановете за провеждане на конкурса доведоха до големи протести в Пакистан, организирани от ислямистката партия "Техрик е Лабаик", която призова ислямските страни да прекъснат връзките си с Холандия, припомня Ройтерс. Всякакви изображения на пророка Мохамед се смятат за богохулство в исляма.

През 2005 г. датски вестник публикува карикатури на Мохамед, които предизвикаха протести в ислямския свят, както и няколко опита за убийство на главния му редактор. Десет години по-късно ислямистки бойци убиха 12 души при нападение срещу редакцията на френския всекидневник "Шарли ебдо" в Париж, след като изданието също публикува сатирични изображения на пророка Мохамед. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
между другото религията казва доста за изповядващите я. Представете си, какъв човек трябва да си да за г*зиш на килима пред неграмотен овчар-зоофил, който ти бяснява че след като си правил секс трябва да отидеш се изтъркаш с пясък. Тва са хора, които още живеят в каменнта ера, те са с манталитет на животни и заради това и евреите ги мачката здраво - отнасят се с тях, именно като с животни. Една от причините да хресвам евреите :)
65
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ислямът е новата световна религия. Свиквайте.
64
4
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
половината проблеми на тази планета ще изчезнат, когато последния муслим бъде обесен.
63
3
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
ТВЪРДО ЗА !След като мюсюлманите имат права и ние имаме. Отстрании в съседната галерия - конкурс за снимки на козички. Тематично свързани са.
62
1
 
7
 
! Отговори
Иисус е Богочовек преди 4 години
Иисус казва за себе си кой е той и откъде е дошъл, предсказва предателството и смъртта си(като земен човек) и възкресението си като Божи Син, а мохамед е бил само човек.Иисус е 100% човек и 100% Божи Син и това го знаят и демоните даже, а тези които го отричат са по-зли и от демони.
61
3
 
3
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Но никой не му е през *** дали в европа има ислям. Просто го правят за изборите. Голем евро г й съюз. Истинските мъже са в Турция и Русия. Там дупят евро *** меките китки
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А карикатури на *** .Ами то във всяка църква и параклис е пълно с карикатурите му. А сектантите дори и по домовете си са окачили по една и и се молят и палят свещи.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Никой мюсюлманин не би се подиграл с Исус."Османе ти нормален ли си?
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ислямът и мюсюлманите изпитват огромна почит и уважение към Исус. Никой мюсюлманин не би се подиграл с Исус.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя цялата им религия е една голяма карикатура, не само пророкът им.Карикатура, но зла и злобна.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
87. И дадохме на Муса Писанието, и подир него изпратихме един след друг пратениците, и дадохме на Иса, сина на Мариам, ясните знаци, и го подкрепихме със Светия дух. Нима не ви обземаше надменност всеки път, щом пратеник ви донасяше онова, което душите ви не желаят? И някои отрекохте, а други убивате.
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак турски пръдни в коментарите, маскирани като българи...От самолет си личат турските ***, драскат и лаят злобно и си мислят, че някой им вярва.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми този така наречен "пророк"......./от не знам кой си/ заслужава само карикатури......Дайте пример с ЕДНА цивилизована страна кланяща се на "пророка"?
53
2
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 4 години
Е как така си християнин, а се засягаш ако някой говори за мохамед? Я се прегледай някъде...
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А и не съм прочел да има подигравателна карикатура на Христос."Защото не четеш достатъчно........с бъркане в носа не става.......бягай на строежа.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори от коментарите ще разберете колко подла е религията на мюсюлманите.Всичко е измислено от завист към юдеите и християните и най-вече против тях.В ислямът няма нито едно свято нещо или истински пророци. Всичко е преиначено и нагласено да оправдае завистта и омразата към юдеи и християни. Така е от първия ден, така е и досега.
50
2
 
5
 
! Отговори
Свободно слово преди 4 години
Може да направи изложба с карикатури на хомосексуалисти и вицове за хомосексуалисти, да го видим тогава свободното слово в свободния ЕС, и помен няма да остане от партията му.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Свобода на словотНа запад никой не отрича холокоста, но има историци които представят факти несъвпадащи с официалната версия. Това са просто факти, а не отричане, научни факти. И тези историци ги пращат в затвора. Химикът Гермар Рудолв го пратиха в затвора, защото не откри в почвата под Освиенцим човешки останки, там са заровени човешки останки на 4 милиона и той нищо не отрива, но не правят втора експвертиза от нови експерти ами го пращат директно в затвора в Германия.
48
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 4 години
Западните държави сами са си виновни за бежанците, защото в жаждата си за нефт и други ресурсу разбиха поне 10 арабски държави.............сега ще си връщат всичко с лихвите!
47
6
 
4
 
! Отговори
До мохамед е педофил преди 4 години
Мохамед е историческа личност както и Христос...............между двете религии има много повече прилики, отколкото разлики!!Но промитите ви либерастки мозъци не могат да разберат тия неща!В Корана Исус Христос също е светец, както в Библията!!!Християнин съм, православен..................но не си играйте с вярата на хората, без значение от коя религия са!!!