Давид Леви: Всеки опит за неутралитет на България е огромна грешка

Страната ни демонстрира, че е ненадежден партньор на НАТО
14 мар 2022 22:10, Нели Христова
123

"Израел подкрепя с хуманитарна помощ украинския народ в нечувани размери - най-голямата хуманитарна акция, която е правена някога там. От друга страна, Израел поддържа и добри отношения с Русия по чисто вътрешнополитически причини - ролята на Русия в Сирия", каза общественикът и международен анализатор Давид Леви в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му обаче цивилизационният избор на Израел е ясен и недвусмислен.

"Изборът е против агресията на Путин в Украйна, той е в подкрепа на украинския народ. Поддържането на този тон на комуникация с двете страни прави Йерусалим идеалното място за среща между Путин и Зеленски", смята Леви.

Общественикът изтъкна, че в случая България не може да бъде неутрална държава, тъй като е член на НАТО и ЕС.

"Всеки опит да се говори за неутралитет на България е огромна грешка", увери международният анализатор.

Според него страната ни демонстрира това, че е ненадежден партньор на НАТО и ЕС. И добави, че дори и Зеленски да се съгласи преговорите да бъдат у нас, Путин никога не би, тъй като постави България вече в списъка с "неприятелски държави".

По думите му е огромна грешка това, че България не предоставя оръжия на Украйна и е крайно време да заеме позицията си на равноправен партньор в НАТО.

"Край на войната скоро няма да има. Трудно е да се отсее истината в тази ситуация. Не трябва да се генерализира, да се правят изводи за целия украински или руски народ. Много руснаците не одобряват политиката на диктатора Путин. Огромен брой руски граждани се опитват да напуснат страната заради страх от санкции. Путин не е Русия, а неин враг", посочи Леви пред Bulgaria ON AIR.

Запитан какво следва оттук нататък, гостът в студиото подчерта: "Очаква ни нещо много страшно, но няма да се стигне до Трета световна война, защото начинът, по който се задействат ядрените удари от страна на Русия е различен от този в САЩ например. Там няма един "червен бутон", а три. Един е в Путин, два - в неговите генерали".

Путин е единственият, който представлява заплаха за Русия, смята общественикът. А това е неговата война срещу цивилизацията, завърши Леви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вижте му брадата , в тяхната енциклопедия си пише че шалом в българия са ционисти , най лошите
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази националност в българия са под 2000 ч а какми проблеми правят особено в това правителство и при царя имаха успех
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е нали спонсорите на ПП са официално от като този тука ще е на живот и смърт дали са пари
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по името ми е ясен.
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от ***, дето само се чудят как да се подложим на НАТО. Толкова други държави обявиха неутралитет, само ние щото ни управляват продажници, се тикаме да участваме във война. Само пълен кр*етен, като Зеленски например, може да съсипва собствената си държава по такъв тъпашки начин...
76
4
 
19
 
! Отговори
хх преди 2 години
Еврейн да те съветва значи ти е изкопал гроба,сага те кара да легнеш.
75
5
 
11
 
! Отговори
болгар преди 2 години
Бе дол ен йюудиш, май на та му на НАТО! Естествено че България трябва по най-бързия начин да се откачи от НАТО, ЕС и САЩ, те са врагове, наши смъртни врагове, които ни унищожават от 1989 г. насам!
74
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде накъде израелец ще ни казва какво да правим? Най-доброто за България е да не се месим. Да помагаме на бежанци поискали закрила у нас и това е. Никакви оръжия, никакви участия. Това не е наша битка. Руснаците и украинците са братски народи, все едно са семейство. Това означава да се месим в работите на едно семейство. Който външен се намеси утре и двете държави ще го считат за враг
73
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рублофилите в правителството къртят миФки. Нямало да си дадат самолета на Украйна .
72
4
 
26
 
! Отговори
Шпинст преди 2 години
По-голяма глупост не бях чел последния ден.
71
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, грешка си ти, България трябва да е неутрална.
70
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофилчета, време е да си пишете домашното че утре ще има двойки в училище. Кратуните ви не разбраха че държавата България е малка и тя се намира в Европа. Русия и азия можем само да имаме приятелски отношения ако това не засяга националната ни сигурност и интереси. В момента има война и националната ни сигурност и интереси са засегнати, Путинския терортрябва да приключи.
69
5
 
31
 
! Отговори
Прах в очите.. преди 2 години
Евреите прекрасно знаят че ги има като популация благодарение на Красной Армии.Ако Адолф Х.беше завладял СССР,от Владивосток до Ламанша нямаше да остави евреин и за цяр.Израел и Русия имат духовна връзка,по-силна от тази със САЩ.Жириновски,Соловьов,Хинщейн,ген.Лев Рохлин и още цял легион са 100%-ви руски патриоти,за каквито можем само да си мечтаем.Явно Небето е решило че сме нисък карат и заслужаваме единствено екземпляри като Мони Паси..
68
8
 
34
 
! Отговори
52 преди 2 години
Сещате ли се за този стих на Петко Славейков:"Златно жито зрее, *** народ живее" Ние сме феноменални простаци, пак избрахме вече губещите да им членуваме в ЕС и НАТО.
67
1
 
15
 
! Отговори
Яков преди 2 години
Много поздрави от Яков Кадми!
66
21
 
6
 
! Отговори
None преди 2 години
Съгласен съм. Време е да пкажем ясно на коя страна сме
65
7
 
19
 
! Отговори
Офф преди 2 години
И тоя си въобразява, че генералите на Путин могат да мислят нещо различно от него?!? СМЯХ!!! А пък аз ще ви кажа, че още по- близо до Трета СВ може да сме още утре!
64
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е изкудкудякъл ,изобщо не е на на себе си или е западен агент
63
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е за оръжието. Трябва да пратим каквото можем. Не съм съгласен обаче, че Израел подкрепя Украйна, Зелински друго каза в прав текст. За да имаме бъдеще обаче трябва да премахнем пропагандата напълно. Тя трови умовете на клетите ни русофили, които макар и да не се славят с особен умствен капацитет, заслужават да не лъжат разни азиатски пишман императори.
62
4
 
25
 
! Отговори
Не знам преди 2 години
Този човечец що не го заемат в Израел за съветник. Трябвало да пращаме оръжие. От де накъде не ти ще ни казваш кво да правим бе.За какво им е оръжие и без това се тресат яко. Затриха домати народ и от едната и от другата страна. Та пратете. Те пращат цял свят, и там ще стане, като в Сирия. Цялата Украйна в руини. Ама наш Леви не му дреми за Тея работи. То кво ли да очакваш 8т жълтото еврейче.