Австрия иска ясна линия на ЕС срещу Ердоган

Курц: Турският президент не разбира друг език
6 яну 2020 08:20, Елка Василева
27
Австрия иска ясна линия на ЕС срещу Ердоган
Себастиан Курц. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на Австрийската народна партия Себастиан Курц призова Европейският съюз да възприеме ясна линия срещу президента на Турция Реджеп Ердоган, предаде Франс прес.

В интервю за австрийския всекидневник "Курир" Курц изтъква, че турският лидер "се опитва да използва човешки същества като оръжия" в решаването на кризата с мигрантите.

"Европейският съюз не бива да позволява това", заяви Курц и призова за твърда линия на Евросъюза срещу Ердоган, защото турският президент "не разбира друг език".

Очаква се идната седмица Себастиан Курц да оглави за втори път правителство в Австрия, припомня БНР. Този път то ще е коалиция на Народната партия със Зелените вместо с крайнодясната Партия на свободата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Cmточно така да му се покаже колко е смешен...да му се стъжни картинката.Ние можем да приемем 3 милиона емигранти от Сирия,но да изгоним всичките турци от Европа и забрана на исляма.
19
15
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Селянино ***... А българите "обичат да се къпят"? Така ли?Затова в градския транспорт у нас мирише на потни подмишници и непрани чорапи. Себастиан Курц - е от малкото европейски политици - имащи смелост да говорят истината!
18
5
 
6
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Курц е пич ,но направи грешка като се коалира със зелените.Макар че Австрийските зелени не са чак толкова зле като немските, които са направо комунисти.Между другото предната коалиция между Курц и Щрахе беше свалена точно от Германия .С компромат на зеленочервеното немско издание Шпигел.Най вероятно такава необичайна коалиция ще има и в Германия догодина Което ще е катастрофа за Германците
17
5
 
4
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Ше възприеме ве, Курци - ясно НАВЕДЕНА линия! Разложението на Рим е във връхната си точка. Ордите идват, Рим гори, но пиршествата продължават...
16
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да ви говорят , тия германските народи са нечистоплътни варвари. Просто заради техническата революция изпъкнаха пред другите народи. Но си остават същите неандерталци въпреки сините си очи. Живял съм сред германци, те не обичат да се къпят, ходят с мръсни дрехи, миришат, езика им е груб и неприятен. Същите са и скандинавците и англичаните.
15
16
 
17
 
! Отговори
saki преди 4 години
Отново двулични немскоговорящи студенокръвни . Ако на тоя в собствената му страна се изсипят 4 млн. араби, какво ще обяснява на претенциозните си и арогантни австрийски баба и деди.
14
16
 
15
 
! Отговори
retro преди 4 години
Toя *** ц голям ЖЕНЧО!А ако Ердоган пусне поне един милион бежанци към Австрия какво ли ще стане?
13
3
 
8
 
! Отговори
ти нахрани преди 4 години
козичката , иначе и днес няма да ти пусне. а в ес дори и малка страна може да стопира либерасти като меркел .а какво пишеш за европа когато нямаш нищо общо с нея ??
12
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е държавите които исторически са имали вземане даване с фе со вете знаят за какво идва реч лошото е, че другите ще го разбират по трудния начин.
11
6
 
17
 
! Отговори
бист ду сихер ойда преди 4 години
прав си че, тук не ги обичаме но не само турците но и другите шалварести.благодарение на щрахе курц преди започна добър курс но сега със зелените не вярвам , че ще може да продължи така.и тук леко са изперкали на зелена вълна и има още доста заблудени готови да дават мечета на навлеци.
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Койта та бръсне за.... менте немец!
9
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма линия. Баста на ориенталския ром.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците в Австрия не са такива ербапи като немските. Тук хич не ги обичат и вече някои си заминаха заради двойно гражданство. Курц го каза - емигранти НЕ, политически ислям ВЪН от Австрия. А новата зелена мишка ще слуша иначе е за последно в управлението. Та така, другарки и другари.....
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един драскач тук е ял турска краставица щом вие като луд :-)
6
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам ясна линия срещу тръмп и срещу тероризма по принцип.
5
7
 
13
 
! Отговори
курц е прав преди 4 години
но за съжаление повечето европейски политици не виждат истинските противници на ес....турция,америка ,китай а до известна степен и с русия трябва да се внимава въпреки , че руснаците не са икономическа сила нито са религиозни фанатици като ердо. жалко , че сега се налага курц да се коалира със зелените които са либерални спрямо бежанците и шалварестите.
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А наш Боко в сряда е в Истанбул, привикан (в ултимативна форма) на срещата на Ердоган и Лавров, където ще бъде накарн да ускори темповете на тръбата от Турски поток, и да поеме ясни ангажименти че ще изпълнява волята на СССР и Турция!Айде после тука разни Тонки, Странджи и там подобни, да ни обясняват как ГЕРБ били против СССР, хахахахах
3
9
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
наложете санкции до дупка никакъв ес сега с турски поток ще изнудва Европа за париуж за бежанците
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А срещу краварите какво, ти малак плашлив ***