Артилерийски оръдия стрелят край Луганск

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни
23 фев 2022 16:22, Нели Христова
114
Артилерийски оръдия стрелят край Луганск
Снимка: БГНЕС

Стрелба от артилерийски оръдия се чува в Луганск, съобщи кореспондент на РИА Новости.

По-рано представителството на ЛНР в Съвместният център за контрол и координация по прекратяване на огъня съобщи, че в резултат на артилерийска стрелба в едно село в Луганск има повредени жилищни сгради, предаде Dariknews.bg.

От ЛНР допълват, че ситуацията остава критична. В северните покрайнини на града се чуват спорадични изстрели.

Ситуацията в Донбас ескалира в последните дни. Донецк и Луганск съобщават за множество нападения от страна на украинските сили. Ръководство ДНР и ЛНР съобщи за временна евакуация на граждани в Ростовска област във връзка със заплахите от разрастване на конфликта.

Държавният глава на Донецк Денис Пушилин заяви, че президентът на Украйна Владимир Зеленски може в скоро време да нареди на военните да преминете към офанзива и нахлуване в ДНР и ЛНР републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакво съмнение, че руснаците ще си правят каквото искат. За какво беше иначе целия измислен цирк със телевизионните заседания? Въпросът е друг - защо няма ответна реакция? Получава се като папата, който праща деца на кръстоносен поход срещу арабите, понеже те били чисти души и Господ щял да им помогне. Да очакваме НАТО да прати група усмихнати същества с неопределен пол да помогнат за урегулиране ли?
48
3
 
3
 
! Отговори
Богат речник преди 2 години
До Народно творчество Брей, цървулофилите са успели да обогатят мъничкити си речниче с още една дума! Бравос, бравос!
47
5
 
13
 
! Отговори
Народно творчество преди 2 години
Брей тука краварофилите такива фетъзи истории разгърнаха! Да нама конкурс на цру за най - измислена история?
46
5
 
5
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Като гледам какъв ентусиазъм за война има от страна на русофили и украйнофили, си мисля че повечето писали тук нямат представа каква гадост ще стане живота им ако си позволят лукса да гледат война една седмица по телевизията, но ако тази война се разпростре, потребителчетата няма да знаят какво и къде да свършат. Молете се войните да ги гледате само в касови блокбъстъри, на кино или вкъщи.
45
2
 
9
 
! Отговори
Слипи Джо - пророк преди 2 години
Гледайте , гледайте! Кучето ще ме ухапе! -( ей сега като го ритна здраво ... )
44
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците в камчия до един са последователи на навални и са избягали от озверялото джудже диктатор; освен това збаравяте че сме в нато и подобно 'освобождаване ' у нас означава края на русия като държава завинаги. не се притеснявайте за нас, ами си мислете там за курса на рублата, че глад ви чака
43
2
 
11
 
! Отговори
Слипи Джо преди 2 години
"Войа ще има много скоро!" Имаме достоверна информация - поръчли сме я!
42
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин е на 70, има още 10 години живот. вероятно ще се задържи насила дотогава, моля се само в последните си часове да не започне ядрена война. от година на година съвсем му изпуска края този.
41
9
 
6
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 48 - мне, ето как ще стане! Украински реактивен снаряд за ГРАД - произведен в България /честна дума/ ще удари медицински пункт в Луганск. Тогава населението от областта "спонтанно" ще поиска Кремълския Джуджан да го "освободи", и той, нали е с меко сърце, ще им угоди милия.
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз, за разлика от 99% от получетящите наивници путинофили тук, проучвам информацията из основи! оставих настрани твъдението на 'държавен глава', че зеленски щял да нареди офанизва, без да го приемам сляпо или да го отхвърля сляпо. направих си труда да прочета украинската конституция и публикувания закон за извънредно положение там - ПРЕЗИДЕНТЪТ ИМ НЯМА ПРАВО ДА НАРЕЖДА ВОЕННИ ОПЕРАЦИИ БЕЗ РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА! и какво става - лъжливото човече от донбас манипулира плоскочелите овце :((
39
5
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
ооооо Украйна замина, сценарият е ясен, ще бъдат освободени ...
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин си го каза, целта му е целият Донбас, а той е два пъти по голям от ДНР и ЛНР. За целта украинците трябва да го "обстрелват", иначе няма повод да влезе в Украйна. И хей на, нещеш ли украинците му "правят" тази услуга.Ще има и по тежки обстрели, скоро време очаквам "украински" снаряд да улучи я детска градина, я училище... И тогава Путин просто няма да има избор нали, ко да праи човека...
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Krom...едно е да използваш думата оръдие като оръдие на труда, друго е пишеш артилерийско оръдие което си повторение тоест тафтология.
36
0
 
5
 
! Отговори
alf преди 2 години
показват ни урок - защо да не си претопяваме ядрените ракети
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А държавният глава на Кърджали какво мисли по въпроса?
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавният глава на Донецк... Боже! Това е като от филм на Стивън Спилбърг!
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашките са майстори на фалшивите новини.
32
3
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 41 - има. Водни примерно. Както и оръдия на труда.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Артилерийски оръдия пълна безсмислица, а има ли други оръдия освен артилерийски
30
7
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Абсолютна истина! Зеленски лично е наредил артилерийски обстрел на Луганск, защото истинската му мечта е да даде на озверелия Кремълски Джуджан повод да му налети с цялата си армия. На ЛНР вярвам само, о, и на РИА Новости. Джуджан върви по план - създава си прецеденти, тиражира си ги, развърта пропагандната машина и действа. И става все по ясно, че амбициите му са отвъд Донецк и Луганск. Той иска да отцепи значително по голямо парче от Украйна. По вероятно иска да прилапа и Мариопул също.