Артилерийски оръдия стрелят край Луганск

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни
23 фев 2022 16:22, Нели Христова
114
Артилерийски оръдия стрелят край Луганск
Снимка: БГНЕС

Стрелба от артилерийски оръдия се чува в Луганск, съобщи кореспондент на РИА Новости.

По-рано представителството на ЛНР в Съвместният център за контрол и координация по прекратяване на огъня съобщи, че в резултат на артилерийска стрелба в едно село в Луганск има повредени жилищни сгради, предаде Dariknews.bg.

От ЛНР допълват, че ситуацията остава критична. В северните покрайнини на града се чуват спорадични изстрели.

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни. Донецк и Луганск съобщават за множество нападения от страна на украинските сили. Ръководство ДНР и ЛНР съобщи за временна евакуация на граждани в Ростовска област във връзка със заплахите от разрастване на конфликта.

Държавният глава на Донецк Денис Пушилин заяви, че президентът на Украйна Владимир Зеленски може в скоро време да нареди на военните да преминете към офанзива и нахлуване в ДНР и ЛНР републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
И аз така си мисля. Укронаци си изиграха ролята и вече пречат на всички играчи. Путин се опъваше, ама няма кой друг да ги утилизира.
68
9
 
2
 
! Отговори
Пич преди 2 години
"Сепаратистите, какво друго да очакват от Украйна"Абе пич, няма такова нещо бе. Руснаците са заредили тежката артилерия и обстрелват Украйна навътре в територията им, и после реват, че украинцие нападат мирното население ако случайно получат по някой снаряд обратно по *** каски. това е типична дезинформация от руснаците. В момента колони от военна техника се изсипва в Луганск и Донецк, колони.
67
9
 
2
 
! Отговори
Пич преди 2 години
И днес.бг ще ми цитират "РИА новости" и някакъв, който се представя за "държавен глава на Дунецк"?! Защо не цитирате губернатора на Северния полюс или Дядо Коледа? то бива дезинформация и руска пропаганда, ама чак пък толкова. Руснаците са завзели тези територии и са ги наводнили съ зелени човечета от 8 години и обстрелват Украйна с артилерия ежедневно, вие ми цитирате руски хибридки, които с еоплакват, че ги били нападали. Ей, ей, я по-сериозно.
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** нали изпрати руски войски там? Сепаратистите, какво друго да очакват от Украйна? Само блй по празните кpaтуни ще ги оправи.
65
9
 
2
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Днес.бг, да не сте предозирали с нещо?! Какви "републики", какъв "държавен глава на Донецк"?! Няма такова нещо като "държавен глава на Донецк" освен за болните мозъци в Русия. Хайде спрете да обслужвате интересите на някакви нелегални групировки. Нито България е признала някакви "републики" в Украйна, нито друга държава освен болните глави в Кремъл. вие сериозна медия ли сте или сте някакъв комсомолски ***?1
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗелински прави това което му каже Бай дън, така че не бих бил сигурен..
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще атакува главно Москва защото няма толкова армия.
62
1
 
4
 
! Отговори
гАз преди 2 години
Мъ не п.с.увайте прекалено силно мистър Зе! То, момчето съ дърпа и не ще да прай война с Русия, мъ дядо, Байдън и "прическата" Борис Джонсън силну настояват и ако не слушка шъ последва строго, много строго наказание... Та, затуй мистър Зе яко "Смърка" напоследък...
61
1
 
11
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Простотията на политиците прехвърли границите на разумните решения., Военните промишлени комплекси ,както и унас са в частни ръце, и естествено имат интерес от локални конфликти за да работи гибелната им индустрия .До къде ще стигне алчноста им за печалби,до смърта на невинни хора .
60
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Пък ако навремето беше спечелила Килъри Клинтън, вместо Тръмп, сега "Утилизацията" на минимум 50% от Хомосапиенса можеше и да е приключила!
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Небостъргачите в Москва и Киев са най-лесни за събаряне.
58
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще почнат удари и по Москва Киев Ленинграт и Одеса.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди щатските избори на всякъде се тръбеше, че ако Бай дън спечели, Украйна ще пламне.. Сега всякакви *** и дървени аналЛизатори се пряват на изненадани и се чудят как да коментират събите, което беше предначертано още преди година и три месеца
56
0
 
11
 
! Отговори
pasito преди 2 години
Всъщност Зеленски нищо не може да заповяда, само препредава заповеди...
55
5
 
7
 
! Отговори
Спред ООН преди 2 години
Държава украйна няма официално. Цирк. Коит разбрал. Кийт се е ваксинирал също
54
1
 
12
 
! Отговори
гАз преди 2 години
Бандерлюгите съвсем ги удари хормонъ..., шъ им трябва сериозно "лечение"!
53
0
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Продължавай да учиш. Папата много добре е знаел какво ще се случи, за това ги е и пращал. А това, че ти си мислиш, че..... каквото и да си мислиш......, е само в твоята глава.
52
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До хе хе хе - независим? Щото от тоя месир дето го управлява не зависи нищо?
51
12
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Народно творчество - за сега все още върви конкурса "Хотят ли руские война?" и неговия подкаст "Мирните усилия на Кремълското Джудже".
50
3
 
11
 
! Отговори
Лека жена преди 2 години
Украйна е фалирала от всякъде - спешно иска да извърти номер - та някой да иплаща издръжката!