Димо Гяуров: Пряка заплаха за България няма

Поведението на Русия към България е обидно, смята генералът
26 яну 2022 10:06, Ния Христова
55

Над 8000 американски военни са в повишена готовност заради напрежението между Русия и Украйна. Засега се знае, че американските военнослужещи няма да бъдат изпращани в самата Украйна. 
 
"Пряка заплаха за България няма, но съществуват известни рискове. Не бих казал, че това е мобилизация като за война, а е съвсем нормална ответна реакция на онова, което се случва само на няколкостотин километра от нас", заяви бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той припомни, че в България няма натовски войски - "няма и да има".
 
"Нидерландските изтребители ще дойдат в края на април и няма как това да е пряко свързано със ситуацията край Украйна. Ако има развитие, то най-късно ще в края на февруари", посочи бившият шеф на разузнаването.
 
"Така се прави. Това е ясен дипломатически жест, защото подобно поведение на Русия е тежко обидно спрямо България", подчерта той.
 
"Русия размахва тоягата с проектодоговорите, придружени с дрънкане на оръжие не само в района на Украйна, но и военни действия в Северно море, Тихия океан – по цялата планета. Русия се опитва да заеме мястото на основен политически играч в света и си мисли, че може да го направи по този силов начин", изтъкна Гяуров.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 27__На русофил, отгледан с болшевишка пропаганда, трудно ще се обяснява тази истина !!!
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ми Всъщност, ако САЩ не бяха се включили във ВСВ срещу Хитлер и не бяха изпратили на СССР десетки хиляди танкове и самолети, историята щеше да е съвсем друга.
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,ама как се видяха на...ни пак всички русофили начело с Прасимир Каратурчанов.Сега е лесно,ама се изпокрихте като мишки в началото на Путиновия блъф.Америка трябва да направи многооо сериозна чистка сред медиите,политиците,историците и тн.Тая съветска простория не може да продължава вече над 30г.
17
11
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Пожелавам на сите БГ рашолюбци-близци "по *** Путина" и *** да го обгрижват постоянно!
16
7
 
18
 
! Отговори
СС преди 2 години
Нашите папагали даже не знаят какво има в базите на американците и затова нямало страшно да ама Руското разузнаване знае какво има и затова реват да си махат нещата от България и Румъния....Ще ни отнесат като куцо пиле домат....И ще кажат сори ама да не сте ги оставяли да се разполагат на вашата територия...
15
7
 
21
 
! Отговори
МП преди 2 години
Пряка заплаха няма но при дори ограничен конфликт НАТО Русия върху България и Румъния ще се излеят бомбите.Америка е далеко но базите и са у нас.Ще стане така че като се ритат атовете ще пострадат магаретата.
14
6
 
14
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Раша струпал над 140 000 войници,НАТО с 8 000 + наши 1 000....Сигурно,ще им сервират закуската
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОЩЕ ПО ОБИДНО Е ПОВЕДЕНИЕТО НА САЩ , ЧРЕЗ КОЗЯК ДИРЕКТНО СВЕЖДАТ ЗАПОВЕДИТЕ
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Гяуров,Русия не си Мисли,тя е силов играч а мухи като нас най добре да ни си вадят Чорките когато Слоновете си ги мерят!
11
17
 
10
 
! Отговори
от русия преди 2 години
пияните мyжицu винаги са заплаха. Добре ,че сме в НАТО иначе и при нас щяха да пробват кримски сценарии. Това ми го каза под секрет кака Мара от Женския пазар ама ми каза че Бургас и Варна щели да проведат референдум за присъединяване към Крим. Нема да им се получи на пияните мужици. Отивам да се напием на пук на тех
10
9
 
23
 
! Отговори
Ми преди 2 години
той и един друг ефрейтор преди години си е мислел, че може да използва сила срещу Русия. Да припомня ли какво му се случи?
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поведението ви към мен е обидно, казала наглата муха, на този, който я шльопна с мухобойката.
8
4
 
23
 
! Отговори
Гяуров преди 2 години
Е ако си в мексико и пиеш коктейл ква заплаха -аиде по сериозно , черно море е пьлно с кораби и фрегати на разни натовци ако се задумкат с руските каде отиват варна бургас
7
3
 
12
 
! Отговори
до Валерiй Береза преди 2 години
Валерiй Береза, ти си истински украински патриот. С такива като теб нашето психическо здраве ще отбележи високи стойности и ще пребори всякакви омикрони.
6
10
 
16
 
! Отговори
И преди 2 години
тая американска п0дл0га се пъне да изкара някой долар или длъжност от Херо!
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефрейтор Гяуров ще нападаме ли Русия и с какво?
4
8
 
6
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 2 години
Ние украинците от с. Кривина обаче НИКОГА няма да се предададем! Който му е мил животецът, нека опита да навлезе в наше село, пардон в Украйна!
3
10
 
10
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 2 години
Украйна има нужда от качествено оръжие и от смел пълководец. Начело с нашия Президент Росен Плевнелиев сама ще даде отпор на кремълската агресия и ще и пречупи гръбнака!
2
7
 
16
 
! Отговори
До 1 Валерiй Береза преди 2 години
И лак ще стане това , че несващам. Руснаците ще я прегазят като дизел цинкова кофа
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нема за това руснаците постоянно говорят в новините за България и Румъния