Давид Леви: Всеки опит за неутралитет на България е огромна грешка

Страната ни демонстрира, че е ненадежден партньор на НАТО
14 мар 2022 22:10, Нели Христова
123

"Израел подкрепя с хуманитарна помощ украинския народ в нечувани размери - най-голямата хуманитарна акция, която е правена някога там. От друга страна, Израел поддържа и добри отношения с Русия по чисто вътрешнополитически причини - ролята на Русия в Сирия", каза общественикът и международен анализатор Давид Леви в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му обаче цивилизационният избор на Израел е ясен и недвусмислен.

"Изборът е против агресията на Путин в Украйна, той е в подкрепа на украинския народ. Поддържането на този тон на комуникация с двете страни прави Йерусалим идеалното място за среща между Путин и Зеленски", смята Леви.

Общественикът изтъкна, че в случая България не може да бъде неутрална държава, тъй като е член на НАТО и ЕС.

"Всеки опит да се говори за неутралитет на България е огромна грешка", увери международният анализатор.

Според него страната ни демонстрира това, че е ненадежден партньор на НАТО и ЕС. И добави, че дори и Зеленски да се съгласи преговорите да бъдат у нас, Путин никога не би, тъй като постави България вече в списъка с "неприятелски държави".

По думите му е огромна грешка това, че България не предоставя оръжия на Украйна и е крайно време да заеме позицията си на равноправен партньор в НАТО.

"Край на войната скоро няма да има. Трудно е да се отсее истината в тази ситуация. Не трябва да се генерализира, да се правят изводи за целия украински или руски народ. Много руснаците не одобряват политиката на диктатора Путин. Огромен брой руски граждани се опитват да напуснат страната заради страх от санкции. Путин не е Русия, а неин враг", посочи Леви пред Bulgaria ON AIR.

Запитан какво следва оттук нататък, гостът в студиото подчерта: "Очаква ни нещо много страшно, но няма да се стигне до Трета световна война, защото начинът, по който се задействат ядрените удари от страна на Русия е различен от този в САЩ например. Там няма един "червен бутон", а три. Един е в Путин, два - в неговите генерали".

Путин е единственият, който представлява заплаха за Русия, смята общественикът. А това е неговата война срещу цивилизацията, завърши Леви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците протестират масово за изваждането на Гърция от НАТО, да си прибирали техниката и да се разкарвали от Гърция.А Тея като почнат да протестират даже милярди им опрощават хахахах
40
3
 
39
 
! Отговори
Марш от тука... преди 2 години
Мамин златен... С чужда пита помен прави. И вашият ред ще дойде. Господ забавя но не забравя!
39
37
 
5
 
! Отговори
msm преди 2 години
Варварска и непредизвикана агресия. Болни империалистически амбиции на стар болен мозък! Който иска сива държава, свят без цвят, без любов, без хуманност, нека да върви в Путинова Русия! Това е война за независимост на Украйна. Украйна вече принадлежи на демократичния либерален свят. Слава на Украйна!
38
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Годишният доклад на Стокхолмския международен институт за изследвания на мира идентифицира Европа с най-голямо увеличение на вноса на оръжие в света. През периода 2017-2021 увеличението на внесеното оръжие е с 19%. Докладът определя Европа като нова гореща точка. Оръжието се внася основно от САЩ. Това, което се случва, е добре режисирано. Защо обаче Европа трябва оттново да води голяма война на земята си, е необяснимо за здравия разум. Глобалфашашизмът трябва да се случи на всяка цена...
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа се е побъркала. Елитите и са неумни ***. и неспособни на трезва мисъл и водят народите и към тежки времена. Време е някой да обяви: "Царя е гол"Всяка масова заблуда на населението има край, а сблъсъка с действителността ще е от болезнен до летален.И е по добре да се осъзнаем докато е само болезнен, щото за някой вече е летален.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сурово слънчогледово олио EXW България SPOT 4,300.00 лв/тон
35
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпод кой камък понаизпълзяха тея плyжъци. Като червеи на дъжд.
34
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе знаем ви позицията но те не искат хуманитарна помощ памперси и лекарства те искат балистични ракети.Големи хуманисти станахте всички внезапно, а в същото време ги товарите с оръжия...
33
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ангел Така е! А тебе сърби и турци ще те работят, докато ти пораснат крила.
32
4
 
45
 
! Отговори
Един преди 2 години
Какъв е този, не ни трябва още един продаж.ник, да не дава вредни и злонамерени акъли, ами да отива да се бие,хайде да го видим героя
31
9
 
4
 
! Отговори
Imran Hoseini преди 2 години
Според хадисите това е началото на края. Пише, че към края Медина ще в маловажен град, а решенията за света ще се вземат в Йерусалим (тогава незавладян от мюсюлманите). Вторият знак, че мюсюлманска армия ще върне Хагия София на силата откъм черно море, най-вероятно Русия. Мюсюлманите и православните щв се обединят в битка срещу ционистите. Това сега ви звучи невероятно заради Османската. Но погледнато глобално ще се случи. Общият враг ще ги/ни обедини.
30
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от какъв зор трябва да вземем страна, и то когато изборът се свежда между руснак и руснак?
29
7
 
19
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Най-огромната грешка е, че България спаси евреите
28
33
 
6
 
! Отговори
съобщение АЛО АЛО преди 2 години
ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ИНВАЗИЯТА В УКРАЙНА МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ИЗНЕСАТ ОТ ЕС ИЛИ НАТОВСКА ДЪРЖАВА КЪМ РУСИЯ, НЯМА ДА ПОВТЯРЯМ
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сюлейман и Давитоглу все помаци
26
4
 
31
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Ето заради такива като този *** пак ще сме на губещата страна !!! Сърбия и Турция щото са много про.сти пак ще са на печелившата страна и като нищо след 4тата национална катастрова Сурбия и Турция ще имат обща граница !!!
25
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът иска да обича путин и да величае русия, докато кара немска кола, използва американски телефон, носи италиански дрехи и се разхожда на почивки в рим или барселона. И забележете, да не е стъпвал цял живот в русия.Е...няма такъв сселлянндур като ббългарина.
24
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16. Разликата, която ти убягва, е, че в съюзи като ЕС и НАТО се влиза по желание, а в допотопния евразийски свят - с дулото на оръжия. Щом в рублата има достойнство, хващай пътя за лилиПутия и ни остави нас нормалните хора да живеем нормално. И да не се транспортираш с немска кола или американски самолет!
23
2
 
37
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Хевреи ни упрявляват, хевреи ни казват какво да правим!!!!!!! Тежко и горко ни!!!!
22
1
 
28
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Ти ако искаш санкции и си имаш милиони, то народът е от криза в криза. Ако ни тормозите още да не емигрирате и вие. България мъже оръжии за война няма.