Биткойнът с исторически връх - премина 47 000 долара

За годината дигиталната валута е поскъпнала с 61 на сто
9 фев 2021 12:41, Елка Василева
85
Биткойнът с исторически връх - премина 47 000 долара
Снимка: архив, БГНЕС

Криптовалутите продължиха да поскъпват в днешната търговия в Азия. Биткойнът достигна пореден рекорден максимум след новината за инвестицията на Tesla, предаде Ройтерс.

Снощи най-популярната криптовалута в света отчете най-голямото еднодневно повишение на курса си от над три години, след като Tesla съобщи за инвестиции от 1,5 милиарда долара в биткойни в годишния отчет за 2020 г.

Още по темата

Днес биткойнът прибави 2,5% към стойността си, която достигна исторически връх от 47 565,86 долара.

Така цената на криптовалутата поднови историческия си максимум за трети път през последните няколко часа.

За годината дигиталната валута е поскъпнала с 61 на сто.

В азиатската търговия и етериумът (друга водеща криптовалута) достигна рекордна стойност - 1784 долара, допълва Ройтерс, цитирана от БНР.

Обявяването на инвестициите на Tesla стана дни след като главният изпълнителен директор Илон Мъск прибави таг "#bitcoin" на страницата на профила си в Twitter.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чок тарикатите тука накрая ще му ядат главата, ама още се плюнчат, щото не знаят какъв ги чака.Но то сине за тях, за мене не.
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71 Не е от нищо. Отделя се яко топлина от графиките. От това е и глобалното затопляне.
68
1
 
0
 
! Отговори
Бабу преди 3 години
До btc Бъдеще но необозримо засега. Отиди да обясняваш за биккойн и други такива на бушмените или на бабите в Родопите как да си купят хляб и лекарства с биткойн
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво,капитализацията на Биткойна гони вече Един Трилион $-долара!
66
0
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До кога ще се лъжеме, колко струва един хляб?! Но па балъци бол, все още не са коронясани всички
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде и APPLE влизат могъщо с още 5 млрд.... Нека е балон, нека е пирамида, ама такива кинти се изкарват от "нищото", че...
64
1
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Христо ХристовНе е точно така. Масата хора вярват в долара, което означава че вярват в правителството на САЩ. Ако един ден в САЩ стане политически катаклизъм (дойдат болшевиките на власт и национализират всичко) то вярата в долара ще се срине.
63
1
 
2
 
! Отговори
btc преди 3 години
Това е финансовото бъдеще! Свиквайте!
62
1
 
3
 
! Отговори
Do 5 преди 3 години
Колко хора се радваха на високите лихви давани от банките пирамидки.... и така се хвалиха колко са напред , а другите са балъци... и така в един прекрасен ден приказката свърши. Криптовалутите са спеколативни балони, които ще се пръснат заедно с всичките балъци, които са си дали парите за тях...
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До юбералесПри дефицит на интелект, практика е да се работи с вяра.
60
1
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Изводът е че всичко е във ВЯРАТА на хората.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се пусна биткойнът, това беше просто демонстрация за приложение на блокчейн криптографията. Никой, дори не можеше да си представи такова идиотско изкукуригване. Това е сигурна индикация за тоталното изкукуригване на някои световни финансови деятели, ако не на всичките.
58
0
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Биткойнът ще съществува и ще поскъпва докато има хора които да вярват в него. Тази вяра мое да просъществува кратко, но може да съществува дълго - повече от 100 години. Биткойнът е уникално число в което някои вярват, така както през 13-16век богати хора са купували скъпо уникални вещи като парче от кръста на Христос или кост от св. Павел. Други хора вярват в стойността на картини на Караваджо, ван Гог и пр. които също са уникални. Но най-много хора вярват в едни зелени хартии и един жълт метал.
57
3
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛТочно преди 12-13 години се пукна поредния балон в имотите... философе..
56
1
 
1
 
! Отговори
Тоя Мъск преди 3 години
как пък не се намери да инвестира в уан койни-те на онази нашата българка, а то сега жената трябва да бяга и да се крие от потърпевшите. Има нещо гнило в тази силна подкрепа - сигурно е някакво картелно споразумение и богатите си помпат и изпускат биткойните както им е най-изгодно, за да стават още по-богати.
55
0
 
2
 
! Отговори
Ей ни са спряха преди 3 години
Толкоз много народ измамиха с тоя биткойн и продължават да го купуват балъците.А после като падне олелеееее.И предния път когато се покачи от 1000 до 20 000 много народ полудя и си накупи. Пък после се срина и падна до 3000 и същите де купуваха като луди си разпродаха в паниката и си загубиха парите.И сега пак ще се повтори същата схема. Някой пак ще прибира милиарди от балъците.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видим колко струва бития кон след падежа на фючърсите му. Те са заковани на 50 000 $ и за това в момента помпат по всевъзможен начин цената. Мине ли март месец ще стане ясно за какво иде реч
53
1
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Прави впечатление активната кампания в нета,с рекламни лица Ковачки и Божков!???Финансовите пирамиди не са непознати в България и въпреки това кандидатите за лесна печалба не свършват.А медиите активно съдействат на мошениците...
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хейтът го слушам вече 10 години и не ми прави впечатление.
51
0
 
5
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 3 години
До Менхахаха да, тая мантра за "цените на имотите са балон" я слушаме има няма 12-13г вече :) Нека да са балон, аз тухления коптор си го имам и си обикалям света. Тухления коптор ми е само актив и само печеля от притежанието му.