Безос планира да построи частна космическа станция

Намеренията са тя да влезе в действие до около 10 години
27 окт 2021 13:53, Елка Василева
24
Безос планира да построи частна космическа станция
Снимка: архив, БГНЕС

Милиардерът Джеф Безос възнамерява да построи частна космическа станция. Очаква се тя да бъде голяма почти колкото международната космическа станция, предаде БНР.

Компанията "Блу ориджин" планира да построи голяма космическа станция, наречена "Орбитален риф". Намеренията са тя да бъде използвана за научни експерименти, космическа ваканция и дори за космическо производство.

Още по темата

Тя трябва да открие нови възможности в изследването на космоса и в развитието на човечеството, а може би и нов бизнес модел за бъдещето, смятат инициаторите ѝ.

За да бъде осъществена идеята, Джеф Безос планира да работи със "Сиера спейс". Това е компания, която има участие в повече от 500 мисии в космоса и разполага с опит и технологии за производството на различни космически системи.

Засега не се споменава колко ще струва проектът, но очакванията са, че НАСА ще бъде един от наемателите, тъй като МКС е вече на почти 20 години и това я приближава към края на използването ѝ.

Космическата станция "Орбитален риф" ще струва със сигурност десетки милиарди долари, а плановете са да влезе в действие до около 10 години.
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално е тия не плачат данъци а държавата се финансира от данъци
20
1
 
0
 
! Отговори
Вангус максимус преди 1 месец
Теа богати са с неврозни проблеми,ръсят с прах атносферата да изтивала Земята,модифицират организми и ги пускат,порят космоса с десетки хиляди знайни и незнайни спътници .Държавата няма кадри има само калинки и изчезва от корупция и дебилизъм.ИТ на държавна работа 700 лв заплата,частно 7000 лв.Как смятате къде са по добри ....Битката е държави-фирми -дигитален Свят на корпорации.
19
1
 
1
 
! Отговори
Падаря преди 1 месец
Богатите бягат в космоса от милярдите гладни гърла, 2050 г. само една Нигерия ще е 400 милиона човека всеки ще иска да живее като в Инстаграм и ще драпа към богатите-дай на мене дай....
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се забрани на частни фирми да експлоатират Космоса,това трябва да е приоритет само на държави.Държавите имат легитимност,носят отговорности,а частните фирми гонят само печалби и се стремят да заобикалят закона в името на печалба и власт.Като извършат престъпления закриват фирмата и отварят нова.А държавата няма как да се скрие и закрие
17
0
 
2
 
! Отговори
ЗЕМЛЯНИН преди 1 месец
Аз искам само да си опъна палатка под дървета на пясъка близо до морето.Да слушам вълните и да гледам звездите и да знам,че там ,горе няма следи от човешката алчност и жажда за господство.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мога да се впечатля, ако някой от тези психопати с многото пари, помогне да няма гладуващи и болни деца....Другите им извратености не ме вълнуват.Пълни откачалки.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правят хората, ние още правителство нямаме.. малко не съм сигурен, че ще имаме..
14
3
 
5
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Този има психически отклонения. Погледът му не е на нормален човек.
13
0
 
6
 
! Отговори
мнение преди 1 месец
филмът елизиум казва всичко, богатите се готвят за разрухата която идва на земята, икономическа, социална и природни катаклизми. глобализма като процес се стимулира като че извънпланетарно, за да има оцелели. Тоя път Н Ковчег няма да помогне. така ми се струва
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Валентина Терешкова, на пальот касмический, палучила ат Хрусчова, гуй афтаматический! А тьй Безос, ось в жопу хоть паставь !
11
1
 
4
 
! Отговори
... преди 1 месец
Няма лошо да си милиардер, но когато вече ти се замъгли съзнанието като този става опасно.
10
1
 
3
 
! Отговори
Догтор Снагълз преди 1 месец
Нищо не става и от тоя хубосник. С глупости се занимава, не земе да си купи една ос като хората, ами ходи за резил без ос.
9
3
 
6
 
! Отговори
Растата преди 1 месец
Какво развитие на човечеството в космоса? Не виждат ли, че за толкова много години човечеството на Земята няма абсолютно никакъв напредък, а те говорят за веелената. Единствено донякъде интернет-технологиите имат прогрес, друго всичко тъпче на едно място. Медицината все още не се противопоставила на много болести и хората умират; не могат да се предвиждат и възпират природни катаклизми; а в някои държави животът протича като в Средновековието.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В космоса без сертификат неможе, че да не изпозаразим извънземните.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия мръсни милиардери стават до един пречка за света да върви напред и спокойно да управлява икономиките си.Превърнаха се като някаква аристокрация и чрез новите попове-медиите тероризират света.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И космонафтите само със зелени сертификати.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано един ден да я построи тази станция, да отиде в нея и в нея да се разбие Роудстъра на Мъск която той прати в Космоса. Е това ще е брилянтен космически спектакъл заслужаващ всеки трилион похарчени долара да се види поколения наред!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сега будалите ще му наринат милиарди . състезанието кой ще е по-по-богат Мъск или Безос е факт
3
0
 
4
 
! Отговори
Закон на Мърфи преди 1 месец
"Всеки има и планове, които не стават за нищо!" Но дано спонсорира инженерите - може да се родят хубави идеи!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
психопатска физиономия