Блинкен: Украйна може да спечели войната

Не се знае колко дълго ще продължи конфликта
142
Блинкен: Украйна може да спечели войната
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е убеден, че Украйна може да спечели войната си с Русия.

Пред BBC той заяви, че не можe да каже колко дълго ще продължи конфликтът, но настоя, че поражението на Украйна не е неизбежно.

Блинкен похвали "изключителната устойчивост" на украинския народ.

„Ако намерението на Москва е да се опита по някакъв начин да свали правителството и да установи свой собствен марионетен режим, 45 милиона украинци ще отхвърлят това по един или друг начин“, каза той.

Войната не тръгна така, както може би е планирал руският президент Владимир Путин, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Антъни Блинкен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие Америка, сте най-големите военнолюбци. Колко човешки души, ще ви тежат на съвестта? Човек не се измерва, с литри петрол или територия!
31
5
 
22
 
! Отговори
Blink first преди 2 години
Това фантастично изказване е предназначено за американските избиратели, за европейците звучи абсурдно. Но коментиращите тук многократно са доказвали, че са по прости и от американците.
30
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са месо за месомелачката! Те са на пангара, а всеки се прави на луд около тях! И само с думи и ръкопляскания се подкрепят. И понеже вече е твърде сериозно, хайде и оръжия ще им дадат и някой лев ще се хвърли към тях! Мъжете умират, а цяла Европа точи лиги как жените им ще станат бели робини и за жълти стотинки ще им работят черната работа! Чистачки, хотелиерски персонал, на каси на супермаркети, по заводи.... Даже Бизнесганя им се назландисва...
29
13
 
5
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Абе то от самото начало нищо не му върви разбити колони от техника, свършило гориво, гладни войници, бягащи войници,пленени войници, закъсала техника и т.н. И въпреки това всеки ден има успехи! Може би Путин владее силата и ги мести докато са закъсали??? Украйна е голяма площ с много важни обекти и нещата без метода на сащ стават бавно! Я кажете коя нормална нация ще си направи военната база до АЕЦ??? Накрая на специалната операция ще блесне цялата истина, и ще покажат какво е ЕС и НАТО
28
2
 
15
 
! Отговори
С божията помощ преди 2 години
И милиардите от САЩ.
27
35
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пълен човешки и военен провал за руския Хитлер и малобройните му привърженици.
26
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тези Американски хитреци ,с чужда пита помен правят
25
5
 
18
 
! Отговори
, преди 2 години
Сащ ще воюват с Русия до последния украинец!
24
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение дори Украйна да спечели, а тя няма да спечели. Хората завинаги ще загубят всичко! Как ще си върнат живота обратно????
23
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия печели всички войни.............кога ще го разберете???
22
3
 
15
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Обяснявам веднага. Съвременните ЯБГ всъщност са ВОДОРОДНИ бомби. Урановата част е минимална и почти изцяло претърпява разпад т.е не образува облак частици както Чернобил. Замислете се, колко наземни ядрени опити са проведени и радиация не ни е засегнала. Проверете колко време и каква е била радиацията след взрива на Цар Бомба и дано в малките ви, обработени от филмите главички, започне нещо да просветва.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи има за едно украинско дете колко дълго ще удържат сънародниците му преди да измрат? Когато татко му сигурно е мъртъв или ще умре до дни? Когато градът му е разрушен до основи? Кой ще му плати кредитите? Кой ще му възстанови дома? Кой ще изгради наново държавата му? То сега зорлем се отделят пари за хуманитарни нужди!!! Как Америка ще възстанови инфраструктурата на Украйна, та да може това дете да оправдае жертвата на баща си?
20
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин загуби войната, Украйна иска свобода
19
6
 
37
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Никакъв шанс няма Украйна. При всичките ви помощи и "доброволци". Русия още не използвала и процент от потенциала си. Единствено и само заради цивилното население.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живот си живеят Америка и Европа, а ние тука се чудим утре ще има ли какво да ядем. Те не искат да си рискуват комфорта. Е за какво *** украинците? Децата им така или иначе какво бъдеще имат в Украйна? Там ще е вечна мизерия!
17
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето заради такива изказвания там има война.Хвърлиха Украйна на кучетата.Нека това, което се случва с Украйна да бъде урок за всички, които си мислят че НАТО е някакъв фактор.
16
23
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тя вече я спечели.
15
29
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Типично за руснаците. Не САЩ заплашиха с яд една война, а Путин. Няма американски танкове в Украйна, а руски. ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗАСТАНА ЗАД УКРАЙНА....о извинете...Русия и Еритрея бяха против....
14
3
 
13
 
! Отговори
до 19 Reptile преди 2 години
Радиацията няма граници. Я обясни как точно САЩ няма да бъде засегнат?
13
8
 
38
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Този има някаква изкривена мисъл или деменция като Байдън