Първа жертва на коронавируса и в Хонконг

Това е втори смъртен случай извън Китай
2
Първа жертва на коронавируса и в Хонконг
Снимка: БГНЕС
Хонконг съобщи за първи смъртен случай, причинен от новия коронавирус. Това е втората жертва на вируса извън континентален Китай, съобщава Ройтерс.
 
Починалият мъж е на 39 години и е бил диагностициран с вируса.
 
В Хонконг са потвърдени 15 случая, включително един, при който предаването на вируса е станало в града.
 
Смъртността при коронавируса 2019-nCoV е 2,1 процента, което е значително по-малко отколкото при тежкия остър респираторен синдром (ТОРС), съобщиха китайските власти.
Още по темата
Междувременно над 3700 пътници и членове на екипажа на круизния кораб "Даймънд принцес", който снощи пристигна в пристанището на Йокохама, ще останат на борда до пълното завършване на медицински прегледи заради мъж, заболял от пневмония, причинена от коронавируса, информира БТА 
 
Заразеният 80-годишен мъж е слязъл от съда в Хонконг на 25 януари. В момента той е хоспитализиран и състоянието му се оценява като стабилно.
 
Броят на пациентите, заразени с коронавируса в Китай, достигна 20 438, а починалите вече са 425, информираха световните агенции.
 
За още над 23 200 души има подозрения, че може би са заразени. До момента от болниците са изписани вече 632 души.
 
Броят на заболелите в Китай е нараснал с 3200 за изминалото денонощие, а броят на починалите - с 64. Състоянието на близо 2800 се оценява като тежко, а други 171 300 души са под карантина.
 
По последни данни над половината от заразените са в провинция Хубей, чийто административен център е град Ухан. В столицата Пекин са потвърдени 212 случая, а в Шанхай - 203.
 
Освен в Китай заболяването е регистрирано в още 23 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е смъртност по прогнозни изчисления. Допреди няколко дни починалите превишаваха излекуваните. В случая смъртността е граница на функция и гравитира около някакво такова число, но тук са намесени много фактори, вкл. и липсата на точна информация, и може да е много повече или по-малко от 2%.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хм, как 2% смъртност при 632 излекувани и 425 умряли.. както и да го погледнеш на тези около хиляда човека е 40% смъртност