Давид Леви: Всеки опит за неутралитет на България е огромна грешка

Страната ни демонстрира, че е ненадежден партньор на НАТО
14 мар 2022 22:10, Нели Христова
123

"Израел подкрепя с хуманитарна помощ украинския народ в нечувани размери - най-голямата хуманитарна акция, която е правена някога там. От друга страна, Израел поддържа и добри отношения с Русия по чисто вътрешнополитически причини - ролята на Русия в Сирия", каза общественикът и международен анализатор Давид Леви в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му обаче цивилизационният избор на Израел е ясен и недвусмислен.

"Изборът е против агресията на Путин в Украйна, той е в подкрепа на украинския народ. Поддържането на този тон на комуникация с двете страни прави Йерусалим идеалното място за среща между Путин и Зеленски", смята Леви.

Общественикът изтъкна, че в случая България не може да бъде неутрална държава, тъй като е член на НАТО и ЕС.

"Всеки опит да се говори за неутралитет на България е огромна грешка", увери международният анализатор.

Според него страната ни демонстрира това, че е ненадежден партньор на НАТО и ЕС. И добави, че дори и Зеленски да се съгласи преговорите да бъдат у нас, Путин никога не би, тъй като постави България вече в списъка с "неприятелски държави".

По думите му е огромна грешка това, че България не предоставя оръжия на Украйна и е крайно време да заеме позицията си на равноправен партньор в НАТО.

"Край на войната скоро няма да има. Трудно е да се отсее истината в тази ситуация. Не трябва да се генерализира, да се правят изводи за целия украински или руски народ. Много руснаците не одобряват политиката на диктатора Путин. Огромен брой руски граждани се опитват да напуснат страната заради страх от санкции. Путин не е Русия, а неин враг", посочи Леви пред Bulgaria ON AIR.

Запитан какво следва оттук нататък, гостът в студиото подчерта: "Очаква ни нещо много страшно, но няма да се стигне до Трета световна война, защото начинът, по който се задействат ядрените удари от страна на Русия е различен от този в САЩ например. Там няма един "червен бутон", а три. Един е в Путин, два - в неговите генерали".

Путин е единственият, който представлява заплаха за Русия, смята общественикът. А това е неговата война срещу цивилизацията, завърши Леви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже боже ела си прибери вересиитеИзраел били много цивилизовани и хуманни:):):) Израел всеки ден изстрелват по няколко ракети по Палестина и Сирия. Никой не говори за убийците Израел.
20
3
 
29
 
! Отговори
Е преди 2 години
Насила ша ни набутат между шамарите.Леви, десни върви оттатък Украйна
19
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами заминавай да се биеш бе,чифутинец нъсран.Какво висиш по студията.Хайде да те видим,Рамбо.Между другото вчера видяхме какво се случи на няколкостотин рамбовци до полската граница.
18
2
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Еврей не гони еврей :)))
17
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито искаме да сме надежден партньор , нито искаме даже да сме партньор.Скоро ще ви се изясни.
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя какво изразява позицията на израелската държава ли или? да не е еврейски агент Къде ги видя израелските хуманитарните помощи че аз не ги виждам никъде а гледам много и в нета
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гад ,колко вакси си би ,дедо
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да сме неутрални, бе лешпееер! Нали ни напълнихте хотелите и дадохме всичките си привилегии на тия бежанци украинци! На това пасивност ли му викаш, бе?!
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таман се чудех след монча пасито и поплювналиев кой ще да е третият баш юнак!И он взе че изпълзя!
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някои от руския народ бига избягали от санкциите то това Руски народ ли е които не пази и не брани родината си? Ако Българите започнат да бягат в чужбина за по-добър живот и биха изоставили страната си и не се борят за нея то това Българи ли са или ***? Беше даден много ясен знам от Америка, че те няма да отсъпят и превзеха всички бивши съветски държави създавайки бази в тях и "взимайки ги" чрез НАТО. Не е справедливо. Нямат работа чак и в Украйна. Долари дойстойнство не купуват.
11
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заминавай на фронта , Леви ли си къв си , ние не щем връжда
10
39
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 2 години
България, заради Киро-*** ще остане в историята в този период от време, като страна враждебно настроена срещу украинските емигранти, цивилизацията и прогреса. Този *** ще доведе до там нещата, че целият цивилизован свят да се дистанцира от България, като путинофилска и поддържаща агресора държава!
9
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я пак-за какъв ние ще плащаме за американската политика на НАТО? НЯкой пита ли българския народ? Защо не спретнете един референдум,да се види кой иска тук ядрени бази на НАТО ?
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и какво като са три бутона, другите двама също са за освидеталствене, особено генерал Герасимов.
7
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната е еврейската жътва.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ти се подовръща от пропаганда ... особено след Ковид генерала с военната униформа
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива да заминават директно на фронта в Украйна.
4
0
 
35
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Това прокълнато племе не се спря!Та кого всъщност " уби" Хитлер?
3
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно вярно, основние проблем са червения президент както и БСП-то във властта, дано всички които се коалираха с тях до един повече да не влизат в парламента.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
От *** акъл не искам. Когато ни осигури нефт и газ ще налага е санкции, а до тогава да си гледа родината.