16 бебета бяха кръстени в Сикстинската капела

Традицията за кръщаване на бебета от папата бе въведена през 1981 г.
Обновена: 9 яну 2022 18:13 | 9 яну 2022 18:12, Нели Христова
12
16 бебета бяха кръстени в Сикстинската капела
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск кръсти 16 бебета в Сикстинската капела днес. Това е традиционен ритуал, който миналата година бе отменен заради коронавирусната пандемия, предадоха световните агенции.

Около 130 роднини и кръстници на малчуганите присъстваха на церемонията в Сикстинската капела, спечелила си световна слава заради фреските на италианския ренесансов художник Микеланджело.

Кръстени бяха девет момичета и седем момчета. Едно от бебетата вече е наполовина сираче, тъй като баща му е починал неотдавна.

Традицията за кръщаване на бебета от папата бе въведена през 1981 г. от папа Йоан Павел Втори, а две години по-късно кръщенетата започнаха да се организират в Сикстинската капела.

Днес всички присъстващи на церемонията носеха маски, без папата, бебетата и малките им братчета и сестричета. Повечето от маските бяха от типа ФФП2. В началото на колективното кръщене папата прикани майките, ако усетят, че бебетата им са гладни, да не се притесняват и да ги кърмят спокойно в храма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Римокатолицизма и в часност папството е звяра описан в Откровението на Йоан. Не съществува друга институция В СВЕТА която да се влиза в описанието от Библията. Папата се явява дясната ръка на Сатана на Земята, заблуждавайки милиарди, точно както го описва Библията, deception-deception-deception.
5
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Такава ужасна снимка сте наместили,все едно сатаната е на нея.Ама знае ли човек?
4
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Насаме ли го кръщаваше тоя евреин с ватиканската купа? На всеки поп,без значение дали е православен,католически или протестантски трябва да му се сипва бром в напитката. Същото важи и за еврейските и ислямските попове синагогало-джамийски. Религиите трябва да си отидат веднъж завинаги от този свят,защото са абсолютна отрова.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
живи здрави
2
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Кръстенето е акт на вяра.И се прави персонално дали ще следва Исус или не.Как бебета разбират, какво означава това кръстене? Това е съзнателен доброволен акт на вяра,който я има.
1
1
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Не им тръгва в живота,дано да имат късмет!!!