Американски бомбардировачи удариха талибаните

Талибаните са успели да установят контрол над около 85% от страната
7 авг 2021 22:04, Ния Христова
69
Американски бомбардировачи удариха талибаните
Снимка: БГНЕС
Американски бомбардировачи В-52 нанесоха удар по талибаните в Северен Афганистан. За това съобщава на страницата си в Туитър представителят на Министерството на отбраната на страната Фавад Аман, предаде БГНЕС.
 
"Талибанска група е насочена към В-52 в град Шиберган, провинция Джоузджан тази вечер. Терористите претърпяха големи жертви при въздушния удар на ВВС на САЩ", пише Аман.
 
На 14 април президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че е взел решение да прекрати операцията в Афганистан, която стана най-дългата военна кампания в чужбина в американската история. 
 
Ислямската република е свидетел на влошаване на ситуацията със сигурността, свързана с факта, че талибанските бойци продължават да увеличават темпото на настъплението си в няколко посоки. 
 
Според представителите на движението, талибаните са успели да установят контрол над около 85% от страната, включително области по границата с пет държави: Иран, Китай, Пакистан, Таджикистан и Туркменистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60, на американците няма да им се размине. Нарушиха споразумението с талибаните. Добре знаят с кого си имат работа и пак наглеят, били супер сила се гаврят с по-слабите. Само че, по-слабите могат да се окажат по-силни. Сега джамблурлиите ще колят американци където ги намерят и ще са прави. Невинните ще плащат заради мръсотиятиа на бившия хегемон. Добре ще е за отмъщение скрити клетки на идилци и талибани да действат на територията на САЩ. На зла круша зъл прът!Каквото повикало, това се обадило!
42
3
 
8
 
! Отговори
60 преди 2 години
Именно Сун Дзъ е написал че основното във войната са териториите под твой контрол а не спечелените сражения . Това което американчетата правят са да изсипват бомби тук и там ... и медиите да пишат какви победоносни войни правят . Те и от Виетнам се върнаха в САЩ като победители. За Рамбо не си ли чувал? И сега ще е същото . ХоливуТ вече сигурно е готов със сценарии за поне 5 филма и 2 сериала каква победоносна война е била тая в Афганистан ...
41
5
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Ти мислиш ли че при война (която и да е) победителя държи 100% от територията? Дори през 500 г турско робство високопланински села например в Рила около Рилския манастир не са имали нито един турски войник или управник. А какво да говорим в големи и разпръснати високопланински държави като Афганистан. По принцип по лесно се превземат и владеят равнинни държави. Четете Сун-Дзъ и по малко драскайте безмислици
40
3
 
9
 
! Отговори
Виетнам 2 ... преди 2 години
... пуснали са там колкото бомби са им останали по складовете в американските бази за да не се налага да ги връщат в САЩ заедно с армията .Ей тъй на, като за последно . Щото те не са спирали да бомбят от както са пристигнали... и да се "борят" със талибаните които вече са възвърнали 85% от територията си при налично САМО НА ХАРТИЯ решение на амреиканския президент за изтегляне на войските ... Дали не се изтеглат щото усетиха кафевите си *** тежки, топли и "ароматизирани" ....
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибанска група е насочена към В-52 в град Шиберган------------------------------- тоест бомбардировачите са кръжали докато някой е събирал талибанска група под тях. Пулицър кога да чакаме за нашите титани на журналистическата мисъл?
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно тази страна ще се управлява сама,никой не успя да и наложи свой модел на управление,а защо толкова искаха да я завземат,на мен ми е пределно чудно,има нещо там явно,дето го не знаем
37
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 59 хахото. Върви са гръмни !
36
28
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До 27 ...Не правиш разлика между муджехидини и талибани ...САЩ въоръжиха муджехидините, които разбиха СССР в Афганистан.Муджихидините бяха светски настроени.В отговор СССР/ Русия създадоха талибаните, с финансиране от СА.Талибаните разгромиха муджехидините, чрес систематично изтрепване на лидерите им със самоубийствени атентати.После ... 2001 САЩ отново наритаха талибаните, а Русия и СА създадоха ИДИЛ от бивши военни на Ирак, с командири обучавани в СССР.Няма по-голямо зло от СССР ...
35
4
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 години
Знаете ли ,че прародината на българите е Афганистан ? В планините Хиндукуш има връх Болгар.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50Няма нищо лоша в отглеждането на кози и боят с пръчки. Много хора даже не са виждали коза и не са държали пръчка, а ми дуднат за колонизация на Марс.
33
2
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
В Афганистан са останали още 39 Милиона Талибани , Подкрепя ги и ги въоръжава - Братски Китай , ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SsНе е арабска дума "талибан"
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SsЧе те в Афганистан не са араби, а са персийски племена.
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 - Познавам афганистанци. Смао ще ти кажа, че всеки, които е имал мочък, се е изтеглил от там преди години, а сега основно са останли тея, дето когато имаме градове на Марс и летим към други звечдни системи, на онея наследниците пак ще гледат кози и ще се бият с пръчки.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пича нема и 9 месеца в офиса, ама се върна към "демократските" ценности и започна да плющи бобмби наляво и надясно.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз това го гледам от ученик. Ако искаха да ги ударят да са го затрили досега. Само хвърлят старите бомби и снаряди по козите в планината.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наемателите на команчите и навахо са диваци, но е хубаво, че те се наемат да поставят пустинните плъxoвe от джунгалистан на място вместо Русия да си троши ръцете, както беше 40 години.
26
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всеки изминал ден,Тръмп липсва все повече на Света!
25
5
 
7
 
! Отговори
Ss преди 2 години
До 42 Талибани е арабска дума.Значи (ученици).
24
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите бомбят домовете им, а после афганистански бежанци заливат Европа. Благодарим! С такива съюзници не ти трябват врагове!