Португалия е в извънредно положение заради ръст на случаите на COVID-19

След новогодишните празници ще бъде въведен пълен локдаун
184
Португалия е в извънредно положение заради ръст на случаите на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Португалия е в извънредно положение от днес. Заради нов ръст на случаите на COVID-19 страната, която е с най-висок процент напълно ваксинирано възрастно население, ограничава контактите и въвежда задължителни тестове, предаде БНР.

Всички пристигащи със самолет трябва да представят отрицателен резултат от тест.

Правителството препоръчва преминаване към дистанционна работа.

След новогодишните празници Португалия ще наложи пълен локдаун за една седмица и ще затвори училища, университети и заведения.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Португалиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
7
 
1
 
! Отговори
Точно там преди 2 години
До до 152 от славянин ти е проблема, че няма как да ги разбереш тези неща, това вече го доказа пред мен, доказваш го и пред всички тук от доста време, които имат глави на раменете си за нещо повече от равновесие. Четенето на подходящи материали не ти е силната страна, определено, особено преди да покажеш пред всички, че не разбираш материята, която обсъждаш. Айде лека вечер и чети повечко как стоят нещата и тогава замърсявай пространството......
132
5
 
1
 
! Отговори
до 152 от славянин преди 2 години
Съдейки по ''обективните'' ти ''научни'' постове мога лесно да определя нуждата ти от специални потребности!
131
3
 
0
 
! Отговори
До до 100 от славяни преди 2 години
Не знам дали си чувал, че има такива хора, едни около 3-5% от населението, които изобщо не изграждат траен имунитет. Освен това има възрастни хора и други хора с компрометирана имунна система. Освен това има "арбайтъри", които идват от други държави. Колко са се вдигнали случаите в Гибралтар? А я виж колко са умрелите! Тук трябва да плачем, че ВСЕКИ ден умират българи, на брой колкото 3 "автобуса с македонци" от катастрофата.
130
9
 
0
 
! Отговори
Напротив преди 2 години
До за денонощието 10% или 20% от случаите за едно денонощие и 30% процента ваксинирано население нямат нищо общо, базата за сравнение просто е различна. Това е все едно да сравняваш градуси с килограми.......
129
3
 
17
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Отровите щяха и да ни ''спасяват'' и да ни ''освобождават'', а се оказа, че не правят нито едното, нито другото! Лошото за ''спасителите'' ни е че торбата с лъжите им отдавна е празна!
128
6
 
1
 
! Отговори
На база "познан преди 2 години
До до 147 от славянин ти не бих казал, че можеш даже приблизително да определиш аз с какви "нужди" съм. Хора като теб разчитат единствено на упражняване на дезинформация по отношение на стадото, обикновено подтиквани или от личен интерес или от психично разстройство (последните ги има в излишък, особено тук)....
127
0
 
5
 
! Отговори
за денонощието преди 2 години
Статистиката много точно показва, че 20% от тестваните са" ваксинирани" и 10% от починалите също са "ваксинирани". Фактите нямат нищо общо с математиката и смятането на процентите.
126
4
 
1
 
! Отговори
до 147 от славянин преди 2 години
А ти защо ми приличаш на алтернативно надарен с особени нужди!?
125
2
 
12
 
! Отговори
до 126 от славянин преди 2 години
А ''ефективно имунизираните'' с ''противоковид'' ваксините не само продължава да е носител и радпространител на заразата, но и продължава да се разболява, хоспитализира и да умира! Толкова е ''ефективно имунизиран''! Реално е не ''ефективно'', а дефективно имунизиран!
124
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако един човек разнася заразата, той не е имунизиран.Може да е ваксиниран, но не е имунизиран. Всичко друго са добри пожелания и фантазии из опери.
123
4
 
1
 
! Отговори
Знаеш ли, вече преди 2 години
До до 140 от славянин ми приличаш на избягал от някоя секта или на арабски терорист с промит мозък в името на някоя болна кауза. Психичния ти профил перфектно отговаря на това........
122
5
 
2
 
! Отговори
Никога няма преди 2 години
До Анонимен144 да спрат ваксинираните да се заразяват, това вече пришка ми излезе на пръстите да го пиша. Но в страните с висок процент ваксинирани починалите са сведени до минимум.
121
2
 
12
 
! Отговори
до 140 от славянин преди 2 години
Даже и концлагеристите все някога ще се вдигнат на бунт срещу ''спасителите'' им! Когато лъжите на нашите ''спасители'' и ''освободители'' гърмят една по една и все по-силно и най-тежко хипнотизираният ще се събуди от наркозата!
120
3
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 140 преди 2 години
Опасни? Вие? Хахахаха. За кой да сте опасни? Хахахаха.
119
2
 
0
 
! Отговори
Ако математиката ти преди 2 години
До Анонимен 139 беше силна страна, щяха да ти бъдат ясни някои неща.......
118
9
 
2
 
! Отговори
До до Анонимен 117 преди 2 години
Това, че не знаете как се мери ефективността на ваксината в популацията, а гледате цифри, означава, че ги гледате неправилно. 10% от починалите са ваксинирани, което е информация, но тя сама нищо не казва. Това е един факт. И НЕ означава, че при 25% ваксинирани от тях близо 1/3 умират от вируса. НЕ. За да се сметне правилно трябва да се съотнесе към общата популация. И ако (можете да) направите сметката, ще видите, че ваксината е около 95% ефективна срещу смърт от ковид.
117
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разберете, че когато ни ваксинират на 100%, ще обявят, че това не върши работа и ще наложат пълни локдауни навсякъде. Така ще бъдем под цялостен контрол и няма да сме опасни. Нарушаващите локдауните ще бъдат изпращани в концлагери. Ако мислите, че е невъзможно, погледнете какво става в Китай.
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден по 20% ваксинирани влизат в статистиката от тестовете за заразени и 10%ваксинирани са сред умрелите за денонощието. Според "умниците" ваксъри, това нормално ли е при положение, че има 30% общо "ваксинирани" в България?
115
1
 
3
 
! Отговори
Ами и аз това преди 2 години
До Анонимен му казвам, но той просто е крив човек, с такива обикновено някой възпитател си е имал проблеми в детството им. Но се оправят с правилна медикаментозна терапия, има разработени цели програми за лечение в психодиспанасерите....
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ефективно ваксинираният човек е имунизиран. Той не е разпространител"-----------Кой те излъга, че не е разпространител? Вземи прочети малко по темата и тогава се изказвай. Кой донесе омикрон по самолет в Европа? Ваксинираните.