Канадската полиция разчисти протестиращи, 170 арестувани

Използва и груба сила, за да ги прогони
Обновена: 20 фев 2022 11:23 | 20 фев 2022 11:13, Александър Попов
97
Канадската полиция разчисти протестиращи, 170 арестувани
Снимка: БГНЕС

Канадската полиция използва вчера лютив спрей и зашеметяващи гранати и извърши десетки арести, докато разчистваше улицата пред парламента в Отава, където демонстранти лагеруваха повече от три седмици, за да протестират срещу ограниченията във връзка с пандемията, съобщи Ройтерс.

За два дни са извършени общо 170 ареста, съобщи пред репортери временният началник на полицията в Отава Стив Бел. До следобед полицията разпръсна основната част от блокадата пред парламента и кабинета на министър-председателя.

След настъпването на нощта полицията изпрати съобщение в Туитър до демонстрантите, в което се казваше: "Махнете се от студа и прекратете по-нататъшните незаконни действия" или рискувате да бъдете арестувани.

Сега градските власти почистват и изтеглят останалите автомобили, каза Бел на пресконференция. Но други райони в града все още не са разчистени и има риск демонстрантите да променят местоположението си, каза той.

С помощта на високоговорители полицията предупреди множеството да се разпръсне и заплашио с арести в противен случай.

Организаторите на така наречения "Конвой на свободата" заявиха, че са помолили водачите на камиони да се изтеглят заради това, което нарекоха груби полицейска тактики, и много камиони наистина напуснаха вчера центъра на града. Петдесет и три превозни средства са били изтеглени, съобщиха от полицията.

Служителите са счупили прозорците на автомобили, за да арестуват хората, които са били заключени вътре. Някои от арестуваните в събота са носели бронежилетки, а в чантите и автомобилите им е имало димни гранати и други пиротехнически средства, съобщи полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пробваха как се игнорират протести в България 2020 и вече го прилагат широко - бият мирни граждани, газят възрастни жени с инвалидни колички с коне - Канада е ад за гражданите си. Нито един министър или президент не излезе да каже Трюдо, ти си диктатор. Байдън не изпраща войски да освобождава Канада. Всички искат вече да са диктатори. Свършиха или са малко смелите мъжете и диктаторите никнат като гъби
74
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Северна Корея е по-добре от Канада.Фашисти.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои прекалиха с агитацията и се издадоха сами. Добре, че не се хванахме. Канада се ваксинира, но се усети. Пожелавам бавна и мъчителна смърт на ковидучастниците. Пландемията свърши.Край!
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази държава Канада трябва да понесе огромни санкции за нарушаване правата на човека. Тази крекатура Трудо също, е задължително да носи някаква, ако не цялата отговорност за тази ситоация.СРАМОТА, СРАМОТА, СРАМОТА.
71
0
 
13
 
! Отговори
Ааааа преди 2 години
те мислят за тяхното здраве, затова ги бият. От обич и загриженност ще да е...
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трюдо е на гъзеца на географията сигурно е избягал като типична фашистка мишка със хеликоптера пълен с пари от Мъск гения на тая операция пландемия както избяга афганистанския пишман лидер де Пък дали е оздравял? Не може да оздравее манията за власт и меркантилизма са нелечими вируси за тях няма лечение освен доживотна карантина в затвор със строг режим без удобства конкретно.
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че бившите тоталитарни и настоящи ваксърски *** пак тролят е класика.Става дума за хора, който имат инстинкт като на тренирано куче, чуе ли гласа на господаря си и им иде само да изпълняват заповеди типичните поклонници на диктатори.Но друго не впечатли преди САЩ и Канада ревяха че Русия биела протестиращи.Сега те какво правят а същото.Но когато са те може.Значи проблема не е в нарушаването на човешки права а в това кой го прави пак някой е някак си по-равен от другите уж.
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България трябва да бъдат наказани всички, които две години ни вменяваха вина, че неваксинираните сме виновни за големия брой "заразени". Медици, политици, медии, трроловете в този и всички останали бг сайтове. Тормозът продължава и в този момент.
67
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бях учуден колко деликатно полицията ги отвеждаше. Да те докарат от Мисисага да мръзнеш в Отава през уикенда заради разни *** дето си мислят, че се борят за свобода и да не отнесат по някой и друг шамар...
66
2
 
27
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Благодарение на информационното затъмнение за случващото се в Канада много от писа лите тук не са на ясно със случващото се там,а то е много значимо !От страна на шофьо рите не е имало никакво насилие,а местните граждани са им осигурявали всичко:от чора пи до храна и гориво,и то напълно безплатно !Не само в България,а и в международен аспект се изкарват протестиращите като бандите,фашисти и атентатори - ПЪЛНА ИЗМИС ЛИЦА !!! Потърсете онлайн канали,които дават достоверна информация...
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом разчистват протестиращи насила без да ги изслушат за повода на събиране да се изкажат с/у що протестират масово тогаз тез дет ги чистят да кажат по заповед на кои-отдел,министерство,агенция от ранг по значимост за обществена защита от опасност за безопасност са наредили те да нямат право на глас как част от общество изразили мнение как за предупреждение от нежелани последици за обществото от атаки на извършители,носители на обективни нежелани ефекти,да известят на всички с/у що ги подготвят.
64
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да разчисти всички тирове полицията, с Трюдо е свършено. Той ше е вечно скрит, докато не се самоубие в тила. Винаги съм казвал, че фашистите свършват по тоя начин. Конвоят постигна целта си. Отвори очите и на най- заспалите.
63
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще излязат с евтиния номер, че сме преборили пандемията с общи усилия, а ако бяхме 70% ваксинирани като в европейските държави, това е щяло да се случи по- рано и с по- малко "жертви" на ковида. Да да, ама не. Иска им се. Съд до дупка, разследване на съучастници до дупка и в затвора доживот!
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен се чудят сега как да отстъпят без да им бъде търсена отговорност. И май нямат много ходове. Не трябва да бъдат оставяни на мира. Няма да забравим, няма да простим!
61
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадските политици наложили ковид мерките да се сетят за съдбата на Чаушеско в Румъния.
60
1
 
21
 
! Отговори
До ъъъ преди 2 години
Мислех си го същото. Ще махнат мерки, чакат бурята от недоволство да мине. Аз обаче съм злопаметен.
59
2
 
25
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Не ви ли прави впечатление, че от няколко дни липсва напоителна информация и за ковид, и за елексирите, местните джъстинчета са се покрили и им се иска да забравят за "пандемията", пък и ние да забравим за тях, ако може. Няма професорненамсикоя, няма докторсимидчиев, викторниколаев даже се е укротил и амен-амен да му мине срамът, че сме последни по ваксинация.
58
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Трюдо? Не оздравя ли вече?
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече нареждат много мобилни къщички в началото на Пловдив - на влизане от Асеновград?!Отпред са изцяло стъклени и вътре се вижда по едно бюро с два стола!Някой от Асеновград или Пловдив знае ли какво ще има там?
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То отдавна е ясно, че медицински проблем има, макар и преувеличен хилядократно. Но това не беше резонна причина да се налагат гавраджийски мерки на народите и да се опитват да им наложат нов робовладелски строй! Всички такива опити трябва да бъдат пресичани веднага и категорично, а тези които ги правят-наказани незабавно и безмилостно!