Давид Леви: Всеки опит за неутралитет на България е огромна грешка

Страната ни демонстрира, че е ненадежден партньор на НАТО
14 мар 2022 22:10, Нели Христова
123

"Израел подкрепя с хуманитарна помощ украинския народ в нечувани размери - най-голямата хуманитарна акция, която е правена някога там. От друга страна, Израел поддържа и добри отношения с Русия по чисто вътрешнополитически причини - ролята на Русия в Сирия", каза общественикът и международен анализатор Давид Леви в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му обаче цивилизационният избор на Израел е ясен и недвусмислен.

"Изборът е против агресията на Путин в Украйна, той е в подкрепа на украинския народ. Поддържането на този тон на комуникация с двете страни прави Йерусалим идеалното място за среща между Путин и Зеленски", смята Леви.

Общественикът изтъкна, че в случая България не може да бъде неутрална държава, тъй като е член на НАТО и ЕС.

"Всеки опит да се говори за неутралитет на България е огромна грешка", увери международният анализатор.

Според него страната ни демонстрира това, че е ненадежден партньор на НАТО и ЕС. И добави, че дори и Зеленски да се съгласи преговорите да бъдат у нас, Путин никога не би, тъй като постави България вече в списъка с "неприятелски държави".

По думите му е огромна грешка това, че България не предоставя оръжия на Украйна и е крайно време да заеме позицията си на равноправен партньор в НАТО.

"Край на войната скоро няма да има. Трудно е да се отсее истината в тази ситуация. Не трябва да се генерализира, да се правят изводи за целия украински или руски народ. Много руснаците не одобряват политиката на диктатора Путин. Огромен брой руски граждани се опитват да напуснат страната заради страх от санкции. Путин не е Русия, а неин враг", посочи Леви пред Bulgaria ON AIR.

Запитан какво следва оттук нататък, гостът в студиото подчерта: "Очаква ни нещо много страшно, но няма да се стигне до Трета световна война, защото начинът, по който се задействат ядрените удари от страна на Русия е различен от този в САЩ например. Там няма един "червен бутон", а три. Един е в Путин, два - в неговите генерали".

Путин е единственият, който представлява заплаха за Русия, смята общественикът. А това е неговата война срещу цивилизацията, завърши Леви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
25
 
11
 
! Отговори
msm преди 2 години
До Българка - Путин нахлу в Крим, след това вкара военизирани части от Азия в Донецк и Луганск (това се казва сепаратизъм и за него се лежи в затвора), сега мародерства по цяла източна Украйна. Тези хора там не го искат, мразят го още повече
60
1
 
37
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Яко мнение, Израел водела двустранна политика и била в добри отношения и с двете страни, ама вие българите не може да сте неутрални. Бати вие за много *** ни взехте бе.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко да помагаме щом веднага след 1997г. помагахме с бази,войници,представители мисии,въоръжение,което все го изкарват,че отишло при врага на някои където не трябвало да попада,а той все вербуван отгоре до долу за участие къде,че се оказва все от бивши и настоящи по дружески прилъгани от все посоки на света изпратени където после се връщат,който остане,кой на къде,що майки с деца извозвани сами след граждански войни и специални операции,що по групи сами си търсят агенти,свръзки за сметка на др.
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже боже ела си прибери вересиитеИзраел били много цивилизовани и хуманни:):):) Израел всеки ден изстрелват по няколко ракети по Палестина и Сирия. Никой не говори за убийците Израел.
57
2
 
24
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Хайде, хващай калашника, какво чакаш? Ние, българите не искаме, пази си мнението за себе си. Да беше отишъл да защитаваш бомбардираните години наред деца в Донбас от украинските нацисти,,които и сега продължават. От такива луди, които искат да се изпраща оръжие, после ще пати целият български народ. Направо ме е гнус.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талмудистките евреи и нацистите са еднакви врагове на редовите евреи, както и на всички, които са силни и им се противопоставят - в случая Русия.
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леви, кажи нещо за антиеврейските погроми на украинците още от едно време! "Краката на Янкел се мяткаха от реката...."/Гогол/. Или за украинските фашисти, разстрелвали заедно с немците 150000 души, повечето от които евреи, в Бабий Яр! Горното е абсолютна лъжа! Повтарям - лъжа!
54
6
 
19
 
! Отговори
FMC преди 2 години
България винаги трябва да е неутрална, защото нашите национални интереси никой не защитава. Последен пример - Европа за Македония. Нещо да кажете по въпроса? Някой да ни подкрепи? Не. Тогава защо ние да заставаме твърдо на едната страна? Ние сме на страната на САЩ и Брюксел. Пак питам, някой подкрепи ли ни за Македония? Не. Но ако омилостивим Русия, те винаги може да застанат на наша страна! Това е да си брат!
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67.... Можеш ли да ибясниш какво точно значи (според тебе) "Парата прави фукарата" и в какъв контекст си го употребил, защото звучи абсолютно не на място и създава впечатлението, че си пълен идйод..
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бе, затова Израелския премиер не вдига на Зе :)
51
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са против Путин. И нацисти, и демократи, и евреи, и всички. Всички са единни. Най-после!
50
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами гръмнете го тоя Путин и да приключваме тая лудост.
49
3
 
31
 
! Отговори
Ламятс преди 2 години
Живеем в измерението на абсурда.Бивши нацисти,застават рамо до рамо с евреи в подкрепа на неонацистки режим.
48
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало евреите защо толкова много мразите християните ? За благодарност че сме ви спасили или ви е яд че не ви се получи да убиете Исус - не го мислете Господ ще ви отрови живота подобаващо !
47
3
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Само наливат масло в огъня тези кривоносите. Вземи пушката и ходи се бий не ръси мозък. Като си мераклия
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е това страшно нещо, което ще става, ако 3тата СВ се размине?? Това, което в момента се случва в света, не е ли достатъчно страшно?
45
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този чиффут с къв кеф бих го пратил веднага на фронта да покаже съпричастност с нато! Точно такива д0лни същества са в основата на всички воини и страдания! Естествено те винаги излизат ни лук ни лук мирисали и с набъбнали сметки! И повече бих казал, ама с тая цензура тук...
44
4
 
25
 
! Отговори
От боклукджъ преди 2 години
Вий еврейски народе какво правите с арабите,че на добри се правите.Гледайте си недвусмислено еврейската работа
43
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вече няма украйна. и няма повече да има никога
42
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай-вай-вай, горките евреи, направиха огромна грешка да воюват срещу лошия Путин. Лошият Путин ще им спре пандемията и няма да могат да правят биооръжия, с които да ви сплашват и да ви затварят под локдауни, катоГоведа.