Канадската полиция разчисти протестиращи, 170 арестувани

Използва и груба сила, за да ги прогони
Обновена: 20 фев 2022 11:23 | 20 фев 2022 11:13, Александър Попов
97
Канадската полиция разчисти протестиращи, 170 арестувани
Снимка: БГНЕС

Канадската полиция използва вчера лютив спрей и зашеметяващи гранати и извърши десетки арести, докато разчистваше улицата пред парламента в Отава, където демонстранти лагеруваха повече от три седмици, за да протестират срещу ограниченията във връзка с пандемията, съобщи Ройтерс.

За два дни са извършени общо 170 ареста, съобщи пред репортери временният началник на полицията в Отава Стив Бел. До следобед полицията разпръсна основната част от блокадата пред парламента и кабинета на министър-председателя.

След настъпването на нощта полицията изпрати съобщение в Туитър до демонстрантите, в което се казваше: "Махнете се от студа и прекратете по-нататъшните незаконни действия" или рискувате да бъдете арестувани.

Сега градските власти почистват и изтеглят останалите автомобили, каза Бел на пресконференция. Но други райони в града все още не са разчистени и има риск демонстрантите да променят местоположението си, каза той.

С помощта на високоговорители полицията предупреди множеството да се разпръсне и заплашио с арести в противен случай.

Организаторите на така наречения "Конвой на свободата" заявиха, че са помолили водачите на камиони да се изтеглят заради това, което нарекоха груби полицейска тактики, и много камиони наистина напуснаха вчера центъра на града. Петдесет и три превозни средства са били изтеглени, съобщиха от полицията.

Служителите са счупили прозорците на автомобили, за да арестуват хората, които са били заключени вътре. Някои от арестуваните в събота са носели бронежилетки, а в чантите и автомобилите им е имало димни гранати и други пиротехнически средства, съобщи полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
До Анонимен 34. Абе момче или там каквото си, ти не разбра ли, че ви дели един вагон книги. Не разбра ли , че интелектуалната пропаст между вас е огромна.
34
0
 
30
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
В основата на фашизма като идеология е идеята за "превъзходство" на една група хора над останлите и използването на това като оправдание за отнемането правата на останалите. По същия начин по който идеята за "по-висша" (арийска) раса е използвана за насилие и репресии срещу неарийските групи, по същия начин в момента "набучените" биват обявени за по висши и с повече права. И да, това Е фашизъм
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото и този "протест" беше мирен. Да хващат винкелите и всички в униформа под ножа.
32
5
 
3
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До Честита имРазсмя ме, Сигурно в Русия и Северна Корея е демокрацията....
31
0
 
31
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Протести има в цяла Канада, нов Конвой се установява в Квебек, а кукловодите сигурно вече обмислят операцията по разчистването на Трюдо, че много мазало стана.
30
1
 
23
 
! Отговори
Честита им преди 2 години
Диктатура!
29
1
 
7
 
! Отговори
4-ти километър. преди 2 години
До Живко от Варна. Ти не си враг , ти си за психиатрия. Има други определение за такива, като теб, но ще изтрият коментара ми.
28
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 27/32 "Аз колкото книги съм изчел, ти до толкова не можеш да броиш." Я дай дефиниция за "фашизъм".
27
1
 
7
 
! Отговори
Е как може бе? преди 2 години
Веднага да се направи комисия в парламента на Канада за полицейско насилие. Проверка за използвани СРС-подслулване. Да се викне Бойко Борисов в ГДНП на разпит, да се поиска оставката на Гешев, защото прикрива канадските мутри. Да се командироват без обрани връщане Мая Чушкопека, Хаджигейко,Минеков и всички видни юристи присъствали на изслушването на главния прокурор в нашия парламент.Може пък е канадския да не се изложат. Просто Кирчо да не забравите, поне владее езика,което също е под съмнение.
26
2
 
17
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Аз колкото книги съм изчел, ти до толкова не можеш да броиш. Но не това е проблемът, а това, че ти и подобни на теб оказвате огромна помощ на разрастването на организирания фашизъм/нов комунизъм и ще имаме много работа докато ви изметем от земята.
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трюдо е приключен. Дори да разчисти протеста до последния човек вече мнозинството в Канада не го понасят.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кеш ис Кинг - вероюто на запада! За кеш ще ги разчистват не ами ще ги разчистват!
23
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада протестират индийски тираджии и фашисти. Да ги разчистват!
22
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да 21/23 Нормалния народ умира от смях като чете за "фашизъм", от хора, които си нямат идея какво значи това. Вземете прочетете някоя книжка, че ставате смешни. Не живеете добре, защото сте пълни неграмотници, а не защото нямате възможности да живеете добре.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дойде да поразчисти и корумпетата дето скрибуцат за пари и парцалки.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези какво протестират, да ходят да си бият по един бустер, Бил Гейтц каза че има повече ваксини отколкото има нужда, да подпомогнат икономиката най накрая, шъ ми протестират!!!
19
26
 
5
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
Арееее стига толкоз, поиграхте си на протестиращи, сега марш обратно на работа!
18
4
 
30
 
! Отговори
Да 21 преди 2 години
Нормалния народ не е почнал още както трябва да чисти фашизма. Засега е толерантен.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водели ги някъде и ги пускали. Това значи разчистване. Те обаче се връщат. Няма арестувани, а има "разчистени".
16
44
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "срещу собствения си народ" Протестърите не са "народа", а маргинали, и това е ясно на всички. Нормалния народ се е ваксинирал и си гледа работата, а не кисне със седмици по незаконни блокади да тормози местното население.