Артилерийски оръдия стрелят край Луганск

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни
23 фев 2022 16:22, Нели Христова
114
Артилерийски оръдия стрелят край Луганск
Снимка: БГНЕС

Стрелба от артилерийски оръдия се чува в Луганск, съобщи кореспондент на РИА Новости.

По-рано представителството на ЛНР в Съвместният център за контрол и координация по прекратяване на огъня съобщи, че в резултат на артилерийска стрелба в едно село в Луганск има повредени жилищни сгради, предаде Dariknews.bg.

От ЛНР допълват, че ситуацията остава критична. В северните покрайнини на града се чуват спорадични изстрели.

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни. Донецк и Луганск съобщават за множество нападения от страна на украинските сили. Ръководство ДНР и ЛНР съобщи за временна евакуация на граждани в Ростовска област във връзка със заплахите от разрастване на конфликта.

Държавният глава на Донецк Денис Пушилин заяви, че президентът на Украйна Владимир Зеленски може в скоро време да нареди на военните да преминете към офанзива и нахлуване в ДНР и ЛНР републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха. Руските фалшификации продължават. Само путинофил вярва, че Украйна ще нападне отцепените от Русия области, при строената 150 хилядна НАПАДАТЕЛНА руска армия.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега прочетете за Глайвицката провокация с която Германия започна втората световна война. Или за "обстрела" на Карелския провлак заради който СССР започва Зимната война. Или как Грузия "нападна" Русия през 2008 ***...И после се запитайте за какво и е на Украйна да предизвиква руската армия баш когато се е струпала на границите и и е готова за нахлуване. Тоя номер с "обстрелите" Русия го върти от десетилетия.
7
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Нещо на ракети ярс ми мирише. Укритие да копаят землянки
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общата мобилизация ще предизвика протести в Киев и преврат и сваляне на режима на Зеленски. Зеленски ще избяга в САЩ и това ще е краят на фашистите в Украйна.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нали затова влезнаха путинските солдати за да завладяват нови територии от Украйна под формата на освобождение на рускоезичните.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната продължава и победите на Русия на фронта продължават. Украйна се придвижва на Запад. Зеленски вика резервистите, те бягат като бежанци в Полша и Унгария. народът на Украйна иска друг да се бие за него, наемници с американски пари, НАТО, ЕС. Армията на Украйна била друга, каза Зеленски. Друга е, защото е от наемници, платени от САЩ. Украйна не иска да дава синовете си да загиват за Зеленски. Общата мобилизация ще е краят на Зеленски.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленчуковски ще загуби половин Украйна с надеждите си за НАТО и Запада. Запада ще го използва срещу Русия като ***.
2
4
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Атака и на сарая на Дуганск край Росенец :)))
1
2
 
11
 
! Отговори
селянин преди 2 години
бум бам лошо лошо пламне ли при комшията сещайте се