Канада стана третата страна, одобрила ваксината на Pfizer

Държавата ще получи 249 000 дози от ваксината този месец
10 дек 2020 00:11, Красимир Ангелов
21
Канада стана третата страна, одобрила ваксината на Pfizer
Снимка: БГНЕС

Канадският здравен регулатор одобри ваксината срещу COVID-19 на компаниите Pfizer и BioNTech, предаде Асошиейтед прес.

По този начин Канада стана третата страна, издала разрешение за използване на тази ваксина, след Великобритания и Бахрейн. Очаква се до 2 дни това да направят и САЩ.

Още по темата
Канада ще получи 249 000 дози от ваксината този месец и се очаква те да бъдат поставени за няколко дни, съобщава БТА.

Здравните власти уточниха, че ваксината е за хора на възраст най-малко 16 години, но посочиха, че Pfizer и BioNTech правят допълнителни клинични тестове с деца от всички възрастови групи и това ограничение може да се промени.

По-рано двете компании съобщиха, че догодина ще доставят на Канада минимум 20 милиона дози от ваксината си и максимум 76 милиона.

През последното денонощие в Канада са регистрирани 5978 нови случая на коронавирус, като общият брой на заразените достигна 429 035, предаде ТАСС.

За изминалите 24 часа са починали 90 души. Смъртните случаи в Канада вече са 12 867.
Оздравели са 344 200 човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Аристотелович преди 3 години
Страните "за" генно-модифицирани храни се оказа и "за" експриментална РНК ваксина.Когато постепенно корпорации, лобита, и банки поемат щурвала в една държава, така става.След 5 години като се окаже че са си стерилизирали населението, малко компенсацийки, театърче, и внос на 100 милиона *** и араби.Всеки нормален човек би избрал от традиционните ваксини с умъртвен вирус или векторно приложение. РНК ваксините нека се самоубиват там корпоративните крепостници.
15
4
 
6
 
! Отговори
Емигрантка преди 3 години
Ваксината не е одобрена от FDA( срещата им е следващата седмица ) и WHO не е приел класификацията и. Ваксината само е разрешена за спешно ползване в UK, Bahrain, а сега и в Канада. Тъй като е доброволна и ги карат да подписват декларации че са наясно със ситуацията и потенциалните реакции, то нито компаниите, нито правителствата мигат да се държат отговорниThis is link to vaccine specification and some info:1.https://fda.gov/media/143557/download2.https://rt/usa/509081-pfizer-va
14
9
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
не знам кой е Сашето в случая, защото може сам да си провериш, че към 3-тото тримесечие на 2019, т.е. преди Ковид кризата да почне, общият дълг на Канада е 5.2 трилиона долара или над 300% от БВП-то й. даже и Гърците не са толкова фалирали и са към 200% дълг от БВП. Канада е отвъд 3-ти свят Бананова Република - в следващите години това ще стане очевадно, в момента набират бясна скорост по склона. Така става при толкова мандати под мъдрото управление на любимеца на Меркер, Джъстин Трюдо.
13
4
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Стара ти е информацията - общият дълг на Китай още минала година мина 40 Трилиона доларес. Осмен това там е мътна и кървава, защото реално много от водещите се за уж частни компании, особено големите като Хуавей и т.н. реално са си държавни под прикритие. така, че техният дърг също реално е държавен. изобщо, Китай са на изкуствено дишане - икономиката им 2 пъти дълга на тоя на САЩ, БВП е горе-долу изравнен, но Китай са напечатили 20 пъти повече Юани от доларите в объщения.
12
1
 
3
 
! Отговори
Много дебили бе преди 3 години
До Канада е.... много си *** Саше...
11
9
 
4
 
! Отговори
Канада е преди 3 години
Държава от 3-тия Свят, по-задлъжняла и от Китай (общият дълг на Китай е къв 30 Трилиона Щатски Долара), също така пълна с Китайци ВирусоНосители.
10
6
 
2
 
! Отговори
Covid-19 преди 3 години
В блатная ги подкараха с животинска.....стандарти.
9
7
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 8Аз от март (когато се появи вируса) съм си преместил целият бизнес да е онлайн. В почивките идвам да дразня ганьoвците :D
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Верно че Бау е много досаден, но твоят коментар е вулгарен.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бау, ти си безработен, цял ден киснеш тук, даже осведомяваш кога ще обядваш и т.н. Просто си личи, че не си добре.
6
11
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 6Аз не искам да сте безработни. Аз искам живота да се върне както беше преди и всички да са щастливи. Антиваксърите обаче пречат това да се случи. От страх и без информация. Убедени, че някакви богати хора искат да ги наранят или .... следят. Нелепо е...
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бау, много сме безработните, нали?
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нареждайте се на опашка пред фризера.
3
4
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 3E ... чакай да се ваксинирам де. Бързаш! :D
2
7
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 1Нямам сили да обяснявам защо ... Никаква мисловна дейност.
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достатъчно ме убедихте след като производителят държи да бъде освободен от отговорност...