Лодки със стотици мигранти пристигнаха на остров Лампедуза

С подобряването на времето се възобновяват и пристиганията на мигранти
71
Лодки със стотици мигранти пристигнаха на остров Лампедуза
Снимка: БГНЕС

Девет лодки със стотици мигранти пристигнаха днес на южния италиански остров Лампедуза, а властите очакват и още хора с подобряването на времето, предаде Ройтерс.

Около 1200 души слязоха от плавателните съдове на брега на Лампедуза - една от основните входни точки за хората, опитващи се да прекосят Средиземно море и да достигнат Европа.

"С подобряването на времето се възобновяват и пристиганията на мигранти. Трябва да подновим обсъжданията по въпроса за имиграцията", каза пред държавната телевизия РАИ кметът на Лампедуза Тото Мартело.

От началото на годината до 7 май на италианския бряг са слезли около 11 000 мигранти при 4105 за същия период на миналата година, сочат данни на министерството на вътрешните работи.

Броят им все пак е малък в сравнение с 2015 г., когато стотици хиляди мигранти, много от които бягащи от бедност и военни конфликти в Африка и Близкия изток, предприеха опасното пътуване по море към Европа, отбелязва Ройтерс.

Матео Салвини, лидерът на крайнодясната партия "Лига", призова премиера Марио Драги да се справи с проблема.

"При положение че милиони италианци изпитват затруднения, не можем да си позволим да се грижим за хиляди нелегални имигранти", написа Салвини в Туитър.

Някои от лодките бяха прехванати край бреговете на Лампедуза от италианската данъчна полиция, която се занимава с финансови престъпления и контрабанда, отбелязва БТА.

Само от една рибарска лодка слезли около 400 души от различни националности. Друга лодка, с 325 човека, била прехваната на около 13 километра от Лампедуза.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 62Моите със сигурност няма да са, за вашите не знам...
58
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Либерал/58"Германия спокойно може да приема по 250 000 души на година." - Ц. Водени от плана Европа 2030: 25 милиона за 25 години = 1 милион на година.
57
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/62"Както е тпъгнало някой ден дъщерите и внучките на повечето европейци ще са омъжени за африканци" - лошо няма. Еволщция - лошите гени измират, добрите продължават рода.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега да ми обясни някой защо аз като искам да пътувам, трябва да представя тест, сертификат за ваксина, документи и да нося маска, а за тия не се изисква нищо! Това не е ли дискриминация?
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както е тпъгнало някой ден дъщерите и внучките на повечето европейци ще са омъжени за африканци
54
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Вирусът намалява и тия тръгнаха !
53
22
 
0
 
! Отговори
Свежа кръв преди 1 месец
Свежа кръв за застаряващата Европа.Това е спасението ни - Европа се топи.Съвременният начин на живот, показва своята унищожителна сила.
52
22
 
0
 
! Отговори
Либерал преди 1 месец
Има още много и на тях също трябва да се помогне. Европа трябва да отвори сърцето си. Германия спокойно може да приема по 250 000 души на година. Живеем във вълнуващи времена! Постепенно християнството отстъпва място на все по-разрастващата се религия на мира - исляма. Все повече евлопейци приемат исляма и това е много позитивна тенденция, взимайки предвид и демографските реалности.
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не са потопени веднага???Ай ся веднага тогава по една Астра.
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствената правилна политика с мигрантите има Австралия,там подобни ,,мореплаватели" са прихващани от граничните власти още на стотици км.от брега и принуждавани да се върнат обратно.Ако пък някой успеят да се докопат до брега ,са залавяни и пращани в лагери на съседни острови.Условията там са почти като германските през ВСВ излизането от там става ,само обратно от към където са дошли ,или към Отвъдното!
49
2
 
19
 
! Отговори
Vxglzgzlgzlglzgz преди 1 месец
ДА. ГИ. ВЗЕМЕ. СИЧКИТЕ....ХЕРО. МУСТАФА. ...С. НЕЙНАТА. ...УСМИФКА. И. У. ВАШИНГТОН. ...ПРИ...БИДОН
48
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще обърнете вие палачинката, ама чак когато ви запари на дупето от черните.Ше видите една европейска хуманитарност.Иначе българите били расисти.Всичко с времето си.
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинирани ли са, имат ли маски?
46
2
 
24
 
! Отговори
деде преди 1 месец
ако нямат докторска степен въобще не ни трябват в европата. Тук в БГ-то имаме достатъчно маймунки за цяла Европа
45
1
 
19
 
! Отговори
Шефовете преди 1 месец
пристигат, а вие Боц и на Тръстиката да Заработите и за тях!!
44
11
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Илядо и двесте вакли суджука радост за русата част от контенента
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Могат да решат много лесно проблемът но не желаят.
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия що не умират от ковид 19 ?
41
0
 
30
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Много хора задават въпроса - защо не бягат в Русия ?Мисля че в Русия не е развита системата за Социални Помощи и се налага да работиш за да оцелееш - в САЩ е същото .
40
0
 
21
 
! Отговори
Bp преди 1 месец
Всички гледаме филмамълчанието на агнетата.и никой, нищо не казва.