25-имата най-богати в света спечелиха още $255 милиарда

Марк Зукърбърг натрупал най-много
33
25-имата най-богати в света спечелиха още $255 милиарда
Джеф Безос. Снимка: архив, БГНЕС

Общото състояние на 25-имата най-богати хора в света се е увеличило с 255 милиарда долара за изминалите два месеца въпреки пандемията от новия коронавирус. Това сочи публикувана днес оценка на сп. "Форбс", предаде ТАСС.

Още по темата

Изданието отбеляза, че най-успешен във финансово отношение разглежданият период е бил за Марк Зукърбърг, чието богатство е нараснало с 31 милиарда долара до 86,5 милиарда долара. Основна причина е поскъпването на акциите на оглавяваната от него компания Facebook. Зукърбърг се е изкачил от седмо на четвърто място в класацията най-богатите в света.

Шефът на Амазон (Amazon) Джеф Безос е спечелил за тази два месеца 29,9 милиарда долара, също благодарение на по-високите котировки на акциите. Неговото състояние е достигнало 146,9 милиарда долара. Той продължава да е най-богатият човек в света.

През отчетния период всичките 25 милиардери, включени в списъка, са били на печалба. Общо активите им са достигнали близо 1,5 трилиона долара.

Специалистите на "Форбс" основават оценките си предимно на информацията за промяна в стойността на акциите.

Служителите на списанието са констатирали, че доходите на населението в условията на пандемията като цяло са намалели. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За бедните и болните току - що узаконени помощи , а за богатите постоянно действуващи законни помощи . А сега познайте кой трябваше да прекрати дейността на борсите по време на продължаващата Пандемия .
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 не, тоя зукабърк даже не кара джип ауди и не гази хора като в чалга ланд и дрехите са му от няколко долара не е като бостанските велики бизнесмени и чалгафон велики от републиката на чалгата , дето само гледат страшно и са най великите на света
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злото си храни копоите
18
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Само не разбрах те гордеят ли се с това!? Защото това е срам и позор за човечеството като цяло, че не може да осъществи достойно съществуване на всички свои членове. При животните има много повече солидарност. Пък човекът нека се мисли за венец на природата.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богатите по-богати, а правителствата теглят заеми за справяне с кризата, които после данъкоплатците ще плащат.... Да ви имам и икономическия модел и капитализма сбъркан.
16
7
 
0
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 3 години
не оставяйте хубавата криза да буде похабена напразно! Тази криза някой я чакаха 80 години. Хубавото е да се случи в живота на човек докато е млад като мен, за да действа. Веднъж в живота се случва. Аз увеличих капитала си с 15-20% за 1 месец. Преди 2 месеца всичко срина 50% по целия свят, в БГ всичко падна 30%, НО аз не пострадах и стотинка защото предвидливо си наредих нещата. Другата седмица може да мина и 20% увеличение на парите и края на седмицата започвам удвояване на парите ми до 2 месец
15
2
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Всъщност такъв ВироЗ не съществува. Всичко е измислено от "чичо евреин", за да се предизвика световна финансова криза, после под такъв предлог ще започнат да се намаляват заплати, ограничаване на граждански права и т.н.
14
2
 
28
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Че тя идеята на пандемията и вируса не беше ли такава: богатите да захлебят още, а бедните да стават още по-бедни.Периодично в света се спретва една криза за да се преразпредели параляка
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааа така ли било ами то вируса прави богатите по-богатищо така бре сигур е от голямата грижа за беднитеда са по-бедни и да се гътнат по-бързои у нас е същото --
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко става нали криза...и в България има за три месеца 12 нови милионера,как криза ,освен да са приближени на герб,последните четири месеца поголовно се раздават или по точно подаряват на частни фирми или частни отбори,да не говорим за ББР която подъри на фирма 75000000лв.
11
0
 
1
 
! Отговори
Моко преди 3 години
до KOKOК'о речи? к'о? к'о? И то днес, в деня на буквите ни.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" ... се увеличило ... въпреки пандемията ... ". Не въпреки, благодарение на.
9
3
 
16
 
! Отговори
Пожелавам им преди 3 години
за с-ве-щи , не-кро-лози и хапчета да ги дават.До последния цент.Живи и здрави да са,до утре сутрин.
8
1
 
22
 
! Отговори
На оня свят преди 3 години
Дс си ги вземат в отвъдното ако могат. Не им стига милион, два, три, че чак милиарди на гърба на бедни болни, гладуващи и умиращи от жажда.
7
2
 
34
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Човек веднъж в месеца, в годината трябва да се разходи из гробища. Да осъзнае как всички сме еднакви. Вкл. гореизброените.
6
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ехе това са печалби на хартийка. Реално състоянието им в банките е много ама много по малко. Утре да предположим акциите се сринат и хартийките остават по-малко.
5
0
 
18
 
! Отговори
Коса преди 3 години
и едни чорапи няма си вземат оттук
4
1
 
22
 
! Отговори
Оная-с-косата преди 3 години
Ще си ги носят на Луната. Или по-далеко. 3 дни след вас и името ви няма помнят. Но да трупаме. Трупайте. Ще го усетите, ама късно.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, че след като книжата на предприятия като "малко мек" от 130 са 180$ , ще има покачване в подреждането .Да споменат как са сметките на Амансио, след спад от 34 на 24?.
2
4
 
27
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 3 години
Илюминатите нямат никаква полза да ни избиват нито тайно, нито явно те си правят парички на наш гръб. Много хора се втурнаха да ни спасяват от Ковид-19 Защо не ни спасявахте от климатичните промени и ниските доходи, петролната индустрия и токсичната козметика скъпите животозастрашаващи лекерства и много други неща. Май по-лесно е да се бориш със несъществуващи проблеми, отколкото със реални.