Правителството в Париж се огъна: Оттегля пенсионната реформа

Едуар Филип предлага да оттегли оспорваното предложение
12 яну 2020 22:22,
53
Правителството в Париж се огъна: Оттегля пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Обрат във Франция - правителство протегна ръка към синдикатите, които вече месеци наред организират стачки и протести срещу пенсионната реформа.

Премиерът Едуар Филип предлага да оттегли най-оспорваното предложение, което в действителност би увеличило възрастта за пенсиониране с две години до 64 години, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Два от профсъюзите приветстваха мерките на кабинета, други два големи синдиката все още не са отговрили на призива.

Предложението на Филип дойде на фона на нови демонстрации във френската столица. Отново, както и при предишните акции, се стигна до ескалация на напрежението.

Има счупени витрини, палежи и други вандалски прояви, на които полицията отговорила със сълзотворен газ. Протести имаше и в Марсилия, Тулуза, Лион и Нант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е най-великата нация на света и всички останали само могат да завиждат и да взимат пример от нея.
40
0
 
2
 
! Отговори
НЯма деца за цяр преди 4 години
Ако се намали пенсионната възраст в България стотици хиляди ще се върнат в китните български села и ще започнат да работят несъзнателно по охрана на природата вкл с отглеждани о т тях животни птици и растения Задържането на милион бюрократи на работа утежнява рязко издръжката на огромната ненужна и продажна администрация особено в БЪлгария подава София възмутена от огромния брой служители в министерства и ведомства..Разходите з а пенсии за тях са смешни в сравнение с злоупотребите им..
39
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 4 години
Обсебени от масови убиици бюрократи сриват биосферната охрана обезпечава от хора и домашни животни в големи региони на Европа. В ерата на механизацията автоматизацията и роботизацията терористите принудиха стотици милиони да ходят на работа до 67 годишна възраст .Особенно жестоко пострада България. Обезлюдени са БЪлгарските села и малки градове. Милиони работят в особенно вредна среда облъчвани от камери и скенери.Намалете възраста за пенсиониране веднага подава Европа с тревога
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До kokoАко си българин, ще пишеш на български.
37
1
 
2
 
! Отговори
koko преди 4 години
nai dobre e da si xodi .. nichto interesno ne se sluchva. poveche emigranti i mrasotia i nedovolni geletki..ne e na xubavo. Balgarite da se sabudim i da si iskame pravata i po-dobri zaplati che sme na opachkata...Francetata imat pari iskat oche po-veche..
36
2
 
2
 
! Отговори
красив и умен преди 4 години
дайте да изгоним ГЕРБ, билетчето ще стане по 6ст, ще се пенсионираме на 50 и ще взимаме 2000евро пенсия.Само изберете нас.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинИ като протестираш и някой друг *** ти запали колата на улицата, какво ще стане?Отде ще дойдат парите?
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Това за сгъването през февруари го казва';ш вече за 9-та година.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАНкопари трябват БАНко, пари.не протести.Ако имаше пари и на 40 може да се пенсионираме.Ама няма.
32
1
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Опит за увеличение с 2 години !!! до 64 !!! и месеци протести.А селянина от Банкя ...от 60 на 66 !!! и ние овцете го ,, харесахме " още два пъти . Натрапи ни го парламента с платените ПАТЕРИЦИ !!!Никога не събра 50 % !!! от гласувалите и 20 % от българите ,но е Мин.чо председател _ водопроводчик за Перник .
31
0
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Тия пък, да не видят нещо у нас, че профсъюзите ни протестират, срещу цени, срещу доходи, срещу пенсионна реформа, и веднага почват да копират. И профсъюзите и народа им гледа и копира!!! Сега е време и Макрон да прекопира методите на нашето правителство, и да привика и заплаши водачите на стачки и демонстрации, а и ако това не помогне-просто привиква синдикалните лидери на 4 очи, предлага им финансови условия, на които те не могат да откажат, и предават, пардон, продават стачката.
30
0
 
18
 
! Отговори
D преди 4 години
Така се прави. Не като нас. Само си мрънкаме под носа да се намираме на приказка за ракията. И всичко сме си го заслужили, точно както е. И пенсионната ни възраст, и новат аправителствена болница, нищо че деца умират от липса на грижи. Велика България, велики българи! Браво!
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрончо измисли празни тирове да се разхождат из Европа,за да си почивали шофьорите.Не може човек който не е работил физическа работа и няма нормално семейство да решава съдбата на милиони хора.Тираджия не е да слушаш бърборенето на баба си и после с лачените обувки да се качиш в лимузината омирисан на Шанел5.Неадекватни управленци.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрончо и баба му са за смяна
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И наше ще ги насгънем.Февруари.
26
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами и те търсят на хляба мекото. Протестират, защото пенсиите им са хубави и си заслужава да се бориш за тях. Докато при нас какво да протестираш за 300лв.
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новите технологии намаляват работните места всеки ден. Увеличаването на възраста за пенсия допълнително влошава ситуацията. Ако има такива, които искат и имат възможност да работят до по-голяма възраст, да им се даде възможност, но да не става за сметка на всички.
24
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер. Франсетата ще се оправят, само тук заспалите овце ще ходят на 70г с памперси на 2 смени ... защото като няма хора ще се бачка докато якооооо.Бееее бееее
23
4
 
18
 
! Отговори
Вавилонски Талмуд преди 4 години
поредният Слуга на Цион инсталиран за да Разруши Европа и довърши Геноцида над Бялата Раса!!
22
3
 
10
 
! Отговори
Ало преди 4 години
Ееее журналята, стига сте писали небивалици. Реформата не се отлага. Опитват се да забавят нещата за след местните избори тази пролет. Сега пробутват промяна в начина за определяне на възрастта за пенсиониране . Ама наистина четете !!!